راهنمای نوشتن استادی پلن (STUDY PLAN)

وقتی درخواست پذیرش به یک دانشگاه معتبر و بعد از آن درخواست ویزای تحصیلی را می دهید، ممکن است از شما بخواهند «استادی پلن» بنویسید. معمولا استادی پلن یک صفحه است و در آن باید به سوالات مهمی درباره انگیزه تان برای تحصیل در خارج از کشور پاسخ دهید؛ پاسخ هایی که می تواند نیت شما را از سفر به کشور مقصد معلوم کند و باید در بینابین سطور آن، دلایل قانع کننده ای نهفته باشد که در نهایت، خواننده بپذیرد شما برای پیشرفت و موفقیت چاره ای جز درس خواندن در دانشگاه مورد نظرتان نداشته اید.

برای نوشتن استادی پلن می توانید از تجربیات کارشناسان الوویزا استفاده کنید. ابتدا از اینجا وقت مشاوره بگیرید.

آموزش نوشتن استادی پلن

چگونه استادی پلن بنویسیم؟

در استادی پلن باید به این سوالات جواب های قانع کننده ای بدهید:

  1. چرا دوست دارید (در کشور مقصد) در رشته ای که پذیرفته شده اید، درس بخوانید؟

در جواب این سوال باید دلایل این که چرا می خواهید در آن کشور درس بخوانید را بیاورید. اول از همه توضیح دهید چرا آن کشور را انتخاب کرده اید و کشور مقصد چه ویژگی دارد که برای شما این قدر خاص شده؟ فهرست بعضی از دلایلی را که باعث شده اند تحصیل در یک رشته خاص را در آن کشور انتخاب کنید، بیاورید. از جمله می توانید بگویید، آن کشور سیستم آموزشی باکیفیتی دارد که مدارکش در سراسر دنیا معتبر است.

  1. هدف کلی شما از تحصیل چیست؟

تصمیم گرفته اید تا در خارج از کشور خودتان تحصیل کنید. این هدف هیجان انگیزی است. حالا باید توضیح دهید می خواهید از این تجربه، چه چیزی به دست بیاورید، هم از نظر آکادمیک، هم حرفه ای و هم شخصی.

هم چنین به رشته ای که می خواهید در آن درس بخوانید اشاره کنید و بگویید چرا این رشته را انتخاب کرده اید. در این باره بنویسید که ادامه تحصیل در این رشته چقدر روی آینده حرفه ای تان در کشور خودتان تاثیر مثبت می گذارد. بهتر است درباره مشاغلی که بعد از فارغ التحصیلی می توانید در آن ها مشغول به کار شوید، تحقیق کنید و پیش نیازهای استخدام در آن ها را بررسی کنید و در استادی پلن درباره شان حرف بزنید.

حالا که گفتید چرا ادامه تحصیل می تواند روی شغل آینده تان موثر باشد، توضیح دهید که چرا درس خواندن در کشور مقصد به شما کمک می کند تا در رسیدن به اهداف تان موفق باشید.

همچنین می توانید مقاله آموزش نوشتن رزومه تحصیلی (CV) را بخوانید.

  1. چرا همین رشته را در کشور خودتان نمی خوانید؟

در این بخش درباره اعتبار و شهرت سیستم آموزشی کشور مقصد در دنیا بنویسید، به این اشاره کنید که می خواهید کیفیت تحصیل تان را با درس خواندن در خارج بالا ببرید. شاید دانشگاه های ایران آن رشته خاص را در آن مقطع تحصیلی نداشته باشند، یا شاید هم سیستم آموزشی ایران متناسب با نوع یادگیری شما نیست و نوعی از ساختار آموزشی را ترجیح می دهید که در کشور مقصد کاربرد دارد.

از تحقیقاتی بنویسید که انجام داده اید تا ببینید رشته مورد نظر در دانشگاه های ایران تدریس می شود، آیا دانشگاه هایی که آن را درس می دهند به تعداد کافی هستند که شما راحت در آن رشته درس بخوانید و آیا ساختار آموزشی ایران مناسب شما هست یا نه.

  1. چگونه تحصیل در یک رشته خاص در خارج، فرصت های شغلی شما را در ایران افزایش می دهد؟

درباره این توضیح دهید که در ایران دنبال کار گشته اید و وضعیت بازار کار را شرح دهید. شاید در ایران شغل رویاهای خود را پیدا کرده باشید، اما برای این که آن را به دست بیاورید، باید از نظر تحصیلی در مدارج بالاتری قرار داشته باشید. حالا با درس خواندن در کشور مقصد، می توانید آماده به دست آوردن آن شغل شوید. همچنین باید توضیح دهید چگونه بعد از فارغ التحصیلی و بازگشت به ایران، می توانید برای گرفتن شغل مورد نظرتان درخواست دهید.

  1. چه پیوندهایی با ایران دارید؟

نشان دادن این که پیوندهای محکمی با ایران دارید و پس از پایان تحصیل به ایران برمی گردید، یکی از نکات کلیدی در نوشتن استادی پلن است. دولت باید متقاعد شود که بعد از پایان تحصیل به ایران برمی گردید، بنابراین توضیح دهید که خانواده تان در ایران زندگی می کنند و پیوندهای عاطفی گسست ناپذیری با آن ها دارید. هم چنین می توانید به این بپردازید که به ایران وابستگی اقتصادی دارید، مثلا ملک دارید یا والدین شما در اینجا کسب و کار خودشان را اداره می کنند و یا این که در صورت بازگشت، پیشنهاد شغلی خاصی خواهید داشت.

  1. تاریخچه تحصیلی تان را شرح دهید.

باید تمام مدارس و دانشگاه هایی که تا این مقطع در آن ها درس خوانده اید را نام ببرید. هم چنین باید تاریخ شروع و پایان دوره آموزشی تان را هم ذکر کنید. اسم کامل و آدرس مدارس را بنویسید و اگر قبلا در دانشگاه بوده اید، نام رشته ای که از آن فارغ التحصیل شده اید را هم بیاورید.

هم چنین خوب است اگر تاریخچه شغلی تان را هم بنویسید. به شغل هایی که داشته اید، اشاره کنید و اگر روی ادامه تحصیل شما تاثیر مثبت دارند، بنویسید. می توانید جدول درست کنید و همه اطلاعات را در آن بگذارید تا به این ترتیب، خواندنش راحت تر شود.

  • در پایان استادی پلن، خلاصه اهداف تحصیلی تان و دلایل این که چرا قصد دارید در کشور مقصد درس بخوانید را بیاورید. همچنین از کسی که نامه استادی پلن شما را می خواند، تشکر کنید.

همچنین می توانید مقاله آموزش نوشتن انگیزه نامه (SOP) را بخوانید.

نکات پایانی آموزش نوشتن استادی پلن

  • سوالاتی که در بالا آمد، نمونه سوالاتی است که دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا برای راهنمایی دانشجوها گذاشته و ممکن است استادی پلن برای کشورهای دیگر متفاوت از این باشد.
  • قبل از نوشتن استادی پلن، سایت دانشگاه را بررسی کنید تا ببینید قالب خاصی برای نوشتن آن دارد یا نه.
  • گاهی اوقات برای گرفتن بورسیه تحصیلی هم از شما استادی پلن خواسته می شود.
  • بعضی از دانشگاه ها به ویژه در شرق آسیا به جای انگیزه نامه (SOP) از اصطلاح استادی پلن استفاده می کنند ولی منظورشان همان انگیزه نامه است.

برای نوشتن استادی پلن می توانید از تجربیات کارشناسان الوویزا استفاده کنید. ابتدا از اینجا وقت مشاوره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *