بهترین کشورها برای مهاجرت بازنشستگان

بسیاری از شما ممکن است تاکنون نام مهاجرت بازنشستگان را نشنیده باشید. اما تعداد زیادی از افراد در این دوره از زندگی خود تصمیم به نقل مکان می‌گیرند. دلایل مختلفی برای جابه‌جایی در سنین بالا وجود دارد. برخی ممکن است مایل به زندگی در کنار فرزندان خود باشند که پیش از این مهاجرت کرده‌اند. برخی دیگر نیز با هدف داشتن زندگی آرام و بدون دغدغه به کشور دیگر می‌روند. در ادامه همراه ما باشید تا بهترین روش ها و همچنین بهترین کشورها برای مهاجرت بازنشستگان را معرفی کنیم.

فهرست مطالب

لیست بهترین کشورها برای مهاجرت بازنشستگان

  1. اسپانیا
  2. اتریش
  3. سوئیس
  4. فرانسه
  5. پرتغال
  6. ایتالیا
  7. یونان

مهاجرت به کشورهای دیگر از طریق روش‌های مختلفی چون کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری، ازدواج و … امکان‌پذیر است. همان‌طور که انتظار می‌رود، افراد مسن به دنبال تحصیل و یا کار در خارج از کشور خود نیستند. بنابراین، مهاجرت بازنشستگی یا همان مهاجرت تمکن مالی (خودحمایتی) روش مناسبی برای آن‌ها خواهد بود. بازنشستگان عموما کشورهایی با آب و هوای مناسب، هزینه زندگی پایین و البته امن را برای مهاجرت انتخاب می‌کنند. همچنین در جستجوی کشوری هستند که علاوه بر تجربه زندگی باکیفیت، بتوانند با اطمینان خاطر در آن سرمایه‌گذاری کنند. اگر به این شیوه مهاجرتی فکر می‌کنید، خوب است که اطلاعات کافی پیرامون شرایط آن به دست آورید. در این مقاله می‌توانید مطالبی را در مورد شرایط مهاجرت تمکن مالی و بهترین کشورها برای این شکل از مهاجرت مطالعه کنید.

بررسی شرایط کشورها برای مهاجرت بازنشستگان

بازنشستگان نیز همانند سایر متقاضیان مهاجرت، به دنبال برترین مقصد هستند. آن‌ها می‌خواهند بهترین و راحت‌ترین کشور را برای گذراندن باقی عمر خود انتخاب کنند. بنابراین، لازم است اطلاعات دقیقی پیرامون شرایط کشورهای مختلف ارائه‌دهنده ویزای بازنشستگی داشته باشند. در ادامه قصد داریم برخی از بهترین کشورها برای اقامت بازنشستگان را معرفی کنیم.

اسپانیا

اسپانیا کشوری مدرن و فرهنگی است که با سیستم پادشاهی اداره می‌شود. این کشور در بیشتر روزهای سال هوای مطبوعی دارد و مناظر طبیعی زیبایی را در خود جای داده است. از این رو، همه ساله گردشگران بسیاری به اسپانیا سفر می‌کنند. مهم‌ترین چیزی که این کشور را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرت بازنشستگان تبدیل کرده، امکانات رفاهی آن است. شما در اسپانیا با هزینه‌ای مناسب به خدمات درمانی باکیفیت دسترسی خواهید داشت.

بازنشستگان به دو طریق می‌توانند به این کشور راه پیدا کنند:

  • ویزای طلایی:

در این روش مهاجرتی متقاضی باید توانایی سرمایه‌گذاری در زمینه ملک را با مبلغ حداقل ۵۰۰,۰۰۰ یورو داشته باشد.

  • اقامت تمکن مالی:

در این روش، اثبات درآمد سالانه ۳۰,۰۰۰ یورو برای متقاضی اصلی و ۷۰۰۰ یورو برای هر نفر ضرورت دارد. در این صورت فرد می‌تواند مجوز اقامت ۱ ساله را به دست آورد. امکان تمدید مجوز برای دو بار و هر بار دو سال وجود دارد. بعد از ۵ سال هم اقامت دائم دریافت خواهید کرد.

در حال حاضر دریافت اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی توسط موسسه بین المللی إلو ویزا امکان پذیر است. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

اتریش

اتریش از جمله کشورهای اروپایی است که بناهای تاریخی و مدرن خاصی را در خود جای داده است. بسیاری با هدف برخورداری از زندگی آرام و امن به این کشور مهاجرت می‌کنند. وین به عنوان پایتخت اتریش جایزه کیفیت زندگی  Mercer را دریافت کرده است. از این رو، این کشور به عنوان یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت بازنشستگان شناخته می‌شود. در نظر داشته باشید که اتریش سالانه تنها پذیرای شمار محدودی از بازنشستگان خواهد بود. متقاضیان باید ثابت کنند که مبلغ مشخصی در حساب بانکی خود دارند. در حال حاضر، این مبلغ برای هر نفر از اعضای خانواده ۲۲۰۰۰ یورو است. همچنین داشتن درآمد ماهانه ۲۵۰۰-۳۰۰۰ یورو الزامی خواهد بود.

در مهاجرت بازنشستگان اتریش، ابتدا یک مجوز اقامت یک ساله صادر می‌شود. امکان تمدید این مجوز برای یک سال و سپس سه سال دیگر وجود دارد. اگر شما به مدت ۵ سال در اتریش اقامت داشته باشید، می‌توانید برای اقامت دائم اقدام کنید.

 در صورت انتخاب اتریش به عنوان مقصد مهاجرت خودحمایتی، امکان کار برای متقاضی وجود ندارد.

سوئیس

کشور سوئیس یکی از مرفه‌ترین و مدرن‌ترین کشورهای جهان به حساب می‌آید. بسیاری از شما ممکن است این کشور را برای مهاجرت بازنشستگان کاندید کرده باشید. خوب است بدانید که از دو طریق می‌توانید برای دریافت ویزای بازنشستگی آن اقدام کنید:

  • در روش اول، شرط لازم برای دریافت ویزا سن بیشتر از ۵۵ سال است.
  • افرادی که زیر ۵۵ سال هستند می‌توانند از طریق روش lump-sum taxation برای اقامت بازنشستگان سوئیس اقدام کنند. در این روش، متقاضیان موظف به پرداخت مالیات زیادی هستند.

ارائه گواهی اثبات تمکن مالی و بیمه نامه دو شرط ضروری برای مهاجرت به سوئیس هستند. شما به هر طریقی که اقدام کنید، بعد از ۱۰ سال اقامت در کشور می‌توانید به دنبال اقامت دائم باشید. یکی از مزایای مهاجرت به سوئیس این است که دو سال پس از گرفتن اقامت دائم، امکان دریافت تابعیت و پاسپورت نیز وجود دارد.

فرانسه

اگر می‌خواهید در کشوری مدرن و دارای فرهنگ غنی زندگی کنید، فرانسه گزینه مناسبی خواهد بود. فرانسه جاذبه‌های تفریحی و تاریخی بسیاری را در خود جای داده است. برخی آن را بهترین کشور برای مهاجرت بازنشستگان می‌دانند. یکی از مهم‌ترین مزایای مهاجرت به فرانسه این است که متقاضی ملزم به حضور در کشور نخواهد بود.

طبق قوانین این کشور، افراد باید توانایی مالی خود را برای تأمین هزینه‌های خود و خانواده‌شان اثبات کنند. بدین منظور، لازم است از سوی بانک گواهی تمکن مالی داشته باشند. این گواهی نشان می‌دهد که متقاضی دارای سرمایه کافی برای گرفتن ویزا و مهاجرت به این کشور است. از دیگر الزامات اقامت بازنشستگی فرانسه می‌توان به داشتن درآمد ثابت ماهیانه اشاره کرد. موارد ذیل، از دیگر مزایای مهاجرت بازنشستگان به فرانسه هستند.

  • مالیات پایین برای بازنشستگان
  • عدم نیاز به مدرک زبان
  • عدم محدودیت سنی

پرتغال

یکی از کشورهای زیبا و خوش آب و هوای قاره اروپا، پرتغال است. بسیاری از بازنشستگان با هدف داشتن زندگی لذت‌بخش و آرام، این کشور را انتخاب می‌کنند. خبر خوب این است که شما در پرتغال اجازه کار دارید. بنابراین، تأمین مخارج زندگی برای‌تان آسان‌تر خواهد بود. امنیت بالا، تعادل میان میزان درآمد و هزینه‌ها و سیستم درمانی پیشرفته از ویژگی‌های مثبت مهاجرت به پرتغال محسوب می‌شوند.

اثبات سطح درآمد کافی از الزامات مهاجرت بازنشستگان به پرتغال است. بدین صورت که متقاضی باید در کشور خود سالانه ۹۰۰۰ یورو درآمد داشته باشد. توجه داشته باشید که این مبلغ به ازای همسر ۴۵۰۰ یورو و هر فرزند ۲۷۰۰ یورو افزایش می‌یابد. شما با ویزای بازنشستگی، اجازه اقامت یک ساله را خواهید داشت. این مجوز دو بار و هر بار دو سال قابلیت تمدید دارد. اگر ۵ سال از زمان حضور شما در پرتغال بگذرد، می‌توانید برای اقامت دائم اقدام کنید.

ایتالیا

بسیاری از شما ایتالیا را به قدمت تاریخی و فرهنگی آن می‌شناسید. آب و هوای معتدل، وجود بناهای تاریخی فراوان و غذاهای جذاب همه از ویژگی‌های برجسته این کشور هستند. برای برخی از متقاضیان، هزینه مهاجرت بازنشستگان نیز اهمیت دارد. در این صورت، ایتالیا قطعا یکی از گزینه‎های آن‎ها خواهد بود. افراد مسن در این کشور زندگی آرام و بدون استرسی را تجربه می‌کنند. همچنین، به راحتی می‌توانند به خدمات پزشکی پیشرفته دسترسی داشته باشند.

شرایط اقامت خودحمایتی در ایتالیا بدین گونه است که فرد باید تمکن مالی خود را اثبات کند. اگر او سالانه ۳۱,۰۰۰ یورو برای خود، ۲۰ درصد این مبلغ برای همسر و ۵ درصد آن برای هریک از فرزندان درآمد داشته باشد، می‌تواند برای دریافت ویزا اقدام کند.

در مهاجرت بازنشستگان ایتالیا، مجوز کار برای متقاضیان صادر نمی‌شود.

 یونان

یونان کشوری با فرهنگ غنی و جاذبه‌های تاریخی فراوان است. آب و هوای مدیترانه‌ای، خوراکی‌های متنوع و امکانات تفریحی فوق‌العاده گردشگران بسیاری را به این کشور جذب می‌کند. بازنشستگان نیز ممکن است این کشور را برای استراحت و زندگی آسوده انتخاب کنند. مهاجرت بازنشستگان به یونان با شرایط خاصی امکان‌پذیر است.

  • اثبات تمکن مالی (۳۰,۰۰۰ یورو برای متقاضی، ۱۵۰۰۰ یورو همسر و ۷۰۰۰ یورو به ازای هریک از فرزندان)
  • اثبات درآمد ثابت ماهیانه ۲۵۰۰ یورو (افزایش ۲۰ درصدی برای همسر و ۱۵ درصدی برای هریک از فرزندان)
  • ارائه بیمه نامه
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

در این صورت، دولت اطمینان می‌یابد که فرد می‌تواند هزینه‌های خود و خانواده را تأمین کند. مجوز اقامت در ابتدا دو سال اعتبار دارد. بعد از گذشت ۵ سال حضور در یونان، می‌توان برای اقامت دائم اقدام کرد. اگر ۷ سال از اقامت شما در یونان بگذرد، شرایط گرفتن تابعیت کشور را خواهید داشت.

شرایط مهاجرت بازنشستگان

داوطلبان برای مهاجرت به کشورهای مختلف یکی از روش‌های رایج را انتخاب می‌کنند: کار، تحصیل، سرمایه‌گذاری، پناهندگی، ازدواج و یا تولد. روش‌های کار و تحصیل عموما برای افرادی مناسب است که در سنین پایین از کشور خود خارج می‌شوند. افراد مسن اغلب از طریق سرمایه‌گذاری اقدام به مهاجرت می‌کنند. مهاجرت بازنشستگان که می‌تواند منجر به دریافت اقامت ‌شود، در واقع یک روش سرمایه‌گذاری است.

مهم‌ترین شرط لازم جهت این شکل از مهاجرت، اثبات تمکن مالی است. بدین معنی که فرد باید به کشور مقصد ثابت کند که دارای سرمایه کافی است و توانایی تأمین هزینه زندگی خود را دارد. بنابراین، نیازی به کمک هزینه دولتی نخواهد داشت. در واقع در مهاجرت بازنشستگان، متقاضی بدون انتقال سرمایه خود، برای دریافت اقامت اقدام می‌کند.  

میزان تمکن مالی برای مهاجرت بازنشستگان، بسته به قوانین کشور مقصد متفاوت خواهد بود.

توجه داشته باشید که اکثر کشورهای ارائه‌دهنده ویزای بازنشستگی، محدودیت سنی برای دریافت آن مشخص نکرده‌اند. شما برای مهاجرت به برخی کشورها لازم است حداقل ۵۵ سال سن داشته باشید.

اگر قصد دارید اقامت بازنشستگی بگیرید، خوب است با مزایا و معایب این روش نیز آشنا شوید. یکی از مهم‌ترین مزایای این روش مهاجرتی این است که شما نیازی به سرمایه‌گذاری در کشور مقصد ندارید. متقاضیان بدون داشتن مدرک زبان یا مدرک تحصیلی می‌توانند برای دریافت ویزا اقدام کنند. امکان تحصیل فرزندان، عدم محدودیت سنی و امکان دریافت اقامت دائم از دیگر مزایای مهاجرت بازنشستگی هستند. شاید عدم اجازه کار در کشور مقصد جدی‌ترین نقص این شیوه مهاجرتی باشد.

معیارهای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت بازنشستگان

افراد زیادی هستند که در سنین بالا تصمیم به مهاجرت می‌گیرند. آن‌ها قصد دارند به دور از استرس‌های دوران جوانی، سال‌های باقیمانده عمر خود را با آرامش سپری کنند. بنابراین، به دنبال کشوری آرام و امن هستند که زندگی مرفهی را در آن داشته باشند. علاوه بر این، وضعیت اقتصادی کشور مقصد نیز برای آن‌ها مهم است.

یکی از معیارهای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت بازنشستگان، کیفیت زندگی است. بهترین مقصد کشوری خواهد بود که امکانات رفاهی همچون خدمات درمانی و محل اقامت مناسب را در اختیار افراد مسن قرار دهد.

در مهاجرت بازنشستگان، شرایط اقتصادی مقاصد مختلف نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. کشورهایی که اقتصاد باثباتی دارند، امکان زندگی راحت و بی دغدغه را فراهم می‌کنند. استاندارهای سرمایه‌گذاری همچون نرخ کنترل فساد و نرخ مصادره اموال معیارهای دقیقی برای ارزیابی وضعیت اقتصادی هستند. نرخ مالیات و نرخ تورم نیز از دیگر شاخص‌های تأثیرگذار بر اقتصاد هر کشور به حساب می‌آیند.

موارد ذیل نیز از جمله معیارهایی هستند که در انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت بازنشستگی مطرح می‌شوند:

  • هزینه‌های زندگی
  • میزان تمکن مالی مورد نیاز
  • شرایط دریافت ویزا
  • آب و هوا
  • سیستم بهداشت و درمان

ویزای بازنشستگی

در مهاجرت بازنشستگان نیز همانند سایر روش‌های مهاجرتی، داشتن ویزا الزامی است. ویزای بازنشستگی یا همان ویزای تمکن مالی در واقع نوعی ویزای سرمایه‌گذاری است. برای دریافت این ویزا، متقاضی توانایی مالی خود برای تأمین هزینه‌های زندگی در کشور مقصد را اثبات می‌کند. هر کشور شرایط و قوانین خاص خود را برای گرفتن ویزای خودحمایتی دارد. بنابراین، پیش از اقدام لازم است اطلاعات کاملی پیرامون شرایط کشورهای مختلف کسب کنید. در ادامه به برخی از شرایط کلی مورد نیاز جهت گرفتن این ویزا اشاره می‌کنیم:

  • سن بین ۵۵-۶۵ سال
  • درآمد ثابت و کافی برای تأمین مخارج زندگی
  • انتخاب کشور دارای توافقنامه ویزای بازنشستگی با کشور مبدأ

زمانی که مرحله انتخاب کشور را با موفقیت طی کردید، باید فرم درخواست ویزا و سایر مدارک مورد نیاز را به کنسولگری آن کشور ارائه دهید. سفارت پس از انجام بررسی‌های لازم، نتیجه را اعلام خواهد کرد. مدت زمان اعتبار ویزای خودحمایتی بسته به قوانین کشور مقصد، متفاوت خواهد بود. در بیشتر موارد، افراد پس از ۵ سال اقامت می‌توانند برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند. هنگامی که سال‌های بیشتری را در کشور انتخابی بگذرانید، شرایط برای گرفتن تابعیت نیز هموارتر خواهد شد.

در پایان

 اِلو ویزا با مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *