همه چیز درباره کشور نروژ

نروژ یکی از کشورهای نسبتا کوچک اروپایی است. این کشور کوچک از نظر جغرافیایی در شمال قاره اروپا واقع شده است. نروژ بخشی از شبه جزیره اسکاندیناوی به حساب می‌آید. دو سمت این کشور یعنی بخش جنوب و شمال غربی آن را آب‌ها احاطه کرده اند. سمت شرق نروژ کشورهای فنلاند، سوئد و روسیه قرار دارند. در حقیقت، نروژ با این سه کشور مرز مشترک دارد. جمعیت نروژ بسیار کم است و به همین دلیل این کشور هرساله نیروکار خود را از سایر کشورها و مهاجران تامین می‌کند. در نروژ تقریبا همه سرکار هستند و شغل دارند. نرخ بیکاری در نروژ زیر ۱ درصد است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که مردم نروژ از رفاه خوبی برخوردارند. ما در این مقاله قصد داریم هر آنچه را که شما نیاز دارید درباره نروژ بدانید در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

فرهنگ و آداب و رسوم مردم کشور نروژ

در نروژ یک سری از فرهنگ‌ها و آداب و رسومی وجود دارد که ممکن است که با کشور شما کمی متفاوت باشد. از این رو اگر قصد دارید که به نروژ مهاجرت کنید، بد نیست که با این آداب و رسوم آشنا شوید.

زبان رسمی مردم نروژ، زبان نروژی است، با این حال بیشتر مردم نروژ به زبان انگلیسی تسلط دارند. همچنین زبان‌های دیگری مانند فنلاندی نیز در برخی از بخش‌های کشور صحبت می‌شود. در نروژ برای تشکیل خانواده نیازی به ازدواج رسمی وجود ندارد. از این رو از مردم نروژ درباره وضعیت تاهلشان سوال نپرسید. در نروژ حقوق زنان و مردان کاملا برابر است و زنان در عرصه‌های مختلف حضور دارند. در صورتی که زنی بخواهد کار نکند و در خانه از فرزندانش مراقبت کند، از دولت حقوق خواهد گرفت. نروژی‌ها به سادگی علاقه مندئند و دنبال تجمل نیستند. آن‌ها در ملاقات‌هایشان معمولا دست می‌دهند.

جغرافیای طبیعی و انسانی کشور نروژ

نروژ یک کشور کوچک است که در شمال قاره اروپا قرار دارد. مساحت این کشور ۳۸۵۲۰۷ کیلومتر مربع است. نروژ حدود ۲۵۴۴ کیلومتر با همسایگان خود یعنی فنلاند، سوئد وروسیه مرز مشترک دارد. در سواحل نروژ شما بریدگی‌های کوچک و بزرگ زیادی را خواهید دید و هیچ کشور در دنیا سواحلی مانند نروژ ندارد. کوه‌های مرتفع به همراه رودهای کوچک و بزرگ بیشتر طبیعت این کشور کوچک را تشکیل می‌دهند. در این کشور آبدره‌های زیادی نیز قرار دارد. بزرگترین آبدره آن سوگنه فیلد نام دارد. این آبدره دومین آبدره طولانی و بزرگ جهان به حساب می‌آید.

نکته جالب دیگر درباره کشور نروژ این است که در این کشور حدود ۴۰۰ هزار دریاچه وجود دارد. عمیق‌ترین این دریاچه‌ها هورنیندالسواتنت هست که عمیق‌ترین دریاچه جهان نیز به شمار می‌آید. همچنین در شما نروژ جزیره‌های زیادی واقع شده اند. از مهم‌ترین جزایر این کشور می‌توان به رینگ واسوی، لوپهاوت و سنیا اشاره کرد. مجموع الجزایر لوفان که دارای ۳۵ جزیره کوچک و ۱۲ جزیره بزرگ است، در این منطقه قرار دارد. نروژ همچنین خلیج‌های زیادی را در خود جای داده است. از مهم‌ترین خلیج‌های این کشور می‌توان به وستافیورد، لاکسه، تانا و پورسانگر در نواحی شمال غربی و شمال، خلیج‌های هاردانگر، بوکن، فیوردین و اوسلو در نواحی جنوبی و غربی اشاره نمود.

آب و هوا

نروژ در شما قاره اروپا قرار دارد و به دلیل موقعیت جغرافیایی اش، جزو کشورهای سردسیر به حساب می‌آید. در تابستان‌ها قسمت شمالی نروژ روشن و روز است زیرا در این قسمت خورشید غروب نمی‌کند. همچنین در این کشور در زمستان خورشید هیچ گاه طلوع نمی‌کند و شفق قطبی، ماه و ستاره‌ها تنها منابع طبیعی برای روشنی در این کشور در زمستان‌ها هستند. 

طبیعت این کشور بسیار زیبا و در این حال متغیر است. برای مثال، تصور کنید که در یک روز آفتابی تصمیم می‌گیرید که به کوه بروید ناگهان کمی بعد هوا کاملا بارانی شده و باران شروع به باریدن می‌کند. به طور کلی، آب و هوای کشور نروژ به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشور کاملا سرد است. میانگین دما در این کشور در فصل‌های سرد ممکن است به -۴ درجه و در فصل‌های گرم تا ۱۷ درجه سانتی گراد ی رسد. همچنین میانگین بارش سالیانه در این کشور ۱۹۶ سانتی متر است.

جمعیت

بر اساس آخرین آمارهایی که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است، در حال حاضر ۵.۴۰۸ میلیون نفر در نروژ زندگی می‌کنند. زبان رسمی مردم این کشور، زبان نروژی است. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید تقریبا همه مردم نروژ به زبان انگلیسی تسلط دارند. واحد پول نروژ کرون نروژ است.

استان‌های کشور نروژ

نروژ دارای ۱۹ استان است. هر استان چندین بخشداری دارد. استان‌های نروژ شامل استان اوستفولد، استان آکرشوس، استان اسلو، استان هدمارک، استان بوسکرود، استان وستفولد، استان تلمارک، استان اوست اگدر، استان وست اگدر، استان روگالاند، استان هوردانالاند، استان سون او فیوردانه، استان موره او رومسدال، استان سورتروندلاگ، استان نورد تروندلاگ، استان نوردلاند، استان ترومس و استان فینمارک می‌شود.

۱۰ شهر بزرگ نروژ

شهرهای بزرگ و مهم نروژ شامل شهر اسلو، شهر برگن، شهر استاوانگر، شهر تروندهایم، شهر درامن، شهر کریستیان ساند، شهر ترومسو، شهر تونسبرگ، شهر آلسوند، شهر فدریک اشتاد و و شهر اسکورا می‌شود. بیشتر جمعیت نروژ در این شهرها زندگی می‌کنند. هزینه زندگی در این شهرها در مقایسه با سایر شهرهای این کشور بالاتر است.

شهرهایی با بیشترین جمعیت ایرانیان ساکن نروژ

ایرانیان ساکن نروژ بیشتر درشهرهای اسلو (پایتخت نروژ)، اسولور، اسکورا و فردریکستاد زندگی می‌کنند. از آنجایی که درآمد در نروژ خوب است. ایرانیان مانند سایر نروژی‌ها در رفاه نسبتا خوبی هستند.

گرانترین و ارزانترین شهرهای نروژ

برای مهاجر هزینه و قیمت‌ها در هر کشور شهری مسئله بسیار مهمی است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اسلو پایتخت نروژ نه تنها گرانترین شهر نروژ است بلکه گرانترین شهر جهان می‌باشد. همچنین شهر استاونگر در نروژ جزشهرهای گران این کشور و سومین شهر گران در جهان به حساب می‌آید.

ارزانترین شهرهای نروژ شامل تروندهایم و ترومسو هستند. هزینه زندگی و تحصیل در این دو شهر کمی ارزانتر از سایر شهرها است. اما به طور کلی، شهرهای نروژ جزو شهرهای گران در سطح جهانی هستند.

سیستم سیاسی کشور نروژ

نروژ دارای حکومت پادشاهی است. حکومت سیاسی کشور نروژ یک حکومت ۱۱۰۰ساله است و جزو حکومت‌های بسیار قدیمی جهان به حساب می‌آید. یک کشور دارای یکی از توسعه یافته‌ترین حکومت‌های دموکراتیک درسطح جهانی است. بر اساس شاخص مردم سالاری این کشور در سال ۲۰۱۰، جز دموکرات‌ترین حکومت‌های جهان شد. نروژ نظام پارلمانی دارد. در این کشور نخست وزیر ریس حکومت بوده و شاه رئیس کشور است. یکی از عالی‌ترین سندهای قانون اساسی به این کشور تعلق دارد. قدرت سیاسی در این کشور بین سه قوه قضایی، مجریه و مقننه تقسیم شده است.

قدرت اجرایی در نروژ به طور رسمی دست پادشاه این کشور است. اما بعد از اینکه نظام پارلمانی در این کشور ایجاد شد، بیشتر وظایف پادشاه حالت نمایشی و تشریفاتی پیدا کرد. برای مثال بعد از تایید پارلمان پادشاه می‌دهد نخست وزیر را عزل یا نصب کند.

وضعیت اقتصادی کشور نروژ

نروژ ذخایر زیادی از گاز طبیعی، نفت، مواد معدنی، چوب، نیروی برق آبی و آب شیرین را دارد. حدود یک چهارم از تولید داخل نروژ را صنعت نفت آن تشکیل می‌دهد. از نظر درآمد سرانه، نروژ در سطح جهانی رتبه چهارم را دارد. سطح رفاه در این کشور نسبتا بالا است. دولت از مردم این کشور مالیات‌های سنگینی را دریافت می‌کند اما در ازای آن بیمه درمانی همگانی را در اختیار آنان قرار داده است. همچنین نظام آموزشی نروژ در سطح عالی قرار دارد. این کشور در سالهای ۲۰۰۹-۲۰۱۱ بیشترین شاخص توسعه انسانی را دارا بوده است.

صادرات اصلی این کشور نفت است. روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت خام از نروژ به سایر کشورهای جهان صادر است. با این وجود نروژ جزو اوپک نیست. نروژ همچبن شیر، گوشت گاو و برخی از فراورده‌های دامی را به سایر کشورها صادر می‌کند. درختان نیمی از مساحت این کشور را پوشانده اند. به همین دلیل نروژ در زمینه صادرات چوب نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارد.

نکته دیگر این است که نروژ یکی از کشورهایی که خط ساحلی طولانی دارد. به همین دلیل یکی از دلایل چرخه اقتصادی خوب این کشور آبریان دریایی آن است. در این کشور سه نوع ماهی وجود دارد که در هیچ جای دیگر جهان نمی‌توان آن‌ها را پیدا کرد. از این رو صنعت ماهیگیری نروژ درآمد ارزی زیادی را برای دولت به همراه دارد. به طور کلی، اقتصاد نروژ یک اقتصاد خوب است و مردم آن از رفاه بالایی برخوردار هستند.

نرخ مالیات در کشور نروژ

در نروژ نیز دولت بخشی از هزینه‌های خود را از طریق اخذ مالیات از افراد، شرکت‌ها و استارت آپ‌ها تامین می‌کند. در این کشور مالیان بر شرکت، مالیات بر درآمد، مالیات بر تامین اجتماعی، مالیات بر امنیت اجتماعی برای شرکت و مالیات تامین اجتماعی کارکنان گرفته می‌شود. نرخ مالیات در این کشور متفاوت است و بستگی به درآمد فرد وشرکت‌ها دارد.

واقعیت‌های جالب درباره کشور نروژ

در رابطه با هر کشوری یک سری از واقعیت‌های جالب وجود دارد که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست. در رابطه با نروژ نیز همین گونه است.

نروژ یکی از نظام‌های پادشاهی قدیمی در جهان را دارد. قدمت این نظام بیش از ۱۱۰۰ سال است. این کشور یکی از بنیان گذاران ناتو و سازمان ملل بوده است. نکته بسیار جالب این است که نروژ بود که برای نخستین بار سوشی سالمون را به ژاپنی‌ها معرفی نمود. همچین این کشور در سال ۲۰۱۴ از نظر شاخص رفاه توانست رتبه نخست در جهان را به دست بیاورد. این کشور در سال ۲۰۰۸ مقاوم شوالیه را به یک پنگوئن اعطا کرد. زندانی‌های نروژی در سلول‌شان به اینترنت دسترسی دارند. در این کشور نباید برای کودکان زیر ۱۲ سال تبلیغ کرد. نام کشور نروژ در لغت به معنی راه شمالی است. در طی جنگ جهانی دون در نروژ تنها ده افسر پلیس جانشان را از دست دادند.

روش‌های مهاجرت به نروژ

افراد زیادی تمایل دارند که برای زندگی به نروژ مهاجرت کنند. برای مهاجرت به این کشور روش‌های مختلف زیادی وجود دارد که در اینجا به آن‌ها می‌پردازیم. روش‌های مهاجرت به نروژ شامل مهاجرت از طریق کار، مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، مهاجرت از طریق ازدواج، مهاجرت از طریق تولد، مهاجرت از طریق پناهندگی و مهاجرت از طریق خرید ملک می‌شود. در ادامه درباره رایج‌ترین این روش‌ها توضیح می‌دهیم.

مهاجرت کاری

یکی از راه‌های مهاجرت به نروژ مهاجرت از طریق کار است. ویزای کار نروژ از نوع ویزای جست و جوی کار است. این ویزا به کسانی داده می‌شود که در نروژ تحصیل کرده‌اند یا سابقه کار در موسسه‌های علمی نروژ را دارند. این افراد بعد از اتمام دوره اقامتشان، می‌توانند مجددا تقاضای ویزای جست و کار کنند. این ویزا یک سال اعتبار دارد. در طی این مدت آن‌ها می‌توانند کارهای نیمه وقت یا تمام وقت انجام دهند. 

روش دیگر گرفتن ویزای کار نروژ از طریق سیستم Skilled Workers آن است. در این روش، افرادی که دارای مدرک دانشگاهی هستند، می‌توانند برای گرفتن ویزا تقاضا بدهند. برای گرفتن ویزا از این طریق افراد باید یک آفر شغلی معتبر از سمت یک شرکت، موسسه یا کارفرما در نروژ را داشته باشند. پیشنهاد شغلی فرد باید به صورت تمام وقت باشد. رشته تحصیلی و کار متقاضی باید جزو مشاغل مورد نیاز در این کشور باشد. درآمد شغلی تعیین شده نباید از میزان متوسط درآمد در نروژ کمتر باشد.

مهاجرت تحصیلی

از دیگر راه‌های مهاجرت به نروژ از طریق گرفتن ویزای تحصیلی این کشور است. در مدارس نروژ تحصیل از سن ۶ سالگی شروع شده و تا ۱۶ سالگی ادامه دارد. اگر دانش آموزان ویزای این کشور را بگیرند می‌توانند در نروژ شروع به تحصیل نمایند. افراد زیر ۱۸ سال برای تحصیل در نروژ نیاز به یک قیم قانونی دارند. با توجه به اینکه نروژ به پدر و مادران دانش آموزان ویزا نمی‌دهد، کشور مناسبی برای تحصیل در مقاطع زیر دیپلم به حساب نمی‌آید.

در سطح دانشگاهی تحصیل در کلیه مقاطع برای دانشجویان خارجی امکان‌پذیر است. برای مثال در سطح کارشناسی، دانشجویان می‌توانند در رشته مورد علاقه خود در نروژ درس بخوانند. تحصیل در نروژ به طور کلی به زبان نروژی صورت می‌گیرد. بنابراین برای ثبت نام در دانشگاه لازم است که مدرک زبان نروژی را در سطح ۳ داشته باشید. افرادی که این مدرک را نداشته باشند، باید یک دوره یک‌ساله زبان را در نروژ بگذرانند و وقتی که به سطح مورد نظر برسند، می‌توانند در دانشگاه ثبت نام کرده و شرکت نمایند.

نروژ در سطح کارشناسی ارشد نیز دانشجویان خارجی را می‌پذیرد و هزینه تحصیل در نروژ برای این دانشجویان رایگان است. در این سطح بیشتر از زبان انگلیسی برای تدریس استفاده می‌شود. برای شرکت در این سطح باید آیلتس ۶.۵ یا مدرک تافل معادل با آن را داشته باشید.

تحصیل در سطح دکتری در نروژ برای بسیاری از رشته‌ها امکان‌پذیر است. این دوره به زبان انگلیسی برگزار است و برای قبولی در آن باید پیشینه پژوهشی خوبی داشته باشیذ. برای قبولی باید یک استاد راهنما از یک دانشگاه معتبر در نروژ شما را بپذیرد و پیشنه پژوهش خوبی داشته باشید. همچنین دارا بودن مدرک آیلتس ۷ ضروری است.

در پایان

 اِلو ویزا با مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *