واژه‌نامه مهاجرت – پرکاربردترین اصطلاحات

مراحل انواع مهاجرت شامل چند مرحله کلی مانند انتخاب مقصد، زبان، ویزا و پرواز است. بااین‌حال پیچیدگی‌های بسیاری که با واژگان و اصطلاحات خاص بیان می‌شوند نیز در دل این مراحل نهفته شده‌اند. در این مقاله ظرافت‌های ریز و درشت این پروسه را زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم. برای آشنایی با واژه نامه مهاجرت همراه ما باشید.

تعریف عبارات مهاجرتی

فهرست مطالب

انواع مهاجرت

مهاجرت تحصیلی

این نوع از مهاجرت معمولاٌ برای افرادی که به دنبال پیشرفت و ادامه تحصیل خود در کشوری دیگر هستند، جذاب است. با این روش امکانات بهتر و مدارک معتبرتری برای اشتغال در کشور مقصد در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

مهاجرت کاری

یکی از بهترین انواع مهاجرت، مهاجرت کاری است. در این نوع از مهاجرت شما از لحاظ مسائل مالی بسیار مهاجرت ساده‌تری خواهید داشت؛ زیرا قبل از نقل‌مکان به کشور جدید تمامی شرایط کار و حقوق دریافتی شما مشخص است و شما می‌توانید با برنامه‌ریزی محکم‌تری مهاجرت خود را شروع کنید.

مهاجرت پیوست به خانواده

درصورتی‌که شما با فردی ازدواج کنید که در یک کشور دیگر مقیم باشد، این امکان برای شما برقرار می‌شود که شما هم برای کشور جدید درخواست اقامت دهید. حتی اگر در پروسه مهاجرت فرزندان شما در کنار شما نباشند، بعد از رسیدن به مقصد باتوجه‌به شرایط هر کشور، فرزندان شما هم می‌توانند به شما بپیوندند.

مهاجرت از طریق ثبت شرکت و سرمایه‌گذاری

این روش در بخشی از کشورها امکان اقدام دارد و با توجه به سرمایه و اهداف کاری شما، می‌تواند روشی برای مهاجرت باشد. خرید ملک، ایجاد کسب‌وکار و ثبت شرکت برخی از روش‌های مرسوم مهاجرت با این روش هستند.

مهاجرت خوداندازی، پناهندگی

تنها روشی که در هیچ بازه زمانی مورد تأیید و پیشنهاد ما نبوده پناهندگی است؛ زیرا در طول این مسیر مهاجرتی، اتفاقات و مشکلات متعددی برای شما پیش خواهد آمد که هیچ‌یک از آنها خوشایند نیستند و شما در هیچ‌کدام از مراحل پناهندگی، احساس رسیدن به مقصد و موفقیت را نخواهید داشت. اخیرا بسیاری از کشورها روش‌های بسیار سخت‌گیرانه‌تری برای مقابله با پناه‌جویان وضع کردند تا بتوانند به این مسیر پایان دهند.

آشنایی با برخی واژه‌های مهاجرت – واژه نامه مهاجرت

رزومه  (CV)

رزومه مدرکی است که در همه انواع مهاجرت شما نیاز به نگارش آن پیدا خواهید کرد و نقش بسیار مهمی را برای شما بازی خواهد کرد. سی وی یا رزومه شامل تمامی سوابق  تحصیلی، آموزشی، کاری و دوره‌هایی که گذرانده‌اید می‌شود. دقت به ریزه‌کاری‌ها و ظرافت‌های رزومه می‌تواند به شما در روند اخذ ویزا کمک شایانی کند.

انگیزه‌نامه (SOP)

این نامه که در حدود ۱۰۰۰ کلمه می‌باشد باید شامل انگیزه شما از تحصیل و یا شغلی که در آینده مدنظر دارید باشد. اهمیت این نامه مانند رزومه می‌باشد و خیلی در روند اخذ ویزا شما تاثیر گذار می‌باشد.

نامه پوششی  (Cover letter)

به‌احتمال زیاد در پروسه مهاجرت اسم این نامه به گوش شما خورده باشد. در این نامه شما باید خطاب به استاد و یا فرد مرجع آموزشی، متنی را نگارش کنید که آن فرد را به خواندن رزومه و انگیزه‌نامه شما ترغیب کند. توجه کنید که این نامه نباید بیشتر از ۳۵۰ کلمه باشد.

توصیه‌نامه  (recommendation letter)

این نامه باید توسط یک استاد دانشگاه نوشته شود و باید فردی باشد که شما را به‌خوبی بشناسد. در این نامه باید راجع به مهارت‌ها، دانش شما و فعالیت‌هایی که تابه‌حال داشته‌اید نوشته شود و تأییدی بر دانشجو بودن شما باشد. این نامه می‌تواند به‌عنوان یک نامه کمک‌کننده به پرونده شما باشد.

 هزینه درخواست (Application fee)

هزینه‌های مربوط به دانشگاه نه‌تنها در همه کشورها ثابت نیست؛ بلکه در یک کشور هزینه ثبت‌نام هر دانشگاه با دانشگاهی دیگر می‌تواند متفاوت باشد. در دانشگاه‌های آمریکا، استرالیا و کانادا شاید شما مشمول پرداخت هزینه‌های زیادی شوید؛ اما در آلمان و برخی کشورهای اروپایی هزینه تحصیل شما تقریباً رایگان است و شما فقط باید از پس هزینه‌های زندگی خود برآیید.

 فرم درخواست (Application Form)

در واژه‌نامه مهاجرت حتماً این کلمه را دیده‌اید. به فرمی که مشخصات و تمامی موارد لازم از نمرات و نامه‌های موردنیاز گرفته تا تجربه‌های علمی، پژوهشی و کاری خود را در آن ثبت می‌کنید اپلیکیشن فرم گفته می‌شود.

  شهریه (Tuition)

این لغت به معنای هزینه شهریه دانشگاه است که همچنین شامل هزینه واحدهای درسی، کتابخانه دانشگاه، آزمایشگاه دانشگاه و دیگر امکانات دانشگاه می‌شود.

شرایط پذیرش  (Admission requirement)

این شرایط را شما باید در سایت مربوط به دانشگاه جستجو کنید. شما باید قبل از اقدام برای هر دانشگاه به شرایط و پیش‌نیازهای موردنیاز واقف باشید تا بتوانید پذیرش خود را دریافت کنید. دقت کنید که هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد.

مدارک موردنیاز  (Required documents)

پس از بررسی پیش‌نیازهای دانشگاه مدارکی که برای گرفتن پذیرش نیاز دارید را باید جمع‌آوری کنید که مجددا لیست این مدارک در هر دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد و شما می‌توانید با جستجو در سایت دانشگاه این لیست را هم به دست بیاورید.

متقاضی  (Applicant)

فردی که برای هر موقعیت مهاجرتی اقدام می‌کند و درخواست ارسال می‌کند را متقاضی می‌نامند.

نامه پذیرش  (Admission letter)

همان‌طور که از اسم این نامه مشخص است، بعد از تأییدشدن متقاضی توسط دانشگاه این نامه برای متقاضی به‌عنوان پذیرش از طرف دانشگاه صادر و ارسال می‌شود و یکی از چند مرحله بسیار مهم پروسه مهاجرت است و می‌توان گفت با دریافت این نامه، شما یک‌سوم از مسیر را طی کرده‌اید.

کمک‌هزینه  (Fund)

در برخی از شرایط از سمت دولت، دانشگاه یا استاد مبلغی به‌عنوان کمک‌هزینه یا فاند به دانشجویان واجد شرایط داده می‌شود. کمک‌هزینه دانشجویان در دو نوع مختلف است (اسکالرشیپ) (گرنت) که در اغلب اوقات افراد این دو نوع فاند را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند؛ اما ما در ادامه مقاله به طور اختصار به هر کدام می‌پردازیم.

گرنت  (Grant)  و اسکالرشیپ (Scholarship)

معمولا لغتی که برای کمک‌هزینه‌های تحصیلی به کار می‌رود، “بورسیه” است. برخی اوقات این دوکلمه به‌جای یکدیگر هم به کار می‌رود؛ زیرا که نتیجه نهایی در هر دو یکسان است و متقاضی مبلغی را به‌عنوان کمک‌هزینه دریافت می‌کند. فرق این دو عبارت در دلیل دریافت کمک‌هزینه است که به‌صورت زیر می‌باشد: – گرنت کمک‌هزینه‌ای است که به جهت کمک به افرادی که از عهده هزینه‌های تحصیل برنمی‌آیند اعطا می‌شود که معمولا از سمت دانشگاه یا دولت تأمین می‌شود. – اسکالرشیپ به دانشجویانی تعلق پیدا می‌کند که از نظر هوش و استعداد درسی و تحصیلی لیاقت دریافت کمک‌هزینه را دارند. شما باید رزومه بسیار قوی داشته باشید و یا رتبه المپیاد کسب کرده باشید. این کمک‌هزینه از سمت افراد ثروتمند، خیریه‌ها، دولت و دانشگاه تأمین می‌شود. هرچند که برای دریافت هر کدام از این کمک‌هزینه‌ها شما باید معدل بسیار بالایی را هم کسب کرده باشید.

تعویق ترم  (Defer)

در برخی شرایط دانشجو ممکن است به زمان مناسب شرکت در ترم دانشگاه نرسد و در این موارد دانشجو می‌تواند درخواست دیفر دهد و شروع ترم خود را به تعویق بیندازد، هرچند که این درخواست ممکن است در بعضی از شرایط توسط دانشگاه رد شود.

بیعانه  (Deposit)

قطعاً در مجموعه‌ها و یا پروسه‌های خرید با این کلمه روبه‌رو شده‌اید. به طور معمول دانشگاه‌هایی که رنک بالا و متقاضی زیادی دارند، مبلغی را به‌عنوان بیعانه از شما دریافت می‌کنند تا از ثبت‌نام قطعی شما اطمینان پیدا کنند. توجه داشته باشید که این دانشگاه‌ها اغلب دو نامه پذیرش برای متقاضی ارسال می‌کنند. یکی به‌عنوان پذیرش قبل از بیعانه و دیگری پذیرش قطعی بعد از پرداخت هزینه بیعانه می‌باشد. البته  این شرایط شامل تمامی دانشگاه‌ها نمی‌شوند و خیلی از دانشگاه‌ها در مرحله اول و بدون دریافت هیچ‌گونه هزینه‌ای به شما پذیرش قطعی را می‌دهند.

تمکن مالی  (Bank Statement)

در صورتی شما هیچ‌گونه فاند و کمک‌هزینه‌ای دریافت نکنید الزامی است که یک صورت‌حساب بانکی به سفارت و دانشگاه مبنی بر این که شما از پس هزینه‌های خود در کشور مقصد، در طول تحصیل خود برمی‌آیید، ارائه دهید .

ددلاین  (Deadline)

ددلاین آخرین‌مهلت زمانی شما برای ارسال فرم درخواست برای دانشگاه است و شما باید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید تا بتوانید قبل از این تاریخ فرم‌های موردنیاز را ارسال کنید.

 رده‌بندی (Ranking)

هر دانشگاهی در کشوری که قرار دارد و هم در سطح بین‌المللی رتبه خاص به خود را دارد که هر چه این رنک بالاتر باشد، قطعاً ورود شما به این دانشگاه‌ها سخت‌تر خواهد شد.

انواع مختلف امتحانات زبان برای مهاجرت

آزمون  (GMAT)

اگر تصمیم دارید در رشته‌ MBA پذیرش بگیرید باید با آزمون جی‌مت آشنایی کامل داشته باشید.

 آزمون (GRE General)

برخی از دانشگاه‌ها برای دانشجویان ارشد و دکتری به این آزمون بین‌المللی نیاز دارند.

آزمون (GRE Subject)

این آزمون برای بعضی از رشته‌های خاص اعتبار دارد، رشته‌هایی مانند ریاضی، فیزیک، شیمی، ادبیات انگلیسی، زیست و تعدادی رشتۀ دیگر که در هر دانشگاهی آن را مشخص کرده‌اند.

آزمون  (IELTS) (TOEFL iBT)

این دو آزمون از معتبرترین و پرکاربردترین آزمون‌های بین‌المللی در جهان هستند. برای رفتن به هر دانشگاهی و یا حتی مهاجرت باید مدرک یکی از این دو آزمون را بگیرید.

نتیجه‌‌گیری

تا به اینجا با ۱۸ لغت از واژه نامه مهاجرت، انواع مهاجرت و انواع مدارک زبان و مدارک بین المللی آشنا شدیم و با دانستن این موارد می‌توانیم با دید بازتری وارد پروسه مهاجرت شویم. مواردی که در این مقاله آورده شد، از عمده مواردی هستند که در طول پروسه مهاجرت قطعا با آن‌ها سروکار خواهید داشت. تلاش ما  همواره بر این است که با تمامی ابزارها و دانشی که در اختیار داریم، در طول پروسه مهاجرت به هر نحوی در کنار شما باشیم.

در پایان

خانواده بزرگ و بین‌المللی اِلو ویزا کارگزار و مجری قدرتمند روش‌های مهاجرتی از ایران و خاورمیانه همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *