تحصیل در مقطع دکتری آمریکا

تحصیل در مقطع دکتری آمریکا، یکی از فرصت های رویایی و بسیار ایده آل برای اکثر افراد محسوب میشود. با داشتن یک رزومه تحصیلی قوی، مطمئناً آینده شغلی فرد هم در بسیاری زمینه ها تضمین خواهد شد و غیرممکن ها برای او به راحتی ممکن خواهد شد. برای تحصیل در این مقطع، فرد متقاضی باید شرایط لازم را داشته باشد تا کاندید تحصیل در این مقطع باشد. در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در مقطع دکتری آمریکا خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید. 

شرایط عمومی تحصیل در مقطع دکتری آمریکا

 برای تحصیل در مقطع دکتری، متقاضیان باید مقطع کارشناسی خود را به پایان رسانده باشند و متناسب با رشته آن مقطع، رشته ای مرتبط را برای مقطع دکتری تقاضا کنند. برای پذیرش در این مقطع فرد باید از سطح زبان بالایی برخوردار باشد، رزومه قوی داشته و دارای مقالات تحقیقی و پژوهشی مرتبطی نیز باشد. این دوره به طور میانگین ۴ تا ۶ سال به طول می انجامد و فرد را برای فعالیت در دنیای آکادمیک آموزش میدهد. جالب است بدانید، اگر استاد راهنما و سوپروایزری در دانشگاه آمریکا داشته باشید، امکان درخواست پذیرش مستقیم از کارشناسی به دکتری نیز برای شما وجود دارد، اما این روش شرایط خاص خود را دارد و به صلاح دید دانشگاه بستگی دارد.

   یک یا دو سالِ دوره دکتری دانشجویان، به کار بر روی پروژه پایان نامه آنها اختصاص دارد که باید در زمینه انتخابی خود به تحقیق و پژوهش عمیق پرداخته و در پایان تز دکتری خود را نوشته و از آن در مقابل ۳ تا ۵ استاد دفاع کنند.  

   در پذیرش افراد برای مقطع دکتری، چیزی که بیشتر از معدل مد نظر دانشگاه است، قبولی در آزمون ورودی مورد نظر دانشگاه است که برخی از این آزمون ها شامل LSAT، GMAT، GRE، MCAT غیره … می باشند که هر متقاضی با توجه به رشته منتخب خود باید در یکی از آنها شرکت کند.

   برای تحصیل در مقطع دکتری آمریکا، فرد متقاضی باید از قبل استاد راهنمای خود را در دانشگاه مورد نظرش پیدا کند و تاییدیه لازم را از او بگیرد، سپس مجاز است بقیه مراحل را برای اپلای در مقطع دکتری به دانشگاه مورد نظر بفرستد. دانشجو یا میتواند استادی را پیدا کند که پروژه ای از پیش تعیین شده را در دست دارد و فرد متقاضی علاقه و قابلیت های لازم را برای کار روی آن پروژه دارد یا اینکه خود فرد متقاضی موضوع مشخصی برای تز دکترای خود دارد و فقط دوست دارد استادی او را در طول مسیر راهنمایی کند. در هر دو حالت، فرد باید استاد راهنما را قانع کند که مهارت، دانش و قابلیت مورد نظر او را دارد تا بتواند تاییدیه لازم را از او دریافت نماید.

مدرک مورد نیاز زبان برای تحصیل در مقطع دکتری آمریکا

 هر دانشگاه و رشته ای سطح زبان انگلیسی متفاوتی را از متقاضی می خواهند. اما عموماً تمامی آنها آیلتس ۷ به بالا (یا معادل آن را در تافل) نیاز دارند، زیرا دکتری مقطعی تحقیقی-پژوهشی است و به سطح بالایی از مهارت زبانی در این مقطع نیاز است. بسته به نوع رشته تحصیلی، در برخی زمینه ها ارائه مدرک آزمون های بین المللی GRE (به خصوص برای رشته های مدیریتی)، GMAT، LSAT (برای رشته های حقوق) و یا دیگر آزمون ها نیز الزامی است. هرچه سطح زبان فرد بالاتر باشد، در روند پذیرش او تاثیرگذارتر خواهد بود.

   پروسه تحقیق درباره رشته، دانشگاه، استاد، آماده سازی مدارک و غیره … فرآیندی بسیار زمان گیر است و نیاز به دقت و حوصله بالایی دارد. به همین دلیل، بهتر است متقاضیانی که قصد تحصیل در مقطع دکتری آمریکا را دارند از یک سال تا یک سال و نیم قبل از زمان ارسال درخواست، فرآیند خود را آغاز کنند تا با محدودیت زمانی مواجه نشوند. عموماً مقطع دکتری در اکثر دانشگاه های آمریکا از ماه سپتامبر یا آگوست شروع می شود.

   به طور کلی، تمامی مدارک مورد نظر رشته تحصیلی خود را به طور جداگانه باید از سایت دانشگاه بررسی کنید و طبق پیش نیازهای ذکر شده، آنها را آماده کنید.

دریافت بورسیه تحصیلی جهت تحصیل در مقطع دکتری آمریکا

هزینه های تحصیلی و زندگی در کشور آمریکا بسیار بالاست. متقاضیان مقطع دکتری میتوانند برای دریافت بورسیه و فاند تحصیلی برای این مقطع تحصیلی اقدام کنند. اما لازم است امتیازات ویژه ای داشته باشند تا برای دریافت بورسیه کامل و یا کمک هزینه های مقطعی صلاحیت لازم را داشته باشند. برای این امر، داشتن سطح زبان بالای ۷-۷.۵، یکی از امتیازات آنها محسوب میشود. رزومه تحصیلی و علمی قوی نیز نقش مهمی در دریافت فاند بازی می کند. همچنین مدرک تحصیلی سابق، انگیزه نامه فرد (SOP)، توصیه نامه از اساتید معتبر، ارائه مقالات پژوهشی معتبر در سطح بین الملل یا کتاب های چاپ شده نیز بسیار حائز اهمیت است. در آمریکا دانشگاه ها، موسسات و نهادهای علمی-پژوهشی معروف و متعددی هستند که به دانشجویان بین المللی بورسیه و فاند تحصیلی میدهند. بورسیه های فول فاند، تمامی هزینه های تحصیل و زندگی فرد را به طور کامل پرداخت می کنند و دانشجو بدون کوچکترین دغدغه ای میتواند به تحصیل خود بپردازد.

   روش دیگری هم وجود دارد که متقاضیان میتوانند از استاد راهنمای خود فاند تحصیلی مورد نظر را بگیرند. این روش پیگیری های لازم خود را می طلبد. زیرا از قبل فرد متقاضی باید استاد راهنمای مورد نظر خود را در دانشگاه پیدا کرده و با مطالعه رزومه علمی و کاری او و مکاتبات منظم و پیگیرانه با او، تقاضای کار بر روی یکی از پروژه های تحقیقاتی استاد را بدهد. در صورت توافق استاد، فرد میتواند فاند مورد نظرش را از او دریافت کند. به طور کلی اکثر دانشجویان برای تحصیل در مقطع دکتری آمریکا، امکان دریافت فاند کامل، کمک هزینه و یا حقوق در حین تحصیل را دارند. فقط کافی است که پیش نیازهای لازم را داشته باشند.

مدارک لازم جهت دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

   برای تحصیل در مقطع دکتری آمریکا، فرد متقاضی باید ویزای F1 آمریکا را در پاسپورت خود داشته باشد. همانطور که میدانید، دریافت ویزای کشور آمریکا، بخاطر مسائل موجود بین المللی بسیار پیچیده و دشوار است. هرچه مدارک قوی تری به سفارت ارائه دهید، درصد پذیرش شما بالاتر خواهد بود. اگر در این زمینه مهارت و دانش لازم را ندارید، حتماً با یک وکیل مهاجرتی مجرب که دانش تخصصی مورد نیاز در این زمینه را دارد، مشورت کنید تا پرونده شما ریجکت نشده و یا با مشکل جدی روبرو نشود. از جمله مدارکی که عموماً باید برای تحصیل در این مقطع به سفارت ارائه دهید، میتوان موارد زیر را نام برد:

  • پاسپورت معتبر

  • عکس پرسنلی

  • اپلیکیشن فرم (DS160)

  • نامه پذیرش از دانشگاه

  • CV قوی

  • ترجمه معتبر مدارک دانشگاهی به همراه ریز نمرات

  • مدارک زبان (آیلتس/ تافل/ GRE/ GMAT و …)

  • مدارک تمکن مالی

  • انگیزه نامه یا همان SOP

  • توصیه نامه اساتید

  • گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه

اقامت کاری پس از تحصیل در مقطع دکتری آمریکا

   تحصیل در مقطع دکتری آمریکا، مزایای بیشماری را برای فرد به همراه دارد و تضمین کننده این امر است که فرد از سطح آکادمیک بالایی برخوردار بوده و قابلیت های لازم را در رشته تحصیلی خود دارد. پس از پایان تحصیل، فرد فارغ التحصیل به مدت یک سال فرصت دارد تا شغل مورد نظر و مرتبط با رشته تحصیلی خود را در خاک آمریکا پیدا کند تا بتواند اقامت خود را از اقامت تحصیلی به اقامت کاری تغییر داده و در این کشور بمانند. بازار کار آمریکا، پر رونق است و در اکثر موارد افرادی که فارغ التحصیل مقطع دکتری هستند، به راحتی میتوانند در خاک این کشور شغل مطلوب خود را پیدا کنند. پس از چندین سال کار کردن در این کشور، داشتن شرایط مورد نیاز و طی کردن فرایندهای لازم، فرد میتواند درخواست اقامت دائم و سپس پاسپورت این کشور را دهد.

کلام آخر

اگر تصمیم دارید برای تحصیل در مقطع دکتری آمریکا اقدام کنید و از شرایط لازم و کافی برخوردارید، این فرصت طلایی را از دست ندهید و هرچه زودتر برای این مقطع اقدام کنید. فرآیند درخواست ویزا تحصیلی برای مقطع دکتری پیچیدگی های خاص خود را دارد. کارشناسان مجرب موسسه بین المللی الو ویزا از صفر تا صد این فرایند شما را راهنمایی کرده و اقدامات لازم را جهت پذیرش و مهاجرت شما انجام خواهند داد. پس بدون هیچ دغدغه ای در رابطه با پیچیدگی ها و ابهامات مسیر، پروسه کار خود را به آنها بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *