ویزای دومینیکا یکی از جدیدترین روشهای مهاجرتی برای افغانیها است. اگرچه دومینیکا جزیرهای کوچک در منطقهای نسبتا دور نسبت به افغانستان و ایران واقع شده است؛ اما وجود مزایای خاص در این روش مهاجرتی باعث شده است که بهعنوان یکی از اصلیترین لاینهای مهاجرت به متقاضیان افغان معرفی شود. دومینیکا کشوری بسیار زیبا و با امنیتی مثالزدنی است که دریافت ویزای ان میتواند پنجرهای نو برای ورود به صدها کشور دیگر باشد. مشاوران مرکز مهاجرتی الو ویزا در این مقاله صفر تا صد ویزه دومینیکا برای افغانها را مورد بررسی قرار دادهاند؛ با ادامهی مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
ویزای دومینیکا چیست | تفاوت دومینیکا و دومینیکن
ویزای دومینیکا اجازهی اقامتی است که به افراد متقاضی سکونت در دومینیکا داده میشود تا بتوانند از مزایای متعدد اقامت قانونی در این جزیرهی زیبا بهرهمند شوند. نکته مهمی که باید موردتوجه قرار گیرد تفاوت کشور دومینیکن و کشور مشترکالمنافع دومینیکا است. اگر چه این دو کشور هر دو در قارهی آمریکا و حوزهی دریای کارائیب واقع شدهاند اما تفاوتهای مهمی با هم دارند. تولید ناخالص بالای دومینیکا یکی از مواردی است که مهاجرت به این کشور را برای متقاضیان امری پرسود کرده است؛ این مورد در مورد جمهوری دومینیکن صدق نمیکند. زبان رسمی مردم در جمهوری دومینیکن فرانسوی است؛ درحالیکه ساکنین دومینیکا عموما به زبان انگلیسی صحبت میکنند. برنامهی خاص شهروندی صرفا در کشور دومینیکا تعریف شده است و در دومینیکن وجود ندارد. کشورهای بسیار زیادی متقاضی سکونت دومینیکا هستند که برای گردش و مهاجرت به کشورشان سفر کنند (ارزش پاسپورت دومینیکا)؛ این مورد نیز در جمهوری دومینیکن صادق نیست. در ادامه به معرفی کاملتر کشور دومینیکا خواهیم پرداخت.
آشنایی با کشور دومینیکا
در این قسمت مروری سریع بر ویژگیهای کشور دومینیکا خواهیم داشت.
نام کشور | مشترکالمنافع دومینیکا (Commonwealth of Dominica) |
همسایگان | شمالی: جزایر گوادلوپ و ماری گالانته |
جنوبی: جزیره مارتینیک | |
منطقه جغرافیایی | شرق دریای کارائیب |
واحد پول | دلار کارائیب شرقی (XCD) |
قاره | آمریکای شمالی |
پایتخت | روسو |
مساحت | ۷۵۰ کیلومتر مربع |
زبان رسمی | انگلیسی |
جمعیت | تقریبا ۷۳ هزار نفر (۲۰۱۱) |
اعلام استقلال | ۱۹۷۸ از انگلستان |
وضعیت آبوهوایی | استوایی و بارانی |
اقتصاد | توریسم، کشاورزی، جذب سرمایهگذاری خارجی |
منافع خاص دومینیکا برای مهاجران افغان
همانطور که پیشازاین نیز اشاره شد، ویژگیهای خاصی از جزیره دومینیکا باعث شده است این کشور یکی از بهترین مقاصد مهاجرتی افغانیها در نظر گرفته شود. در ادامه به این ویژگیها خواهیم پرداخت.
- صدور منع تحریم افغانستان
کشور افغانستان سالها در لیست تحریمی دومینیکا قرار داشت و امکان رفتوآمد بین این دو کشور بسیار سخت بود. در سالهای اخیر صدور فرمان منع تحریم توسط دومینیکا از استقبال این کشور برای ورود مهاجران افغانی خبر میدهد.
- سیاستها مالیاتی منعطف
تعریف سیاستهای منعطف مالیاتی یکی دیگر از دلایل مناسببودن این کشور برای سرمایهگذاران افغانستانی است. معافیتهای مالیاتبردرآمد خارجی سود سرمایه از یک سو و پیوستن دومینیکا به اتحادیه CARICOM باعث جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف از سرمایهگذاران میشد؛ بر همین اساس حرکت سرمایه در این کشور تسهیل شده و فرایند سرمایهگذاری در دومینیکا بدون هیچ ریسک قابلتوجهی امکانپذیر است.
- برنامهی شهروندی ویژه یا پاسپورت دوم
یکی از مهمترین اقدامات دومینیکا برای جذب مهاجران، اعطای پاسپورت دوم است. این امکان در بسیاری از کشورهای جهان تعریف نشده است و دومینیکا جزو معدود کشورهای اعطاکنندهی برنامه شهروندی به متقاضیان است. برایناساس داوطلبان مهاجرت، با دریافت پاسپورت دوم (پاسپورت دومینیکا) میتوانند همزمان شهروند کشور اصلی (افغانستان) و کشور دوم (دومینیکا) باشند و به طور کامل از تمام مزایای شهروندی در این کشور بهرهمند شوند.
جذابیتهای طبیعی دومینیکا برای مهاجران
همزیستی بومیان و مهاجران
دومینیکا هنوز میزبان بومیان اصیلی است که در مناطق آنتیل بزرگ و کوچک زندگی میکردهاند. این ویژگی اما به معنای عدم حضور مهاجران نیست. همانطور که پیشازاین نیز اشاره شده، دومینیکا سالها تحت استعمار انگلستان و بریتانیای کبیر بوده است و پیشازاین نیز تحت استعمار فرانسه قرار داشته است. استعمار اگرچه امری ناخوشایند برای بومیان و مردم اصیل است اما زمینهساز آشنایی با دیگر اقوام و ملل خواهد شد. تغییر زبان اصیل بومیان دومینیکا به انگلیسی خود نشانهی عمق نفوذ کشورهای دیگر در این منطقه است. برایناساس میتوان مطمئن بود که ورود افرادی با ملیتهای مختلف به دومینیکا نهتنها امر سختی برای بومیان نیست، بلکه پس از اعلام استقلال در این کشور، مردم از ورود سرمایهگذاران و افراد با ملیتهای مختلف استقبال خواهند کرد.
آمیختگی با طبیعت
اگرچه شهرنشینی و وجود نظام سیاسی دموکراتیک یکی از ارکان کشور دومینیکا است؛ اما ارتباط روزانهی مردم با طبیعت بکر جزیره، امری غیرقابلکتمان است. همزیستی با طبیعت را میتوان با استقبال ساکنین دومینیکا از طب گیاهی مشاهده کرد. بومیان جزیره و افرادی که از نقاط مختلف جهان به این کشور وارد شدهاند کولهباری از دانشهای سنتی را با خود به دومینیکا بردهاند و دردسترسبودن طبیعت زمینهای مساعد برای بروز علوم سنتی در این کشور شده است.
تعداد رودخانههایی که در جزیره دومینیکا روان است بسیار بیشتر از چیزی است که ساکنین کشورهای افغانستان و دیگر کشورهای خاورمیانه دیدهاند. رودخانههای دومینیکا طیف مختلفی از آبهای سرد تا گرم و با امواج سریع تا آرام را در پیش روی مخاطبان گسترانیدهاند و زمینهی ورزشهای آبی چون قایقرانی و شنا را فراهم کردهاند.
یکی دیگر از جذابیتهای مثالزدنی دومینیکا دریاچهی جوشان این کشور است. این دریاچه که در منطقهی آتشفشان واقع شده است بنا بر فعالیتهای کوه آتشفشان رنگهای متفاوتی را به خود میگیرد و علاوه بر جذابیتهای منحصربهفرد دیداری، خواص درمانی بسیار زیادی نیز برای افراد خواهد داشت.
روشهای مهاجرت به دومینیکا برای افغانها
ویزای دومینیکا برای افغانها به چند روش اصلی در دسترس است. در این بخش به توضیح این روشهای خواهیم پرداخت.
ویزای سرمایهگذاری (برنامه شهروندی ویژه)
دریافت پاسپورت دوم منحصربهفردترین نوع ویزای دومینیکا برای متقاضیان مهاجرت است که در چند سال اخیر موردتوجه علاقهمندان قرار گرفته است. برایناساس فرد متقاضی مهاجرت میتواند با سرمایهگذاری در کشور دومینیکا پاسپورت خود را تنها ظرف ۶ ماه بهدست آورد و علاوه بر کشور مبدا، در دومینیکا نیز حق شهروندی خود را بهدست آورد. لازم به یادآوری است که دریافت پاسپورت در کشورهای دیگر معمولا چیزی در حدود ۸ سال زمان میبرد و تنها در صورتی که فرد هیچ مشکلی نداشته باشد به فرد اهدا میشود.
این برنامه به متقاضیان اجازه میدهد با انجام یک سرمایهگذاری مشخص، تابعیت دومینیکا را دریافت کنند. این روش معمولاً سریعترین و آسانترین راه برای مهاجرت است. سرمایهگذاری میتواند در پروژههای دولتی یا خصوصی کشور دومینیکا باشد. زمینههای سرمایهگذاری معمولا در پروژههای مرتبط با توسعه زیرساخت، گردشگری، یا سایر پروژههای اقتصادی در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
هزینهی لازم برای سرمایهگذاری در دومینیکا معمولا از ۱۰۰,۰۰۰ دلار شروع میشود، که بسته به نوع سرمایهگذاری ممکن است افزایش یابد.
متقاضیان دریافت پاسپورت دومینیکا باید حداقل ۱۸ سال داشته باشند و اقامت افغانستان و یا ایران را داشته باشند. متقاضیان نباید هیچگونه سو پیشینهای در سوابق ثبت شدهی خود داشته باشند. علاوهبر موارد ذکر شده متقاضیان لازم است گواهی سلامت عمومی و عدم ابتلا به بیماریهای واگیردار را ارائه کنند.
ویزای تحصیلی
یکی دیگر از روشهای محبوب مهاجرت به دومینیکا برای افغانیها استفاده از ویزای تحصیلی دومینیکا است. برای دریافت ویزای تحصیلی دومینیکا، متقاضیان افغان لازم است پس از ارسال درخواست به مرکز آموزشی، برگه تأیید را دریافت و به سفارت دومینیکا ارائه دهند. پذیرش در مراکز آموزشی دومینیکا بسیار آسانتر از کشورهای دیگر است و از این نظر یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت تحصیلی بهحساب میآید. دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاههای دومینیکا امکان کار پارهوقت خواهند داشت که این ویژگی نیز یکی از دیگر مزایای تحصیل در این کشور است. ویزای تحصیلی دومینیکا بااعتبار یکساله به متقاضیان اهدا میشود و هر سال قابلتمدید مجدد است. دانشجویان شاغل در این کشور پس از پایان دورهی تحصیل خود مجبورند به کشور خود بازگردند؛ مگر اینکه در فرصت یکسالهای که دولت در اختیارشان قرار میدهد بتوانند یک قرارداد کاری رسمی به نام خود ثبت کنند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی دومینیکا
- گواهی تأیید تمکن مالی (پرینت و یا گواهی تأیید شده گردش حساب شخص)
- مدارک سلامت پزشکی
- نامه پذیرش یکی از دانشگاههای دومینیکا
- پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
- عکس پاسپورتی بیومتریک (۲ عدد)
- رسید پرداختهای مختلف برای ویزا
- ارائه و تکمیلکردن فرم درخواست ویزا
- گواهی تأیید تمکن مالی (پرینت و یا گواهی تأیید شده گردش حساب شخص)
- گواهی عدم سوءپیشینه
- گواهی سلامت پزشکی
- نامه همراه (Cover Letter)
مهمترین دانشگاههای دومینیکا
- دانشگاه هند غربی، واحد دومینیکا
- دانشگاه جهان جدید
- دانشگاه علوم دامپزشکی سن نیکولا
- دانشگاه علوم پزشکی راس
- دانشگاه سن ژوزف
- کالج دولتی دومینیکا
- دانشگاه علوم پزشکی
- دانشگاه بینالمللی تحصیلات تکمیلی
ویزای کاری
یکی دیگر از روشهای مهاجرت افغانها به دومینیکا استفاده از ویزای کاری است. برایناساس متقاضیان لازم است پس از تکمیل مدارک اولیه به وبسایتها و مراکز کاریابی مراجعه کنند (برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران الو ویزا تماس بگیرید) و پس از انتخاب موقعیت شغلی موردنظر، درخواست خود را برای شرکت و یا کارفرمای اهل دومینیکا ارسال کنند. درصورتیکه کارفرما نسبت به تواناییهای شخص متقاضی دید مثبتی داشته باشد، جاب آفر رسمی دومینیکایی برای شخص ارسال شده و فرایند مهاجرت کاری آغاز میشود. در مورد کشور دومینیکا اشاره به این نکته لازم است که ویزای مخصوص کار برای هیچ داوطلبی صادر نمیشود و متقاضیان مهاجرت به دومینیکا صرفا با اجازهی کار در این کشور میتوانند برای مهاجرت کاری خود اقدام کنند. در ادامه به مهمترین مدارک لازم برای مهاجرت کاری به دومینیکا خواهیم پرداخت. کشور دومینیکا در مشاغل کشاورزی و فناوری اطلاعات نیاز مبرم به نیروی کار متخصص دارد.
- فرم درخواست تکمیل شده
- مدارک هویتی (کارت ملی، شناسنامه و پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار)
- تأییدیه سلامت
- جاب آفر (پیشنهاد شغلی) شامل نوع شغل، سمت کاری، طول مدت قرارداد کاری و میزان و نوع دستمزد
- گواهی عدم سوءپیشینه
- عکس پاسپورتی بیومتریک (دو قطعه)
- ۹۳۰۰ دلار برای هزینههای صدور ویزای کاری دومینیکا
- مدارک مالی یا گواهی تمکن مالی (تأییدکننده وضعیت مالی متقاضی برای اقامت در دومینیکا)
- مدرک زبان انگلیسی
- مدارک شناسایی اعضای خانواده و مدرک رسمی ازدواج (در صورت نیاز به همراه بردن خانواده)
ویزای توریستی
یکی دیگر از امکانات خاصی که کشور دومینیکا برای افراد افغانی در نظر گرفته است، فرصت سفر توریستی به این کشور است. دومینیکا بهمنظور مقاصد خیرخواهانه، از متقاضیان افغانی هیچگونه ویزای توریستی دریافت نمیکند و سفر توریستی برای این دسته از داوطلبان کاملا آزاد است. سفر توریستی به دومینیکا مهلتی حدودا یکماهه را در اختیار افراد قرار میدهد تا با ویژگیهای این کشور از نزدیک آشنا شوند. برای دریافت ویزای توریستی دومینیکا تنها ۳ شرط مطرح است که شامل موارد زیر هستند.
- پاسپورت رسمی با حداقل ۳ ماه اعتبار
- اطمینان از هدف سفر (برای این منظور مدارک هتل، بلیطهای رفتوبرگشت و همچنین وجود شغل و خانواده در افغانستان مرد نیاز است)
- مدارک مالی (تأییدکننده وضعیت تمکن مالی متقاضی برای مدت اقامت در دومینیکا و همچنین تأمین هزینه برگشت به کشور مبدأ)
برنامههای بشردوستانه
برنامههای بشردوستانه در دومینیکا معمولاً شامل حمایت از افرادی است که به دلایل مختلف، مانند جنگ، آزار و اذیت، یا نقض حقوق بشر در کشور خود تحتفشار قرار دارند. این برنامهها بهمنظور کمک به افرادی که نیاز به پناهندگی دارند، طراحی شدهاند. در ادامه به چگونگی مهاجرت به این روش برای افغانها خواهیم پرداخت.
مهاجرت افغانها با پناهندگی
– افرادی که از افغانستان یا کشورهای دیگر به دلایل سیاسی، اجتماعی یا انسانی در خطر هستند، میتوانند برای پناهندگی به دومینیکا درخواست دهند.
– این درخواست بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی و قوانین ملی دومینیکا بررسی میشود.
شرایط لازم برای درخواست پناهندگی
– برای درخواست پناهندگی، لازم است در ابتدا مدارک تأییدکننده وضعیت بحرانی در کشور مبدأ ارائه شود.
– مدارک تأییدکنندهی ادعای متقاضی، از جمله تهدیدات علیه زندگی، آزادی یا کرامت انسانی.
فرایند درخواست
– درخواست پناهندگی باید بهصورت رسمی به مقامات مربوطه در دومینیکا ارائه شود.
– پس از ارائه درخواست، مقامات مربوطه وضعیت متقاضیان را بررسی کرده و ممکن است جلسهای برای مصاحبه تنظیم کنند.
– تصمیم نهایی بر اساس مدارک و شواهد ارائهشده اتخاذ خواهد شد.
مدتزمان پردازش
– زمان پردازش درخواستها میتواند متغیر باشد. بسته به شرایط، بررسی درخواست ممکن است چند ماه به طول بینجامد.
حمایتهای ارائه شده
– درصورتیکه درخواست پناهندگی پذیرفته شود، پناهندگان میتوانند از کمکهای اجتماعی، بهداشتی و آموزشی بهرهمند شوند.
– پناهندگان ممکن است به مدت معین مجوز کار دریافت کنند و درصورتیکه وضعیت آنها تثبیت شود، به شهروندی دست یابند.
مسئولیتهای پناهندگان
– پناهندگان باید از قوانین و مقررات محلی پیروی کنند و همکاری کامل را با مقامات مربوطه داشته باشند.
چالشهای پاسپورت دومینیکا
اگرچه مهاجرت به دومینیکا یکی از بهترین فرصتهای ممکن برای افغانها و دیگر افراد خاورمیانه است، ولی در این میان چالشهایی نیز پیش پای متقاضیان قرار خواهد داشت که در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.
محدودیتهای سفر
– در مقایسه با پاسپورتهای کشورهای قویتر، پاسپورت دومینیکا اجازه سفر به تعداد کمتری از کشورها را خواهد داد.
– برخی از کشورهایی که برای ورود به آنها نیاز به ویزا خواهد بود شامل ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپایی هستند.
فقدان اعتبار جهانی
– پاسپورت دومینیکا در مقایسه با پاسپورت کشورهای قویتر، از نظر اعتبار بینالمللی شناخته نشده است.
– برخی از کشورهای دیگر ممکن است نسبت به دارندگان پاسپورتهای کشورهای کوچکتر، دور از اعتماد باشند.
طرز تفکر و تعصب
– برخی کشورها نسبت به اتباع کشورهای کوچک در حوزه کارائیب، تعصب یا بدبینی دارند که میتواند بر تجربه سفر تأثیر بگذارد.
زبان و فرهنگ
– اگر متقاضیان به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشند، زندگی در دومینیکا میتواند چالشبرانگیز باشد.
– فرهنگ مخصوص و لایفاستایل زندگی محلی ممکن است برای برخی از افراد قابلقبول نباشد.
فرصتهای شغلی محدود
– بازار کار در دومینیکا ممکن است بهاندازه کشورهای بزرگتر و با اقتصاد توسعهیافتهتر، فرصتهای شغلی متنوعی ارائه ندهد.
– پیداکردن کار در دومینیکا در برخی از صنایع ممکن است دشوار باشد.
محدودیتهای اجتماعی و زیرساختی
– زیرساختهای بهداشتی، آموزشی و اجتماعی در دومینیکا ممکن است بهاندازه کشورهای بزرگتر پیشرفته نیست.
– برخی از خدمات عمومی ممکن است محدود باشند.
تغییر سیاستهای دولت
– برنامههای شهروندی ممکن است با تغییرات سیاسی و اقتصادی تحتتأثیر قرار گیرند و این تغییرات میتواند بر وضعیت پاسپورت تأثیر بگذارد.
– باید توجه داشت که شبکههای بینالمللی ممکن است بهصورت مکرر تغییر کنند.
سفارت دومینیکا در افغانستان و ایران
کشور دومینیکا در ایران و افغانستان هیچ سفارتخانهای ندارد. برخی امور مربوط به این کشور توسط سفارت انگلستان در تهران پیگیری میشوند ولی برای اقدام به مهاجرت متقاضیان میتوانند از کشورهای دبی و ترکیه اقدام کنند.
هزینه ویزهی دومینیکا برای افغانیها
- ویزای توریستی برای افغانها کاملا رایگان است و صرفا با دردستداشتن پاسپورت معتبر امکان بهرهمندی از این فرصت برای متقاضیان افغانی فراهم است.
- هزینه سرمایهگذاری (۱۰۰ هزار دلار)
- هزینه پردازش ۱۰۰۰ دلار
- هزینه گواهی شهروندی ۲۵۰ دلار
- هزینه صدور پاسپورت ۱۲۰۰ دلار
آنچه گفته شد
در این مقاله به ویزای دومینیکا برای افغانها پرداختیم. روشهای گوناگونی برای مهاجرت به دومینیکن وجود دارند که شاید بهترین آنها استفاده از برنامه شهروندی ویژه این کشور با سرمایهگذاری باشد. شهروندان افغانی همچنین از امکان سفر توریستی بدون ویزا به این کشور برخوردارند که میتوانند نسبت به آن اقدام کنند. البته برای اتخاذ بهترین تصمیم مهاجرتی لازم است با افراد آگاه مشورت کرد. مشاوران زبدهی مجموعه مهاجرتی الو ویزا آمادهاند تا بهترین برنامههای مهاجرتی را در اختیار متقاضیان محترم قرار دهند.
توضیح: در این مقاله چندین بار از واژهی “ویزه” استفاده شده است. این واژه به معنی “ویزا” است و در زبان افغانی مورداستفاده قرار میگیرد. بهپاس توجه مخاطبان افغان به این مقاله، تصمیم به استفاده از این کلمه گرفتهایم.