ریجکتی ویزا – دلایل و نحوه رفع آن

مهم‌ترین اقداماتی که پس از ریجکت‌شدن ویزا لازم است انجام شود، بررسی دلایل ریجکتی پرونده است که توسط نامه‌ای جداگانه به استحضار فرد متقاضی می‌رسد. پس از این مرحله درصورتی‌که فرد بتواند دلایل ریجکتی پرونده را نقض کند می‌تواند امیدوار به دریافت ویزا باشد. روش‌های مختلف دریافت ویزا، دلایل متعدد ریجکتی را به همراه دارند که تنها با بررسی دقیق قابل‌پیشگیری است. براین‌اساس لازم است پرونده توسط وکیل حاذق بررسی شود و تنها در صورت تکمیل بودن تمام موارد به سفارت ارسال شود. کارشناسان رسمی اِلو ویزا در این مقاله دلایل ریجکتی ویزا و اقدامات لازم پس از ریجکتی ویزا را مورد بررسی قرار داده‌اند. برای اطلاع از نحوه پیگیری ریجکت‌شدن ویزا این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

فهرست مطالب

ریجکتی ویزا - دلایل و نحوه رفع آن

ریجکت‌ شدن ویزا به چه معناست

کلمه ریجکت (Reject) به معنای ردکردن و نپذیرفتن است. در اصطلاحات حقوقی و مهاجرتی، عبارت ریجکت‌ شدن، اشاره به عکس‌العمل سفارت کشور موردنظر دارد که منجر به عدم‌پذیرش درخواست فرد شده است. به‌عبارت‌دیگر ریجکت‌ شدن یعنی رد شدن درخواست مهاجرت و یا سفر به کشوری دیگر. دلایل مختلفی منجر به رد درخواست ویزای افراد می‌شود که برخی از این دلایل قابل‌بررسی و دفاع، در عین حال برخی دیگر غیرقابل‌دفاع هستند. درصورتی‌که دلایل ریجکتی را بتوان رفع کرد، پرونده با موفقیت پیگیری می‌شود و منجر به دریافت ویزا می‌شود؛ ولی درصورتی‌که دلایل ریجکتی موجه باشند و متقاضی نتواند اقدام به رفع آن‌ها کند پرونده مختومه و رأی صادره عدم موافقت با پذیرش ورود به کشور مقصد خواهد بود. اگر درخواست ویزا ریجکت شده است لازم است حتما با وکیل مهاجرتی مشورت شود. کارشناسان حقوقی الو ویزا آماده‌اند به طور اختصاصی پرونده‌های درخواست ویزای متقاضیان محترم را بررسی کنند.

مهم‌ترین دلایل ردکردن ویزا

دلایل ردکردن ویزا بر اساس کشور مورد تقاضا و پرونده‌ی مهاجرتی فرد متقاضی بسیار متفاوت‌اند. در ادامه به برخی از پر تکرارترین دلایل ریجکتی ویزا اشاره خواهیم کرد.

تاثیر کشور مبدأ

برخی از کشورها شرایط خاص سیاسی و فرهنگی‌ای دارند که باعث ریجکت‌شدن درخواست افراد مقیم در چنین کشورهایی می‌شود. ملاحظات امنیتی و سیاسی ویژه، دلیل رد درخواست روادید در چنین کشورهایی است.

تاثیر کشور ثالث

کشوری که متقاضی ویزا، به‌تازگی به آن مهاجرت کرده است درصورتی‌که محل ارسال درخواست ویزا قرار گیرد، به‌احتمال زیاد باعث ریجکت‌شدن درخواست متقاضی خواهد بود.

مراکز تحصیلی نامعتبر

تحصیل در مراکز آموزشی ناشناخته می‌تواند تأثیر منفی بر تصمیم‌گیری مأمور ویزا و سفارت داشته باشد.

نمرات ضعیف

سوابق تحصیلی ضعیف یکی از دلایل عمده در رد درخواست ویزای افراد است. بسیاری از پرونده‌های مهاجرتی تحصیلی به این خاطر به نتیجه‌ دلخواه نخواهند رسید.

وضعیت مالی ضعیف

عدم توانایی مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل در کشور مقصد یکی دیگر از دلایلی است که منجر به رد درخواست ویزا می‌شود.

ارائه اطلاعات نادرست

اطلاعاتی که برای سفارت فرستاده می‌شود لازم است کاملا شفاف و صحیح باشند. هرگونه ابهامی در اطلاعات ارائه شده توسط متقاضی منجر به حساسیت‌های زیاد افسر سفارت و مراکز تصمیم‌گیرنده در کشور موردنظر می‌گردد.

عدم تطابق با قوانین مهاجرت

برخی کشورها شرایط خاصی را برای درخواست ویزا در نظر گرفته‌اند. محدودیت‌های سنی، سطح تسلط بر زبان و… نمونه آیتم‌های موردنظر در قوانین برخی کشورها است. از سوی دیگر برخی از روش‌های دریافت ویزا شرایط خاصی دارند که با روش‌های دیگر متفاوت است. تطابق نداشتن شرایط فرد متقاضی با این قوانین می‌تواند منجر به رد درخواست ویزا شود.

نامه مرجع نامعتبر

در برخی از روش‌های مهاجرتی لازم است گواهی‌نامه یا رونوشت‌هایی از مراجع قانونی معتبر ضمیمه پرونده باشد. مدارکی چون گواهی عدم سو پیشینه مدارک مالی و برخی مدارک مربوط به حضانت ازاین‌دست مدارک هستند. در این موارد لازم است که گواهی‌های ارائه شده حتما از مراجع ذی‌صلاح تهیه شده باشند و اصالت قانونی داشته باشند.

توضیحات ناکافی درمورد سفر

علل درخواست سفر، زمان رفت‌وبرگشت و تمام مواردی که به چرایی و چگونگی سفر مربوط می‌شوند جزو مهم‌ترین مواردی هستند که لازم است حتما صادقانه مطرح شوند. کشورهای مختلف به این موارد توجه ویژه‌ای دارند و افسران سفارتخانه‌ها با حساسیت زیادی این موارد را پیگیری می‌کنند.

عدم وجود بیمه سفر معتبر

بیمه‌نامه‌ی رسمی که دارای اعتبار زمانی و پوششی مناسبی هستند علاوه بر این‌که حمایت مناسبی از متقاضیان در سفر به عمل می‌آورند، کمک بزرگی در پیشبرد پرونده‌ی مهاجرتی خواهند داشت.

ریجکتی ویزا تحصیلی

در این قسمت به مواردی خواهیم پرداخت که صرفا باعث ریجکتی در ویزای تحصیلی می‌شوند.

مدارک ناقص

یکی از مهم‌ترین دلایل ردشدن ویزای تحصیلی، نقص در مدارک ارائه شده است. این نقص‌ها می‌تواند شامل عدم تکمیل صحیح فرم‌ها، ارائه مدارک تحصیلی ناقص، اشکال در ریزنمرات و یا ترجمه‌ی نادرست مدارک باشد.

وضعیت مالی نامناسب فرد متقاضی

عدم توانایی مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل در کشور مقصد می‌تواند منجر به ریجکت‌شدن ویزا شود. ارائه مدارک مالی معتبر و کافی برای اثبات توانایی مالی ضروری است. البته برخی کشورها در برخی مقاطع تحصیلی با اهدا بورس‌های تحصیلی باعث کاهش در هزینه‌ی افراد می‌شوند. برای اطلاع از آخرین بورس‌های تحصیلی می‌توانید با مشاوران مرکز اِلو ویزا در ارتباط باشید.

سابقه تحصیلی ضعیف

نمرات پایین و سوابق تحصیلی ضعیف می‌تواند یکی از دلایل ردشدن ویزای تحصیلی افراد باشد. کشورهای مختلف عموما سطح خاصی از تحصیلات را برای متقاضیان مستعد به تحصیل در نظر گرفته‌اند. تأمین حداقل انتظارات در کشور مقصد، جزو اصول لاینفک در تخصیص ویزا به افراد است.

عدم ارائه مدارک پزشکی

برخی کشورها نیاز به ارائه مدارک پزشکی دارند که نشان دهد متقاضی از سلامت کامل برخوردار است. عدم ارائه این مدارک می‌تواند منجر به ریجکت‌شدن ویزا شود.

توضیح ناکافی در مورد هدف تحصیل

عدم ارائه توضیحات کافی در مورد هدف تحصیل و برنامه‌های آینده می‌تواند تأثیر منفی بر درخواست ویزای افراد داشته باشد.

وجود فواصل زمانی

برخی از کشورها نسبت به گپ‌های تحصیلی یا فواصل وقفه بین هر پایه‌ی تحصیلی بسیار حساس‌اند. در صورت وجود چنین وقفه‌هایی لازم است حتما توجیه مناسبی برای این موارد به افیسر سفارت ارائه گردد.

ریجکت‌شدن ویزای کاری

ویزای کاری در کشورهای مختلف بنا بر دلایل خاصی به افراد اهدا می‌شود. درصورتی‌که دلایل متقاضیان کافی نباشد امکان ریجکت‌شدن درخواست بسیار زیاد می‌شود. نکته‌ی مهمی که در اینجا لازم است به آن اشاره شود احتمال بسیار کم ریجکتی در ویزای کاری است. تعامل ایجاد شده بین مراکز مهاجرتی از کشور مبدأ و کارفرما یا اداره کار در کشور مقصد، ریسک این نوع از ویزا را به حداقل می‌رساند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین دلایل ریجکت انواع ویزای کاری خواهیم پرداخت.

وجود نقص در مدارک شغلی

مدارک تأییدکننده‌ی سوابق شغلی یکی از مهم‌ترین عوامل در تأیید درخواست ویزای کاری هستند. وجود نقص در این مورد می‌تواند زمینه‌ساز ریجکتی پرونده‌های مهاجرتی باشد.

عدم تطابق با قوانین مهاجرتی

برخی از درخواست‌ها به دلیل عدم تطابق با قوانین و مقررات مهاجرتی کشور مقصد رد می‌شوند.

سابقه کیفری

داشتن سابقه کیفری می‌تواند یکی از دلایل اصلی ردشدن ویزای کاری باشد. کشورها معمولاً به دلایل امنیتی از ورود افراد باسابقه کیفری جلوگیری می‌کنند.

وضعیت مالی نامناسب

عدم توانایی مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی در کشور مقصد می‌تواند منجر به ریجکت‌شدن ویزای کاری شود. وجود تمکن مالی یکی از مواردی است که منجر به موفقیت در پرونده‌ی مهاجرتی با ویزای کاری می‌شود.

عدم ارائه مدارک پزشکی

در برخی مشاغل سلامت فیزیکی و روانی افراد نقش مهمی در موفقیت پرونده‌ی مهاجرتی دارد. عدم وجود مدارکی که تأییدکننده سلامت جسمی و روانی فرد است می‌تواند منجر به ریجکت‌شدن درخواست ویزای مهاجرتی فرد شود.

ریجکت‌شدن ویزای توریستی

انواع ویزای توریستی با دلایل متعدد می‌توانند ریجکت شوند و به شکست در پرونده‌ی مهاجرتی افراد تبدیل شوند. در ادامه به مهم‌ترین دلایل ریجکت‌شدن ویزای توریستی اشاره خواهد شد. درمورد ویزای توریستی لازم است حتما با مشاوره مهاجرتی زبده‌ای مشورت شود.

گواهی تای (Tie)

دلایل و تضامین برگشت به وطن که اصطلاحا با نام تای (Tie) خوانده می‌شوند جزو مهم‌ترین دلایل در قبول درخواست ویزای متقاضیان است. عدم وجود تای مناسب می‌تواند منجر به ریجکت درخواست متقاضیان گردد.

دلایل برگشت به میهن بسیار متنوع‌اند ولی در سه گروه عمده طبقه‌بندی می‌شوند. تای‌های عاطفی دلایلی هستند که فرد ارائه می‌کند تا به افیسر اطمینان دهد از نظر عاطفی به کشور خود وابستگی دارد. حمایت از اقوام و بستگان نزدیک و هر نوع علقه‌ی شدید دیگر درصورتی‌که قابل‌استناد باشد می‌تواند به‌عنوان یک تای عاطفی به‌حساب بیاید. نوع دیگری که از بهانه‌های بازگشت به وطن به‌حساب می‌آید تای‌های مالی هستند. وجود سرمایه‌گذاری‌ها و حساب‌های بانکی می‌تواند به‌عنوان تای مالی نقش مهمی در موفقیت پرونده مهاجرتی داشته باشد. تای‌های شغلی نیز دسته‌بندی دیگری است که شامل بیزینس‌ها و مشاغل مربوط به فرد است که به طور شفاف در کشور مبدأ جریان دارند و التزامی منطقی در بازگرداندن فرد به میهن را به وجود می‌آورند.

پیشینه سفرهای قبلی

وجود پیشینه‌های سفر قبلی یکی دیگر از مواردی است که با جلب نظر آفیسر سفارت منجر به قبول درخواست متقاضیان خواهد گردید. عدم وجود پیشینه‌ی سفر یک فقدان مهم در پرونده مهاجرتی افراد است.

عدم وجود تمکن مالی

یکی از مواردی که در فرایند درخواست ویزای توریستی نقش مهمی دارد تأمین مالی فرد متقاضی است. حساب‌های بانکی شخصی و تمام اوراق بهاداری که بتوانند تمکن فرد متقاضی را ثابت کنند به‌عنوان مدارک مهم در اثبات توانگری فرد به‌حساب می‌آیند.

انگیزه سفر (پلن سفر)

دلیل فرد برای دریافت ویزای توریستی در جای خود بسیار مهم است و می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در فرجام پرونده داشته باشد. برخی کشورها ویژگی‌های گردشگری مناسبی دارند و براین‌اساس به‌عنوان مقاصد مهم توریستی به‌حساب می‌آیند. برخی از کشورها اما چندان در حوزه توریسم فعال نیستند و برای اثبات مقصد توریستی لازم است مدارک محکمه پسندی به سفارت کشور مقصد ارائه شود.

هم‌خوانی تجارب فرد و دعوت‌نامه‌ها

یکی از مواردی که در موفقیت پرونده‌های توریستی نقش بسیار مهمی دارد هم‌خوانی سوابق تحصیلی و شغلی فرد با دعوت‌نامه‌های نمایشگاهی یا کنفرانسی است که برای دریافت ویزا ارائه می‌شوند.

محدودیت‌های سنی در ویزا توریستی

معمولا محدوده سنی مناسب برای دریافت ویزای توریستی بالای ۲۵ سال است. در سنین پایین‌تر انواع دیگری از ویزا برای افراد پیشنهاد می‌شوند.

پیشگیری از ریجکت‌شدن

برخی اقدامات حیاتی می‌توانند منجر به پیشگیری از ریجکت‌شدن درخواست ویزا شوند. توجه به این مراحل ساده است و تنها کافی است متقاضیان به طور فعالانه تمام آن‌ها را مدنظر داشته باشند.

بررسی دقیق مدارک

برای ردنشدن درخواست ویزا لازم است تمامی مدارک موردنیاز به‌درستی تکمیل شده و اطلاعات به شکل صحیحی ارائه شوند.

بهبود وضعیت مالی

ارائه مدارک مالی معتبر و کافی برای اثبات توانایی مالی می‌تواند قدمی بزرگ در موفقیت پرونده داشته باشد. براین‌اساس لازم است منابع مالی لازم تهیه شده و مدارک آن به سفارت کشور مدنظر ارائه شوند.

انتخاب مؤسسات آموزشی معتبر

در صورت درخواست ویزای تحصیلی، انتخاب دانشگاه‌ها و کالج‌های معتبر و شناخته شده می‌تواند شانس دریافت ویزا را افزایش دهد.

ارائه توضیحات کامل

در صورت وجود هرگونه ابهام یا نقص در مدارک، توضیحات کامل و شفافی ارائه دهید. این مورد مخصوصا در ویزای تحصیلی برای گپ‌های تحصیلی می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

مشاوره با کارشناسان مهاجرت

استفاده از خدمات مشاوره‌ای کارشناسان مهاجرت مورد مهمی است که لازم است متقاضیان در نظر داشته باشند. جزییات و موارد ناپیدای بسیاری در مواجهه با سفارت‌ها مطرح می‌شوند که اگر پیش از اقدام به دریافت ویزا مدنظر قرار داده نشوند می‌توانند باعث ریجکت شوند. کارشناسان الو ویزا به پشتوانه دو دهه سابقه در امر مهاجرت به‌عنوان مشاوران برتر امر مهاجرت معرفی می‌شوند.

اقدامات پس از ریجکت‌شدن

پس از دریافت نامه‌ ریجکتی، نامه‌ دیگری تحت عنوان دلایل ریجکتی برای متقاضیان ارسال می‌گردد. اولین اقدام پس از ریجکتی، اطلاع از مفاد نامه و دلیل ریجکتی است. پس از اطلاع از موارد ریجکتی می‌توان دو رویکرد متفاوت اتخاذ کرد. در برخی مواقع موارد ارائه شده مرتفع می‌گردد و درخواست دیگری برای دریافت ویزا ارسال می‌شود. در شرایط دیگر، لازم است نامه‌ای تحت عنوان اعتراض به نتیجه‌ی صادره تنظیم شود و برای سفارت مجدداً ارسال شود. تصمیم بر اینکه کدام مرحله لازم است توسط فرد انجام شود با وکیل پرونده است که به قوانین مهاجرتی اشراف کافی دارد.

ستل شدن یعنی چه | Settlement

واژه ستل در اصطلاحات مهاجرتی به معنای مصالحه بین طرفین است. در این حالت و درصورتی‌که پیشنهاد ستل بین طرفین پذیرفته شود پرونده مجددا به‌صورت سابمیت خواهد بود و مأمور دیگری در سفارت به بررسی آن خواهد پرداخت.

ریجکت‌شدن ویزا شنگن

ویزای شنگن مجوز به ورود به کشورهای حوزه‌ی شنگن است و با دریافت آن از هرکدام از کشورهای عضو این معاهده می‌توان به تمام کشورهای دیگر شنگن سفر کرد. درصورتی‌که تمام موارد خواسته شده برای دریافت این ویزا رعایت شوند ویزا به اشخاص اهدا می‌شود؛ اما در صورت وجود نقص در پرونده ویزا ریجکت شده و امکان سفر به هیچ‌یک از کشورهای شنگن وجود نخواهد داشت. کارشناسان الو ویزا بر این باورند برخی کشورها ویزای شنگن را راحت‌تر به متقاضیان ایرانی اهدا می‌کنند. براین‌اساس بهتر است که برای دریافت ویزای شنگن از این کشورها اقدام شود.

کشورهای شنگن با بیشترین ریجکت

طبق داده‌های پایگاه schengenvisainfo بیشترین آمار ریجکتی در کشورهای مالت، آلمان، اتریش، فرانسه و هلند به ثبت رسیده است و بهتر است متقاضیان از این کشورها اقدام به دریافت ویزای شنگن نکنند (این آمار صرفا مربوط به ویزای شنگن است و در مورد دیگر انواع ویزا صدق نمی‌کند).

کشورهای با کمترین آمار ریجکتی شینگن

کشورهای یونان و ایتالیا بهترین آمار در اهدا ویزای شنگن را برای متقاضیان ثبت کرده‌اند. برای دریافت ویزای شنگن بهتر است فعلا از سفارتخانه‌های این دو کشور اقدام شود.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به مهم‌ترین دلایلی ریجکتی و روش‌های رفع ریجکتی پرداخته شد و مهم‌ترین اقدامات پس از ریجکت‌شدن مورد بررسی قرار گرفت. در صورتی با ریجکت ویزا مواجه شده‌اید، در قدم اول آرامش خود را حفظ کنید و پس از آن حتما با یک وکیل مهاجرتی کارآزموده مشاوره کنید. مجموعه مهاجرتی الو ویزا نیز آماده است بهترین گزینه‌های مهاجرتی را در اختیار متقاضیان قرار دهد و کامل‌ترین پکیج بررسی ریجکتی ویزا را به متقاضیان محترم ارائه کند.

در پایان

 خانواده بزرگ و بین‌المللی اِلو ویزا کارگزار و مجری قدرتمند روش‌های مهاجرتی از ایران و خاورمیانه همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *