ویزای خود حمایتی اتریش هیچکدام از استرسهای ویزای کاری و یا تحصیلی را ندارد. افرادی که قصد مهاجرت به قارهی اروپا و منحصرا کشور اتریش را دارند، احتمالا با مدلهای مختلف مهاجرتی اعم از کاری، تحصیلی و سرمایهگذاری آشنایی دارند. البته از اینجا نیز میتوان اطلاعات کاملی از روشهای اخذ ویزای اتریش را دریافت کرد. هرکدام از روشهای اخذ ویزای اتریش مزیتها و معایبی دارند که به فراخور حال متقاضی میتوانند انتخاب و یا حذف شوند. در این مقاله قصد داریم تمام جوانب دریافت ویزای خود حمایتی کشور اتریش را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما بمانید.
فهرست مطالب
ویزای خود حمایتی چیست
ویزای “خود حمایتی” که با عناوین دیگری چون “ویزای خوداتکائی” و “ویزای سرمایهداری” نیز شناخته میشود، شکلی از روادید است که صرفا با داشتن تمکن مالی لازم به افراد اهدا میشود. در این روش دیگر نیازی به پیداکردن جاب آفر و یا بورس تحصیلی برای اخذ ویزا نیست؛ متقاضیان حتی نیازی نیست سرمایهی خود را از بانک خارج کرده و در کسبوکار خاصی در اتریش سهیم شوند. صرفا با تأمین بودجهی لازم در حساب بانکی و تهیهی مدارک دیگری که در ادامه معرفی خواهند شد، میتوان نسبت به اخذ ویزای خوداتکائی اقدام کرد و شانس بالایی در پذیرفتهشدن درخواست داشت. این شکل از روادید، محدودیتی در سطح تحصیلات و همچنین سوابق شغلی فرد متقاضی ندارد و صرفا به بودجهای که فرد برای مهاجرت در نظر گرفته است تمرکز دارد. یکی از مهمترین تفاوتهای این ویزا با دیگر روادیدهای مرسوم، عدم نیاز به شغل در اتریش است. به بیان دیگر، شخص متقاضی با ارائهی این درخواست به کشور اتریش اعلام میکند که هیچ نیازی به کارکردن و کسب درآمد در این کشور ندارد و با بودجهی شخصی خود که قبلا به تأیید سفارت رسیده است قصد مهاجرت به این کشور را دارد.
مهمترین قوانین خود حمایتی اتریش
کشور اتریش قوانین خاصی برای ویزای خودحمایتی تعریف کرده است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهد شد.
قوانین اشتغال در ویزای خود حمایتی
فردی که قصد دریافت ویزای تمکن مالی اتریش را دارد مجاز نیست که در خاک این کشور استخدام شخصی حقیقی یا حقوقی شود و حقوق دریافت کند. این تصمیم به جهت حمایت از نیروی کار اتریشی و مبارزه با افزایش بیکاری در این کشور اتخاذ شده است. البته فرد سرمایهداری که با بودجهی خود به اتریش نقلمکان کرده میتواند در صورت تمایل کسبوکاری را ایجاد کند و یا بخشی از بودجه خود را به یکی از بیزینسهای پویای این کشور تزریق کند. این تصمیم نهتنها ممنوع نیست که مورد حمایت اتاق اقتصاد و بازرگانی کشور اتریش قرار خواهد گرفت.
همراه یا همراهان متقاضی
افرادی که میتوانند بهعنوان همراه به متقاضی الحاق شوند و ویزای اتریش را دریافت کنند، صرفا فرزندان و همسر قانونی ایشان هستند. اقوام دیگر اگرچه نسبت مستقیم با متقاضی داشته باشند؛ مجاز به دریافت ویزای همراه اتریش نیستند. وضعیت همراهان در اتریش، شبیه به خود متقاضی است. یعنی امکان استخدامشدن و دریافت حقوق برای هیچکدام مقدور نیست؛ اما تحصیل بهصورت رایگان برای فرزندان همراه امکانپذیر است.
الزام به سکونت در خاک اتریش
یکی از مهمترین قوانین حاکم در ویزای خودحمایتی که میتواند زمینهساز اخذ اقامت دائم در اتریش شود، لزوم سکونت در خاک اتریش است. بر اساس این قانون، فرد متقاضی لازم است بازهی زمانی خاصی را در خاک اتریش سپری کند تا بهعنوان فرد مقیم در این کشور پذیرفته شود. معمولا مدت زمان موردنظر، ۶ ماه در نظر گرفته میشود. البته احتیاج نیست که این سکونت بهصورت مستمر باشد و میتواند بهصورت غیرمستقیم ولی در مدت یک سال انجام پذیرد.
تمکن لازم برای دریافت ویزای خود حمایتی
یکی از موارد مهم در ویزای خود حمایتی، وجود تمکن مالی برای فرد متقاضی است که میتواند تضمین زندگی و مخارج فرد در اتریش باشد. منظور از تمکن مالی، تهیه و تضمین مبلغی است که دولت اتریش به سفارت خود برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، ابلاغ میکند. طبق آخرین بررسیهای کارشناسان الو ویزا میزان تمکن مالی برای هر فرد در سال ۲۰۲۴، چیزی در حدود ۲۰ هزار یورو است و هر فرد خانواده نیاز است که این مبلغ را به طور سالانه در حسابی که معرفی میگردد ذخیره کرده باشد.
شرایط حساب بانکی متقاضی برای ویزای خود حمایتی
حساب بانکی برای اثبات تمکن مالی فرد متقاضی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. حسابی که اعلام میشود لازم است حتما به نام خود فرد متقاضی باشد، میزان موجودی حساب بهدقت مورد بازنگری قرار میگیرد و لازم است حداقل بودجه اعلام شده توسط سفارت در حساب مانده باشد. این مبلغ بهعنوان مهمترین پشتیبان مالی متقاضی و خانواده ایشان در اتریش بهحساب خواهد آمد.
مدارک بیمه برای دریافت ویزا
بیمهی سلامت و بیمهی درمانی یکی دیگر از آیتمهای مهم در پرونده مهاجرتی است. فرد متقاضی لازم است بیمهی مناسبی را در کشور مقصد به نام خود ثبت کرده باشد که از اعتبار کافی برخوردار باشد. بیمههای سلامت هم بهصورت عمومی و هم بهصورت خصوصی در دسترس افراد هستند که بنا بر سلیقه و شرایط موجود میتوانند انتخاب شوند.
مصاحبه سفارت برای دریافت ویزای خوداتکایی
پس از ارسال مدارک به سفارت اتریش، متقاضیان به مصاحبهای تخصصی دعوت میشوند که نتیجهی این مصاحبه، عامل تعیینکننده در پذیرش درخواست ویزا است. سوالات متفاوتی در این جلسه بین آفیسر پرونده و متقاضیان ردوبدل میشود؛ اما مهمترین سوالاتی که پرسیده خواهد شد در وهلهی اول هدف متقاضی از مهاجرت و پس از آن راستیآزمایی در مورد تمکن مالی اعلام شده توسط افراد متقاضی مهاجرت است.
سقف درخواست برای ویزای تمکنی مالی اتریش
دولت اتریش اگرچه شرایط بسیار مساعدی را برای جذب افراد متمول در سطح جهانی تعریف کرده است، اما بهمنظور برخی ملاحظات مدیریتی سقف معینی را نیز برای جذب سالانه تعیین کرده است. طبق آخرین بررسیهای صورتگرفته توسط کارشناسان الو ویزا در سال ۲۰۲۴ تعداد افراد مجازی که پذیرش میشوند ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر تعیین شده است.
اعتبار ویزای خود حمایتی اتریش
ویزایی که بهصورت خودحمایتی به متقاضیان مهاجرت اختصاصیافته است دارای سقف اعتبار یکساله است. برایناساس فرد متقاضی میتواند پس از فرارسیدن تاریخ انقضای ویزا، نسبت به تمدید آن اقدام کند. پس از تمدیدهای سالانه ویزای خود حمایتی به مدت پنج سال، درصورتیکه فرد با مشکلی روبهرو نشده باشد، میتواند نسبت به دریافت اقامت ثابت اتریش اقدام کند.
مدارک لازم برای دریافت اقامت خود حمایتی اتریش
برای دریافت ویزاهای مهاجرتی، مدارک مختلفی موردنیاز است. این مدارک در هر نوع از ویزا متفاوت است و بنا بر تصمیم هر کشور نیز میتواند متفاوت باشد. برایناساس لازم است از لیست مدارک هر کشور در هر نوع ویزای خاص اطلاع پیدا کنیم. در ادامه مهمترین مدارک لازم برای ویزای خود حمایتی ارائه میگردد.
- عکس پرسنلی (عکس پاسپورتی، تمامرخ در ابعاد ۳*۴) #۲قطعه
- مدارک هویتی (اصل پاسپورت متقاضی و همراهان + کپی، شناسنامه و کارت ملی)
- مدارک تأیید تولد (گواهی تولد)
- مدارک کاری (شخص متقاضی و همراهان)
- مدارک تحصیلی (شخص متقاضی و همراهان)
- مدارک بیمه (گواهی رسمی خرید بیمه سلامت بینالمللی)
- مدارم مرتبط با همراهان (سند معتبر ازدواج فرد متقاضی)
- گواهی رسمی عدم سو پیشینه
- مدارک ملک و مستغلات (اسناد مربوط به خرید ملک و یا اجارهنامه رسمی در اتریش)
- مدارک مالی (گواهینامه رسمی تمکن مالی و سلامت سرمایه – مدارک تأیید منابع سرمایه)
- مدارک تأییدکنندهی توان معیشتی با درآمدهای بیش ا ز ۲۰۰۰ یورو
پس از تکمیل و ارسال مدارک خواسته شده پروسهی دریافت ویزا آغاز میشود که میتواند از ۶ ماه تا یک سال زمان ببرد.
بررسی مزایا و معایب ویزای خود حمایتی اتریش
اگرچه ویزای خود حمایتی یکی از بی حاشیهترین انواع ویزا است و افرادی زیادی در ایران متقاضی دریافت آن هستند، اما این نوع از ویزا نیز مانند دیگر انواع ویزا مزایا و معایبی دارد که بهتر است پیش از هر اقدامی از آنها مطلع باشیم.
مهمترین مزایای ویزای خود حمایتی
اولین و مهمترین مزیت ویزای خود حمایتی، عدم نیاز به انتقال پول از کشور مبدأ و همچنین عدم نیاز به سرمایهگذاری مستقیم است. در وهلهی دوم وضعیت اقتصادی کشور اتریش بهعنوان یکی از مهمترین مشوقهای مهاجرت به این کشور در نظر گرفته میشود. امتیاز دیگری که ویزای خود حمایتی به اتریش در اختیار متقاضیان قرار میدهد، امکان سفر به تمام کشورهای عضو معاهدهی شنگن است. اتریش یکی از اولین کشورهایی است که در پیمان شنگن عضو شد و برای ساکنین خود امکان سفر به تمام مناطق شنگن را فراهم کرد. متقاضیان دریافت ویزای خود حمایتی هیچ نیازی به ارائهی مدرک تحصیلی و یا مرتبهی خاصی از تحصیلات نخواهند داشت؛ این عامل یکی دیگر از مزایای دریافت ویزای خود حمایتی اتریش است. همانطور که پیش از عنوان شد پس از ۵ سال اقامت موقت در اتریش این امکان فراهم شده است که افراد نسبت به دریافت اقامت دائم اقدام کنند. همراهی خانواده، همسر و فرزندان امکان مهم و ویژهای است که در این ویزا در نظر گرفته شده و باعث آرامش بیشتر فرد متقاضی خواهد بود. مدرک زبان آلمانی در این ویزای مهاجرتی صرفا برای فرزندان در نظر گرفته شده است و افراد دیگر ملزم به ارائه چنین مدرکی نیستند. مزیت دیگر استفاده از ویزای خود حمایتی امکان تحصیل رایگان برای فرزندان و اعضای خانواده است.
برخی از معایب ویزای خود حمایتی اتریش
شاید اولین و مهمترین گزینهای که بهعنوان معایب در این نوع از ویزای مهاجرتی به چشم میآید، وضعیت خاص اقتصادیای است که افراد متقاضی لازم است دارای آن باشند. تمکن مالی بالا و سپردهی نسبتا سنگین مالی در بانک مهمترین شرط دریافت ویزای سرمایهداری است. البته در این مورد، کارشناسان کارآزموده الوویزا با اتخاذ روشهای انحصاری خود میتوانند گزینههای جایگزین و مناسبی را برای تمام افراد انتخاب کرده و به ایشان معرفی کنند.
تعداد افرادی که توسط اتریش پذیرفته میشوند در ویزای خود حمایتی محدود است. همانطور که پیشازاین هم عنوان شد سقف تعداد ویزای اهدا شده در این تایپ نهایتا ۵۰۰ عدد در سال است که همین محدودیت میتواند باعث رقابت بین متقاضیان شود. برایناساس افراد با تمکن بالای مالی احتمال پذیرش بیشتری توسط دولت اتریش خواهند داشت.
اجازهی کار در این روش مهاجرتی به افراد داده نخواهد شد. این یکی دیگر از مهمترین معایب ویزای خود حمایتی است که میتواند تصمیم برخی از افراد را نسبت به دریافت این شکل از ویزا منتفی کند. برای آن دسته از متقاضیانی که تصمیم به مهاجرت کاری به اتریش دارند، انواع ویزای کاری و جستجوی کار، پیشنهاد کارشناسان الو ویزا است .
ریسک ازدسترفتن سرمایه در این روش وجود دارد. اگرچه مبلغی که فرد در حساب بانکی خود بهعنوان تمکن مالی معرفی میکند دستنخورده باقی خواهد ماند؛ اما یکی از مدارک لازم برای درخواست این شکل از ویزا ارائهی سند خرید ملک و یا اجارهی مسکن در اتریش است. اما نکتهای که لازم است مدنظر قرار داده شود این است که اگر درخواست متقاضی رد شود امکان استرداد مبلغ اجارهخانه وجود نخواهد داشت و برایناساس این مبلغ از داشتههای فرد متقاضی کسر میشود.
اتریش بهترین مقصد ویزای سرمایهداری
در این بخش از مقاله قصد داریم مهمترین ویژگیهای کشور اتریش را بیان کنیم که باعث شده این کشور بهعنوان یکی از بهترین مقاصد مهاجرت با ویزای خود حمایتی در نظر گرفته شود.
کشور اتریش در سال ۲۰۱۵ به عنوان ثرتمندترین کشور جهان معرفی شد. اگر مقایسهای ساده با کشورهایی چون امریکا، آلمان، کانادا و دیگر کشورهای سرمایهدار جهان انجام دهیم متوجه میشویم اتریش با حاشیهای بسیار امنتر میتواند یکی از بهترین مقاصد این شکل از مهاجرت باشد. اقتصاد اتریش نه بر اساس کمپانیهای بسیار بزرگ و معروف بلکه بر اساس صنایع و شرکتهای متوسط و کوچک تعریف شده است. مهمترین زمینههای شغلی و تجاری در این سرزمین شامل صنایع چوب، صنایع غذایی، صنعت ماشین سازی و فولاد، صنایع شیمیایی و صنعت الکترونیک است. اتریش همواره مهمترین شریک کشور آلمان در مراودات اقتصادی و تجاری است. آلکمان خود اولین اقتصاد اروپا است و برهمین اساس میتوان انتظار پیشرفتهای چشمگیر در اقتصاد اتریش داشت. نرخ بیکاری در اتریش بسیار پایین است که عدم اجازه به اشتغال برای افرادی که با ویزای خود حمایتی به این کشور مهاجرت میکنند دلیلی بر همین مدعا است. تحصیل در اتریش رایگان است و ضریب امنیت در سطوح مختلف برای شهروندان بسیار بالا است. مجموع این عوامل باعث میشوند اتریش به عنوان مقصدی مطمئن برای مهاجرت در نظر گرفته شود.
کلام پایانی
در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا تمام جوانب سفر با ویزای خود حمایتی اتریش را مرور کنیم. هر کشوری میتواند مقصدی مناسب یا غیر مناسب برای مهاجرت افراد باشد. آگاهی از قوانین و چگونگی زندگی در آن کشور است که تعیین میکند مهاجرت فرد به کدام کشور بیشترین منفعت را دارد. تیم مهاجرتی الو ویزا باتکیهبر تجربهی سالها پروندهی مهاجرتی موفق آماده است که با بررسی شرایط متقاضیان بهترین گزینههای مهاجرتی و سرمایهداری را در اختیار ایشان قرار دهد.