سرمایه گذاری در آلمان

یکی از روش‌های مرسوم مهاجرت به آلمان، سرمایه‌گذاری در این کشور است. کشور آلمان که به‌عنوان یکی از سه قدرت اصلی اقتصادی جهان شناخته می‌شود با کمترین نرخ بیکاری در قاره‌ی اروپا و بیشترین تعداد پذیرش مهاجران، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مقاصد مهاجرتی اروپا به‌حساب می‌آید. روش‌های مختلف مهاجرتی به اروپا، هریک مزایای متفاوتی دارند. مهم‌ترین مزایای مهاجرت با سرمایه‌گذاری به آلمان، عدم وجود سقف سنی و میزان تحصیلات است. همچنین امکان همراهی خانواده یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌های سرمایه‌گذاری در آلمان است. در این مقاله به روش‌های مختلف سرمایه‌گذاری در آلمان خواهیم پرداخت؛ با ادامه‌ مقاله همراه ما باشید.

این مطلب این موارد شامل می شود

ویزای سرمایه گذاری آلمان چیست؟

ویزای سرمایه‌گذاری، اجازه‌ی اقامت در کشور آلمان است که صرفا برای مقاصد سرمایه‌گذاری به افراد اهدا می‌شود. هدف از اهدای چنین ویزایی، جذب سرمایه‌های انسانی و اقتصادی در آلمان است که منجر به تثبیت قدرت این کشور در بین کشورهای اروپایی خواهد شد. دولت آلمان روش‌های مختلفی را برای سرمایه‌گذاری در این کشور تعیین کرده است. ثبت شرکت، خرید املاک و مستغلات، خرید بیزینش و سرمایه‌گذاری از طریق سهام نمونه‌هایی از روش‌های مرسوم برای سرمایه‌گذاری هستند. نکته‌ی مهمی که در اینجا لازم است موردتوجه قرار گیرد، عدم امکان دریافت اقامت با برخی روش‌های سرمایه‌گذاری در آلمان است. در ادامه‌ی مقاله به توضیح انواع روش‌ها خواهیم پرداخت.

انواع روش‌های سرمایه‌گذاری در آلمان

خرید سهام

خرید سهام، روشی مطمئن برای سرمایه‌گذاری در کشور آلمان است که متقاضیان را به طور قانونی دارای بخشی از سهام کمپانی‌های آلمانی می‌کند. برای سرمایه‌گذاری در سهام آلمان، متقاضیان علاوه بر توانایی مالی مناسب، نیاز به یک حساب کارگزاری رسمی دارند. پس از ایجاد پروفایل در کارگزاری، متقاضیان می‌توانند از صندوق مبادلات ارزی آلمان (ETF) اقدام به خرید سهام کنند. کمپانی‌های بزرگ آلمانی، بخش خصوصی و همچنین بخش دولتی جزو فروشندگان اصلی سهام در بازار بورس آلمان هستند و خرید سهام در هر بخشی از اقتصاد موفق آلمان می‌تواند نویدبخش رشد منابع مالی سرمایه‌گذاران بین‌الملل باشد.

اکتشاف منابع طبیعی و صنایع انرژی

سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر و اکتشاف منابع طبیعی، به‌ویژه در حوزه محیط‌زیست، می‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاران باشد. کشور آلمان در سال‌های اخیر و با بحران سراسری انرژی در اروپا، نگاه ویژه‌ای به بخش صنعت و انرژی داشته است. سرمایه‌گذاری مالی در این حوزه و همچنین طراحی بیزینس‌های خلاقانه در موضوع انرژی موردتوجه خاص آلمان و آفیسر سفارت قرار خواهد گرفت.

کارآفرینی

کارآفرینی، دیگر روش سرمایه‌گذاری در آلمان است که می‌تواند باعث جذب متقاضیان به خاک آلمان شود. ارائه‌ی یک طرح شغلی جامع و موردنیاز برای آلمان و همچنین امکان استخدام حداقل ۵ آلمانی در این طرح می‌تواند باعث جلب نظر سفارت آلمان شده و اهدا ویزای سرمایه‌گذاری در المان به‌سرعت انجام شود.

خرید بیزینس

یکی دیگر از روش‌های محبوب سرمایه‌گذاری در کشور آلمان خرید یک بیزینس فعال است. در این مدل سرمایه‌گذاری، فرد سرمایه‌گذاری هیچ الزامی به حضور در کشور آلمان نخواهد داشت و مراحل اداری از طریق وکیل رسمی فرد قابل‌پیگیری است. یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های خرید بیزینس در آلمان، عدم نیاز به طی مراحل اخذ مجوز کار است. در مدل‌های تأسیس کسب‌وکار در آلمان، بخش زیادی از انرژی متقاضی صرف دریافت مجوزهای لازم برای تأسیس یک موقعیت بیزینسی می‌شد؛ درحالی‌که، خرید بیزینس به معنی سرمایه‌گذاری در کسب‌وکاری است که پیش‌ازاین مراحل دریافت مجوز را طی کرده و در حال بازدهی است. براین‌اساس می‌توان انتظار داشت که این روش بسیار سریع‌تر به سوددهی برای متقاضیان برسد و بازگشت سرمایه با سرعت بیشتری امکان‌پذیر شود. برای خرید بیزینس، اولین قدم، بررسی کسب‌وکارهای فعال در آلمان و انتخاب بهترین گزینه برای متقاضیان است. موسسه‌ی مهاجرتی الو ویزا با دارابودن بزرگ‌ترین بانک مشاغل آلمان، آماده‌ی ارائه‌ی بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خرید بیزینس به متقاضیان محترم است.

سرمایه‌گذاری در استارت‌‌آپ

استارت‌‌‌آپ‌ها بخش بزرگی از اقتصاد جدید آلمان را شکل داده‌اند. افزایش اکتشافات و اختراعات علمی در آلمان و همچنین پیشرفت روزافزون تکنولوژی در این کشور باعث شده موقعیت‌های جدید کاری تحت عنوان استارت‌آپ ساخته شوند و به‌سرعت تبدیل به بیزینس‌های موفق در این کشور شوند. جذب سرمایه‌گذاران خارجی در این بخش به‌منظور ارتقای جایگاه اقتصادی و علمی آلمان بوده است و حمایت‌های مستقیم دولت در این زمینه کاملا مشهود است. رشته‌های مختلفی چون فناوری اطلاعات، مهندسی پزشکی، مهندسی مکانیک و کشاورزی جزو موفق‌ترین زمینه‌های تشکیل استارت‌آپ در کشور آلمان است. سرمایه‌گذاران ایرانی در صورت وجود بیزینس پلن می‌توانند برای تشکیل یک استارت‌آپ جدید در آلمان اقدام کنند و یا صرفا با تزریق سرمایهٔ خود به یک استارت‌آپ فعال در آلمان، فرایند سرمایه‌گذاری خود را به انجام رسانند. این شکل از سرمایه‌گذاری در آلمان امکان دریافت ویزای آلمان را برای فرد سرمایه‌گذار به همراه خواهد داشت.

خرید ملک

خرید ملک یکی از مطمئن‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور آلمان است. برای این منظور وکلای آلمانی با فرد سرمایه‌گذار و شرکت‌های مهاجرتی در ایران وارد معامله می‌شوند و امکان خرید را برای متقاضیان ایرانی فراهم می‌کنند. البته در این مورد باید توجه داشت که خرید ملک به‌تنهایی منجر به دریافت اقامت آلمان نخواهد شد. برای این منظور تنها متقاضیانی که قصد ساخت‌وساز در آلمان را دارند، با ارائه‌ی یک طرح بیزینسی قوی، امکان دریافت پاسپورت و اقامت آلمان را پیدا خواهند کرد.

راه‌اندازی یک کسب‌وکار

اگر کار و تخصص متقاضیان در زمینه فعالیت‌های صنفی از قبیل رستوران، کافی‌شاپ، فروشگاه مواد غذایی، فروشگاه پوشاک است و مایل به سرمایه‌گذاری در کشور آلمان هستند، می‌توان بدون نیاز به ثبت شرکت و تنها با دریافت جوازهای صنفی مربوطه (Gewerbeanmeldung) اقدام به سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی کسب‌وکار در این کشور کرد.

ثبت شرکت محدود

اگر متقاضیان مالک یک شرکت فعال و معتبر در ایران هستند و می‌خواهند در کشور آلمان به فعالیت بپردازند، می‌توانند شرکت مشابهی تأسیس و فعالیت اقتصادی خود را شروع کنند. این شرکت به‌صورت مسئولیت محدود فعال خواهد بود و حداقل سرمایه لازم برای آن ۲۵.۰۰۰ یورو است. این شرکت یک شرکت کاملاً مستقل آلمانی به‌حساب می‌آید.

ثبت شرکت تضامنی

شرایط ثبت شرکت تضامنی، مانند شرکت مسئولیت محدود است و تنها تفاوت موجود، تفاوت در نوع ثبت شرکت است. این تفاوت مربوط به میزان اعتبار شرکت و مسئولیت‌های سهام‌داران آن است.

نمایندگی

اگر متقاضیان مالک یک مجموعه بزرگ و معتبر تولیدی (مانند کارخانجات مواد غذایی) و یا یک شرکت بازرگانی (مانند شرکت‌های واردات و صادرات) در ایران هستند، طبق قوانین سرمایه‌گذاری در آلمان، فرد متقاضی تاجر کامل (Vollkaufmann) به‌حساب می‌آید و می‌تواند برای مجموعه تحت‌نظر خود، اقدام به تأسیس شعبه در آلمان کند. تأسیس شعبه به دو شکل امکان‌پذیر است:
  • تأسیس شعبه مستقل (Selbständige Niederlassung Zweigniederlassung)
  • تأسیس شعبه وابسته (Unselbständige Niederlassung Betriebsstätte): مانند دفتر کارخانه و انبار پخش کالا

حداقل سرمایه و مخارج برای سرمایه گذاری

حداقل سرمایه گذاری در آلمان برای دریافت اقامت ۲۵.۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده است.

در نظر داشته باشید، به غیر از حداقل سرمایه در نظر گفته شده، شما باید هزینه‌های سالیانه اداره شرکت را نیز به آلمان منتقل نمایید.

مخارج سالیانه اداره شرکت شامل موارد زیر است:

حقوق دوازده ماه خودتان به عنوان مدیرعامل شرکت
هزینه اجاره یک سال دفتر
حقوق یک سال کارمندان استخدام شده (در صورت نیاز)
سایر هزینه‌های ثابت و غیر ثابت مانند خرید تجهیزات، تبلیغات و… (در صورت نیاز)

مراحل دریافت ویزای سرمایه‌گذاری در آلمان

  • بررسی و انتخاب بیزینس

در مرحله اول متقاضیان لازم است تحقیقی گسترده از بازار کار آلمان در مورد حوزه‌ی شغلی خود به عمل‌آورند و بهترین زمینه‌های سرمایه‌گذاری را مشخص کنند. کارگزاری رسمی الو ویزا در این مرحله لیست کاملی از مشاغل و شرایط کاری هر شغل را در اختیار متقاضیان محترم قرار خواهد داد.

  • تهیه طرح شغلی

تهیه‌ بیزینس پلن اقدام مهم دیگری است که لازم است به‌درستی انجام شود. طرح شغلی لازم است قدرتمند و خلاقانه نوشته شود تا به جلب نظر اتاق بازرگانی المان منجر شود.

  • مراحل اداری

در این مرحله اقدامات مرسوم و نسبتا طولانی اداری برای دریافت مجوزهای لازم انجام خواهد شد.

  • جمع‌آوری مدارک

پس از طی مراحل قبل، متقاضیان باید مدارک موردنیاز را جمع‌آوری و آماده کنند. وجود هر نقص در مدارک می‌تواند منجر با ریجکت‌شدن درخواست متقاضی شود.

  • درخواست ویزا

در این مرحله فرم درخواست ویزا از وب‌سایت سفارت آلمان دریافت شده و سپس تکمیل و ارسال خواهد شد. این فرم یکی از مهم‌ترین مدارک در فرایند مهاجرت است و در تمام روش‌های مهاجرتی لازم است کاملا بادقت و صحیح تکمیل شود.

  • مصاحبه

متقاضی باید در مصاحبه با مقامات سفارت شرکت کرده و دلایل سرمایه‌گذاری خود را توضیح دهد. در این مرحله متقاعدکردن آفیسر پرونده می‌تواند پایان‌بخش تمام اقدامات قبلی در مسیر مهاجرت سرمایه‌گذاری به المان باشد

  • دریافت ویزا

پس از بررسی، چنانچه شرایط متقاضی منطبق با استانداردهای سفارت آلمان باشد، ویزای سرمایه‌گذاری  برای فرد صادر خواهد شد.

مدارک لازم برای مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

 

  • طرح کسب‌وکار (بیزینس پلن): مستنداتی که اطلاعات کاملی درباره پروژه و پیش‌بینی‌های مالی را شامل می‌شود. بیزینس پلن یا طرح شغلی باید در راستای پیشرفت منافع اقتصادی کشور آلمان طراحی شده باشد.
  • مدارک هویتی: کارت ملی، شناسنامه، سند ازدواج و گواهی تولد فرزندان (در صورت وجود)
  • عکس: ۲ قطعه منطبق با شرایط عکس ویزای شنگن
  • مدارک مالی: اثبات توان مالی متقاضی برای سرمایه‌گذاری، مانند صورت‌حساب‌های بانکی.
  • مدرک مهارت و تجربه: سوابق شغلی مرتبط
  • مدرک تحصیلی: ریزنمرات تحصیلی و ترجمه و معادل‌سازی شده
  • گواهی ثبت شرکت
  • پاسپورت: معتبر با حداقل ۳ ماه اعتبار
  • بیمه: گواهی ثبت‌نام بیمه در بیمه سلامتی آلمان
  • رزومه (C.V)
  • گردش حساب: گواهی ۳ماهه
  • هزینه صدور ویزا: رسید پرداخت صدور ویزا (۶۰ یورو)
  • دعوت‌نامه رسمی از شریک‌های آلمانی
  • اجاره‌نامه مسکن: گواهی اجاره ملک محل سکونت در آلمان
  • سند ملک تجاری: سند مالکیت و مدارک مربوط به مکان اشتغال در آلمان

سرمایه و مخارج برای سرمایه‌گذاری

حداقل سرمایه‌گذاری در آلمان برای دریافت اقامت ۲۵.۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده است.

لازم است متقاضیان محترم در نظر داشته باشند، به‌غیراز حداقل سرمایه در نظر گفته شده، لازم است هزینه‌های سالیانه اداره شرکت نیز به آلمان منتقل شود.

 

مخارج سالیانه اداره شرکت شامل موارد زیر است:

 

  • حقوق دوازده ماه فرد متقاضی به‌عنوان مدیرعامل شرکت
  • هزینه اجاره یک سال دفتر
  • حقوق یک سال کارمندان استخدام شده (در صورت نیاز)
  • سایر هزینه‌های ثابت و غیرثابت مانند خرید تجهیزات، تبلیغات (در صورت نیاز)

مزایای سرمایه‌گذاری در آلمان

  • امکان همراه‌داشتن خانواده (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال)
  • مدت‌زمان نسبتاً کوتاه انجام پروسه دریافت اقامت آلمان
  • عدم نیاز به مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی
  • امکان راه‌اندازی کسب‌وکار در یکی از پویاترین و امن‌ترین اقتصادهای جهان
  • امکان زندگی در آلمان و کل کشورهای حوزه شنگن
  • داشتن حقوقی تقریباً مشابه با شهروندان اتحادیه اروپا
  • عدم نیاز به ثبت شرکت (برای روش راه‌اندازی کسب‌وکار)
  • محیط مطمئن کاری: قوانین شفاف و حمایت‌های مستقیم دولت در سرمایه‌گذاری
  • دستیابی به بازارهای جدید و شرکای قدرتمند در سطح جهان
  • – ریسک کم سرمایه‌گذاری به واسطه‌ی پویایی و پایداری اقتصاد آلمان در تمام بحران‌های جهانی

 

دریافت اقامت و پاسپورت کشور آلمان

پس از یک دوره ۳ساله، در صورت موفقیت شرکت راه‌اندازی شده (طبق طرح توجیهی) اقامت موقت به اقامت دائم آلمان (اقامت اروپا) تبدیل خواهد شد و فرد سرمایه‌گذار به‌عنوان شهروند المانی در نظر گرفته خواهد شد.

موفقیت شرکت به این صورت در نظر گرفته می‌شود که فعالیت اقتصادی تا حدود زیادی طبق طرح ارائه شده اولیه پیش برود و برای سه سال آینده چشم‌اندازی قابل‌قبول وجود داشته باشد. همچنین خروجی مالی شرکت مثبت باشد و تمامی پرداخت‌های قانونی مانند بیمه و مالیات به‌موقع پرداخت شده باشد.

بهترین مشاغل برای مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

برخی از مشاغل و حوزه‌هایی که به طور خاص برای سرمایه‌گذاران جذاب هستند عبارت‌اند از:

  • تکنولوژی و نرم‌افزار

بازار فناوری اطلاعات به دلیل رونق رشد استارتاپ‌ها و فناوری‌های نوین، جذابیت بالایی دارد.

  • ساخت‌وساز و مهندسی

پروژه‌های ساخت‌وساز همیشه نیاز به سرمایه‌گذاری و نیروی کار دارند.

  • خدمات مشاوره‌ای

مشاوره در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه مالی و صنعتی.

  • صنعت سبز و انرژی‌های تجدیدپذیر

باتوجه‌به تحریکات دولتی برای پایداری زیست‌محیطی

  • سلامت و درمان

خدمات درمانی همواره یکی از پررونق‌ترین مشاغل در آلمان را به وجود آورده است. براین‌اساس سرمایه‌گذاری در این بخش یکی از پرسودترین متد سرمایه‌گذاری در این کشور است

  • مواد غذایی

صنایع وابسته به مواد غذایی رشد چشمگیری در کشور المان داشته‌اند. تولیدات غذایی صنعتی و ایجاد استارت‌آپ‌های متنوع در این زمینه، فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیادی را در آلمان به وجود آورده است.

  • تجارت الکترونیک

پس از دوران همه‌گیری، تجارت الکترونیک به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین پتانسیل‌های اقتصادی در جهان مطرح شد. شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های بسیار زیادی در کشور آلمان با تمرکز بر این شکل از تجارت به وجود آمده‌اند و زمینه‌ی بسیار مساعدی برای سرمایه‌گذاری در این بخش به وجود آمده است.

سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در آلمان

برای تخمین هزینه‌ی سرمایه‌گذاری در المان لازم است در ابتدا روش سرمایه‌گذاری انتخاب شود و پس از آن حرفه‌ی موردنظر و همچنین شهر و ایالت آلمانی انتخاب شده و با درنظرگرفتن خصوصیات سبک زندگی فرد متقاضی، حدود سرمایه‌ی لازم تخمین زده شود. موسسه‌ی مهاجرتی الو ویزا در این زمینه خدمات شایانی به متقاضیان محترم ارائه خواهد کرد. در ادامه به لیست هزینه‌های معمول خواهیم پرداخت.

  • خدمات سفارت: هزینه‌ی معمول سفارت و ویزا متریک حدودا ۳۰ یورو
  • ثبت شرکت: مبلغ سرمایه‌ی اولیه برای ثبت شکرت حداقل ۳۶۰ هزار یورو
  • ویزای بزرگسالان کوتاه‌مدت: تقریبا ۸۰ یورو
  • ویزای بزرگسالان بلندمدت ۷۵ یورو
  • ویزای کودکان کوتاه‌مدت: ۴۰ یورو
  • ویزای کودکان زیر ۶ سال کوته مدت: رایگان
  • ویزای بلندمدت برای افراد زیر ۱۸ سال: ۳۷ یورو
  • هزینه‌ی سرمایه‌گذاری در ایجاد کسب‌وکار: حداقل ۲۵,۰۰۰ یورو برای راه‌اندازی.
  • هزینه‌ی سرمایه‌گذاری در بازار املاک: بسته به موقعیت و نوع ملک، این مبلغ می‌تواند از ۱۰۰,۰۰۰ یورو شروع شود.
  • هزینه‌ی سرمایه‌گذاری در بورس: حداقل می‌تواند از ۱۰,۰۰۰ یورو آغاز شود

آنچه گفته شد

در این مقاله به سرمایه‌گذاری در کشور آلمان پرداختیم. روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در سرزمین ژرمن‌ها تعریف شده است که اگرچه تضمین بازگشت سرمایه و سودآوری مناسب برای سرمایه‌گذاران هستند ولی الزاما منجر به دریافت اقامت کشور آلمان نخواهند شد. در بین روش‌های سرمایه‌گذاری، ثبت شرکت یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری است که می‌تواند باعث اقامت فرد متقاضی و خانواده‌ی همراه در خاک آلمان شود. برای سرمایه‌گذاری در آلمان وجود یک بیزینس پلن قوی جزو اولین و مهم‌ترین شرایطی است که توسط آفیسر سفارت آلمان بررسی خواهد شد. براین‌اساس پیشنهاد می‌گردد برای تدوین یک برنامه‌ی شغلی ایده‌آل با مشاوران متخصص مرکز مهاجرتی الو ویزا در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *