شاید فکر می کنید سهم شما از دنیا بسیار بیشتر از چیزی است که تا امروز به دست آورده اید، شاید گمان می برید که دنیایی از توانایی در درون تان دارید و هنوز کسی شما را کشف نکرده، یا اصلا فرصتی به دست نیاورده اید که جای خودتان را در دنیا پیدا کنید و نشان دهید که چه کارهای بزرگی از شما برمی آید. شاید هم اصلا به دنبال فتح دنیا نیستید، فقط یک کار مطمئن می خواهید، با حقوق خوب و آرامش خیال، در کشوری که مطمئن باشید فرزندان تان در آن آینده روشنی خواهند داشت. در جستجوی هر کدام از این ها که باشید، با یافتن کار در آلمان به هدف تان خواهید رسید.
موسسه کاریابی بینالمللی «اِلو ویزا» با سابقه ترین کاریابی بینالمللی در ایران با مجوز از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. ما در اِلو ویزا توانستهایم به عنوان تنها موسسه مهاجرتی و کاریابی خارجی در ایران، سهمیه تامین نیروی کار بر اساس قراردادهایی انحصاری با شرکتهای آلمانی دریافت کنیم. این آفر ویژه برای دو دسته از متقاضیان در دسترس است که در پایین بیان شده است:
شرایط لازم:
- مدرک تحصیلی حداقل دیپلم
- داشتن سن بین ۱۸ تا ۴۴
- بدون نیاز به سابقه کار
- مدرک سطح B2 زبان آلمانی
توجه داشته باشید: دوره های آموزش زبان آلمانی و همچنین کمک پرستاری مورد نیاز، توسط موسسه اِلوویزا بصورت رایگان و با مدرک معتبر برای متقاضیان این طرح برگزار می شود.
شرایط لازم:
- مدرک تحصیلی حداقل لیسانس در رشته های مهندسی برق (کلیه گرایش ها)، مهندسی مکانیک (کلیه گرایش ها) و مهندسی IT
- داشتن سن کمتر از ۴۴ سال
- حداقل ۳ سال سابقه کار مرتبط
- مدرک سطح B1 زبان آلمانی
با توجه به تغییرات مکرر قوانین مهاجرتی کشورهای مختلف، پینشهاد ما این است که فرصت را از دست ندهید و همین حالا برای دریافت مشاوره و راهنمایی با ما تماس بگیرید یا اینکه از طریق واتساپ موجود در وب سایت با ما در ارتباط باشید و این فرصت ویژه را از دست ندهید
فهرست مطالب

شرایط اقتصادی کشور آلمان
آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا را دارد و معمولا بحران های مالی جهانی، در مقایسه با بقیه کشورها اثر بسیار کمتری روی آن دارند. به همین دلیل است که با پیدا کردن کار در آلمان، ثبات شغلی بالایی خواهید داشت و کمتر احتمال دارد در اثر طوفان های مالی، کار خود را از دست دهید.
این کشور در سال ۲۰۱۹ توانست به رکورد ۱۸۱۱ میلیارد دلار صادرات کالا و خدمات برسد که از یک سو نشانگر توان اقتصادی آن است و از طرف دیگر نشان می دهد بازار کار آن چه ظرفیت عظیمی برای جذب نیروهای جدید از سراسر دنیا دارد. شاید به همین دلیل است که دولت آلمان در ماه مارس سال ۲۰۲۰ قانون جدیدی را به اجرا گذاشت که طبق آن، کارگران ماهر اهل کشورهای غیر اتحادیه اروپا بدون داشتن مدرک دانشگاهی و تنها با گذراندن دوره های فنی هم می توانند برای کار به آلمان مهاجرت کنند. هم چنین اولویت بندی برای استخدام در مشاغل هم برداشته شده، یعنی وقتی برای یک شغل خاص درخواست استخدام می دهید، شانس شما برای تصدی آن با یک آلمانی برابر است. پیش تر، آلمانی ها یا متقاضیان دارای پاسپورت اتحادیه اروپا، اولویت بالاتری نسبت به مهاجران کشورهایی مثل ایران داشتند.
البته برای این که به عنوان کارگر ماهر شناخته شوید، باید دوره دو ساله فنی و حرفه ای را در آلمان گذرانده باشید، یا آلمان باید مدرک فنی و حرفه ای شما را به رسمیت بشناسد.
بازار کار و شرایط کاری در آلمان
آلمان با شرکت های غول آسای تولید ماشین، مواد شیمیایی و لوازم برقی اش شناخته شده است. فولکس واگن (تولید کننده پورشه، آئودی و…)، دایملر (تولید کننده بنز)، بی ام و، BASF (بزرگ ترین تولید کننده مواد شیمیایی در دنیا) و زیمنس (تولید کننده لوازم الکترونیک) برندهای درجه یک جهانی هستند اما همه در این کارخانه ها کار نمی کنند. شصت و یک درصد کل نیروی کار آلمان در شرکت های متوسط یا کوچک مشغول به کار هستند.
باید در نظر داشته باشید که در آلمان نه تنها برای همه کار هست، بلکه از کمبود نیروی ماهر در بعضی از مشاغل رنج می برند و به شدت دنبال جذب افراد کارآزموده هستند، بنابراین مسیر برای مهاجرت و کار در آلمان بسیار روشن و گشوده است.
ساعات کاری و مالیات در آلمان
میانگین ساعت کاری در آلمان بین ۳۶ تا ۴۰ ساعت در هفته است. اغلب مشاغل تمام وقت هفت تا هشت ساعت در روز و پنج روز در هفته هستند و نیم تا یک ساعت وقت ناهار در میانه روز دارند. شرکت هایی که ساعت کاری بیشتری دارند و کارگران و کارمندان شان ناچارند بیش از ۴۸ ساعت در هفته کار کنند، حقوق یا پاداش بیشتری می پردازند.
مالیات در آلمان هم بر اساس میزان درآمد سالیانه تعیین می شود.
میزان حقوق و درآمد | میزان مالیات |
حقوق کمتر از ۹ هزار و ۹۸۴ یورو | صفر |
بین ۹ هزار و ۹۸۵ یورو تا ۵۸ هزار و ۵۹۶ یورو | ۱۴ تا ۴۲ درصد |
بین ۵۸ هزار و ۵۹۷ یورو تا ۲۷۷ هزار و ۸۲۵ یورو | ۴۲ درصد |
بیش از ۲۷۷ هزار و ۸۲۶ یورو | ۴۵ درصد |
البته شرایط متعدد دیگری مثل متاهل بودن، داشتن فرزند و… نیز در محاسبه مالیات نقش دارد.
راه های ورود به بازار کار آلمان برای ایرانیان
بهترین مسیر مهاجرت به آلمان برای ایرانی ها به این ترتیب است:
- گرفتن پیشنهاد کار از یک شرکت آلمانی (جاب آفر) و درخواست ویزای کاری
- ثبت شرکت در آلمان و مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
- گرفتن پذیرش از یک مرکز آموزشی در آلمان، گرفتن ویزای تحصیلی و جستجوی کار بعد از تحصیل
- درخواست ویزای جستجوی کار در آلمان (جاب سیکر)
شرایط مورد نیاز برای کار در آلمان
شرایط سنی
حداقل سن برای درخواست ویزای کاری ۱۸ سال است اما سقف سنی برای آن تعیین نشده؛ با این حال، مهاجرت کاری به آلمان برای ایرانی ها بعد از ۴۵ سالگی دشوار خواهد بود.
الو ویزا می تواند برای شما تا ۴۴ سالگی به عنوان کمک پرستار و تا ۴۰ سالگی به عنوان نیروی متخصص تحصیلکرده در رشته های مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر و رشته های مختلف حوزه IT جاب آفر (پیشنهاد کاری از طرف شرکت های آلمانی) بگیرد و عملا دریافت ویزای کاری شما را تضمین کند. البته اگر قصد دارید به عنوان نیروی متخصص تحصیلکرده به آلمان مهاجرت کنید، باید دست کم سه سال سابقه کاری داشته باشید.
مدرک تحصیلی
تا پیش از این، داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی لازم بود اما از سال ۲۰۲۰ با تصویب قانونی جدید در آلمان، گذراندن دوره های فنی و حرفه ای نیز کافی است و نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی نیست.
مدرک زبان مورد نیاز
آموزش زبان آلمانی به سه سطح A یا مقدماتی، B یا متوسط و C یا پیشرفته تقسیم می شود که هر کدام از آن ها نیز دو بخش دارند؛ برای نمونه A1 و A2. برای مهاجرت کاری به آلمان دست کم باید تا سطح «بی» زبان آلمانی را یاد بگیرید.
بهترین مشاغل مورد نیاز در آلمان
اقتصاد رو به رشد آلمان، نیاز جدی به نیروی کار جدید دارد، تا جایی که مسوولان این کشور در پاییز گذشته اعلام کردند با کمبود ۳۹۰ هزار نیروی ماهر روبرو هستند. برای همین است که دولت برنامه دارد، مهاجرت نیروی کاری از کشورهای غیر اتحادیه اروپا را راحت تر کند و از کشورهایی مثل ایران نیروی کارآزموده و باتجربه بیش تری بگیرد.
اگر در این پنج رشته سابقه و مهارت دارید، مطمئن باشید در آلمان دنبال شما هستند:
کادر درمان
در حال حاضر آلمان با کمبود دو هزار پزشک روبرو است و بسیاری از کلینیک ها در شهرهای کوچک قادر نیستند پزشک جدید پیدا کنند. این کمبود هم در زمینه پزشک عمومی و هم در زمینه پزشک متخصص است. علاوه بر دکتر، آلمان سال ها است با کمبود پرستار دست به گریبان است، به ویژه که جمعیت این کشور به سرعت در حال پیر شدن است و به همین دلیل برای مراقبت از سالخوردگان به پرستاران مهاجر نیاز دارند. می توانید برای آشنایی با شرایط اعزام کمک پرستار به آلمان، با مشاوران الو ویزا تماس بگیرید.
مهندسی
آلمان بهشت مهندسان است. نقل قولی وجود دارد که می گوید، در خیابان های آلمان از هر دو نفر، یکی مهندس هستند؛ با این حال، این کشور همچنان با کمبود مهندس روبرو است و تقریبا در تمامی رشته های مهندسی از خارج از اتحادیه اروپا نیرو جذب می کند؛ اما این روند استخدام در رشته های برق، مکانیک و هر آن چه به خودرو مربوط باشد، شدت بیشتری دارد.
حوزه IT
تنها در سال ۲۰۱۸ حدود ۴۲ هزار شغل جدید در حوزه IT در آلمان ایجاد شد و تحقیقات نشان می دهد کمبود نیرو در مشاغل مربوط به آن حدود ۱۲۴ هزار نفر است. تحلیلگر فناوری اطلاعات (IT Analyst)، دیتا ساینتیست و توسعه دهنده نرم افزار از مشاغل پرطرفدار در این حوزه هستند.
دانشمند
دانشگاه ها، آزمایشگاه های تحقیقاتی و بسیاری دیگر از کسب و کارها در این کشور اروپایی با کمبود متخصصان علوم طبیعی روبرو هستند و در صورت داشتن تخصص در این زمینه می توانید برای کار در آلمان به این کشور مهاجرت کنید.
ریاضیدان
به نظر می رسد ریاضی از رشته های محبوب بین مردم آلمان نیست و به همین خاطر است که با کمبود جدی ریاضیدان روبرو هستند. بنابراین اگر در دانشگاه ریاضی خوانده اید و فکر می کنید هنوز کار مناسبی پیدا نکرده اید، ژرمن ها به افرادی مثل شما نیاز دارند.
برای آگاهی بیشتر: لیست کامل مشاغل مورد نیاز آلمان
میزان حقوق و دستمزد مشاغل مختلف در آلمان
- بیشترین دستمزد در آلمان متعلق به پزشکان است. میانگین حقوق یک پزشک در این کشور ۶۵ تا ۸۵ هزار یورو در سال است.
- یک مشاور IT سالانه به طور میانگین ۷۵ هزار یورو و توسعه دهنده نرم افزار ۵۰ تا ۶۱ هزار یورو دستمزد می گیرد. البته بنا بر تجربه و کیفیت کاری، این دستمزد می تواند تا نزدیک ۱۰۰ هزار یورو در سال هم برسد؛ اما رقمی که این جا می بینید، میانگین کلی است.
- میانگین دستمزد برای مهندسان برق ۶۰ هزار و مهندسان عمران ۶۲ هزار یورو است.
- اگر ریاضیدان خوبی باشید می توانید امیدوار باشید حقوق سالانه تان از میانگین ۶۴ هزار یورو در سال به ۷۵ هزار یورو برسد.
- دستمزد پرستاران در آلمان ۳۸ هزار و کسانی که از سالمندان مراقبت می کنند، ۳۲ هزار یورو در سال است.
شرایط بیمه و بازنشستگی در آلمان
بیمه در آلمان
سیستم درمانی آلمان یکی از بهترین های دنیا است و همه کسانی که در این کشور زندگی می کنند، به خدمات درمانی ارزان و با کیفیت دسترسی دارند. بنابراین اگر به طور قانونی در آلمان اقامت داشته باشید، تحت پوشش بیمه دولتی قرار خواهید گرفت. البته اگر درآمد سالانه شما بیش از ۶۴ هزار و ۳۵۰ یورو باشد، می توانید به جای بیمه دولتی، تحت پوشش بیمه های خصوصی قرار بگیرید که کیفیت بهتری دارند.
بازنشستگی در آلمان
روش های مختلفی برای بازنشستگی در آلمان وجود دارد که مدل دولتی آن به این شرح است: هر ماه ۱۸/۶ درصد از حقوق شما به عنوان حق بیمه بازنشستگی کسر می شود که نیمی از آن را شما می پردازید و نیم دیگر برعهده کارفرما است. حقوق بازنشستگی هم ۷۰ درصد از حقوق دریافتی شما در زمان فعالیت است و برای دریافت آن باید دست کم ۳۳ سال حق بیمه پرداخت کرده باشید.
نحوه کاریابی ایرانیان در آلمان
شما برای ورود به آلمان می توانید درخواست ویزای کاری یا ویزای جاب سیکر دهید. ویزای کاری وقتی است که شما از یک شرکت در آلمان پیشنهاد کاری داشته باشید اما ویزای جاب سیکر ۶ ماهه است و شما باید هزینه های مورد نیاز برای اقامت در آلمان در این مدت را همراه داشته باشید، حق کار کردن به طور موقت را هم نخواهید داشت و تنها باید در جستجوی کاری باشید که در آن تخصص دارید. اگر در این فاصله زمانی توانستید شغلی پیدا کنید، ویزایتان تمدید خواهد شد، در غیر این صورت باید از آلمان خارج شوید و دوباره درخواست ویزا دهید. مشاوران اِلو ویزا می توانند در این زمینه اطلاعات با ارزشی را در اختیار شما قرار دهند.
لینک پیشنهادی: موسسات کاریابی در آلمان

مدارک مورد نیاز برای کار در آلمان
تا پیش از سال ۲۰۲۰ در اغلب موارد تنها کسانی که مدرک دانشگاهی معتبر داشتند، قادر بودند از خارج از اتحادیه اروپا با دریافت ویزای کاری به آلمان بروند اما اکنون با تغییر قانون، با گذراندن دوره های فنی و داشتن مهارت کافی می توان به آلمان مهاجرت کرد.
شرایط دریافت ویزای کار آلمان
کافی است بیش از ۱۸ سال داشته باشید و در یک حرفه که با کمبود نیرو روبرو هستند، مهارت کافی داشته باشید؛ آن وقت کار سختی برای رفتن به آلمان نخواهید داشت. برای دریافت آگاهی کامل در این زمینه به مقاله ویزای کار آلمان مراجعه کنید.
شرایط دریافت اقامت دائم بعد از پیدا کردن کار در آلمان
- ویزای کاری در آلمان حداکثر چهار ساله است و بعد از آن، باید برای تمدید آن اقدام کنید. البته متناسب با درآمدتان، بعد از سه تا چهار سال کار در آلمان می توانید درخواست اقامت دائم بدهید.
- اگر در آلمان تحصیل کرده باشید، می توانید بعد از دو سال کار، درخواست اقامت دائم بدهید.
- شما می توانید با سرمایه گذاری ۲۵۰ هزار یورویی در آلمان، اقامت موقت این کشور را بگیرید و بعد از سه سال برای دریافت اقامت دائم اقدام کنید تا هر چند بار که خواستید، بدون مشکل به این کشور وارد شوید.
شرایط مورد نیاز برای همراه یا همراهان
خیلی از کسانی که ویزای کاری آلمان را دریافت کرده اند، در تلاش برای گرفتن ویزا برای همسر و فرزندان خود هستند. در این صورت باید بدانید:
-
شرایط همسر
همسر شما باید زبان آلمانی را در سطح A صحبت کند، یعنی با مقدمات این زبان آشنا باشد؛ البته این قانون چند استثنا هم دارد:
- اگر به عنوان دانشمند در مجموعه ای تحقیقاتی کار می کنید یا مدرک دانشگاهی سطح بالایی دارید و یا
- اگر مدرک تحصیلی همسرتان کارشناسی باشد و یا
- اگر «بلو کارت» داشته باشید.
نیاز نیست همسرتان زبان آلمانی بلد باشد.
-
شرایط فرزندان
- کمتر از ۱۸ سال داشته باشند.
- برای کودکان زیر ۱۶ سال شرط زبان وجود ندارد اما فرزندان بالاتر از ۱۶ سال باید با زبان آلمانی در سطح A آشنا باشند.
- نباید فرزند شما ازدواج کرده باشد؛ در غیر این صورت باید از راه های دیگری برای دریافت ویزا اقدام کند.
شرایط کار در آلمان بدون مدرک تحصیلی یا با مدرک دیپلم
می توانید به عنوان کارگر ماهر و بعد از گذراندن دوره های فنی مورد قبول دولت آلمان به این کشور مهاجرت کنید. اِلو ویزا امکانات خاصی را فراهم کرده که شما می توانید با گذراندن دوره های آموزشی کوتاه مدت، ویزای کاری آلمان را دریافت کنید.
در پایان
اِلو ویزا با مجوز رسمی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.
با سلام.من مدرک کاردانی کشاورزی دارم با ۱۲ سال سابقه در زمینه گلخانه و تولید انواع گل و گیاه و نگهداری و احداث پروژه های دولتی و خصوصی.شرایطی جهت مهاجرت بنده به آلمان موجود است?
با درود و احترام
شرایط سنی و مدارک شما باید بررسی شود. لطفا برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.
سلام من مدرک کاردانی مکانیک دارم و راننده سنگین هم هستم و جوشکاری هم بلدم و در حال حاضر ترکیه زندگی میکنم آیا شرایطی هست برای مهاجرت من به آلمان
با درود و احترام
با مدرک بین المللی در زمینه جوشکاری میتونید مهاجرت کنید. برای دریافت راهنمایی و مشاوره تماس بگیرید.
سلام ما که افغانستانی هستیم و تو ایران زندگی میکنیم میتونیم مارم ببرین یا نه
تا راهنمایی درس خونده باشیم
با درود و احترام
در صورتی که به صورت قانونی در ایران سکونت داشته باشید امکان اقدام داریم. لطفا سن خود را بگید تا بررسی کنیم.
سلام برای دوره های آوسبیلدونگ پلیسی آلمان باید پاسپورت آلمانو داشته باشیم و چگونه اقدام کنیم؟
با درود و احترام
خیر نیازی به پاسپورت نیست. لطفا برای دریافت مشاوره و راهنمایی کامل تماس بگیرید.
سلام
من ۲۵سالمه لیسانس الکترونیک دارم ۲سال سابقه کار تعمیرات برد الکترونیکی دارم.
درحال خواندن زبان انگلیسی هستم برای مدرک
شرایطم برای نیروی کار مهندسی خوبه؟میتونم اقدام کنم؟
با درود و احترام
یکی از شرایط مهم برای کار در آلمان دانش زبان آلمانی است. برای بالا بردن شانس پیدا کردن کار در این کشور باید زبان آلمانی یاد بگیرید. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.
عالی هستین. من از شرکت شما خیلی راضی هستم
سپاس از لطف شما
امکان گرفتن پاسپور دایم با ویزای کاری هست؟
با درود و احترام
بله با سپری شدن ۱ تا ۳ سال از اقامت دائم شما امکان دریافت پاسپورت و شهروندی است.
با سلام و وقت بخیر من مهندسی فناوری اطلاعات دارم کارشناسی با ۱۶سال سابقه کار و گواهینامه پایه یک هم دارم بهترین و کم هزینه ترین راه مهاجرت کدام هستش
با درود و احترام
اگر سابقه کار شما مرتبط با تحصیلات دارید می توانید برای دریافت ویزای کار آلمان اقدام کنید در غیر این صورت از طریق روش های دیگر امکان اقدام دارید. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.
با سلام
بنده با ۴۰ سال سن و حدودا ۱۴ سال سابقه بیمه با مدرک مهندسی محیط زیست و آشنا به اپراتوری تصفیه خانه های فاضلاب از نوع بیولوژیکی همچنین تجربه ی کار فروشندگی و کار در کشتارگاه مرغ درخواست کار در آلمان را دارم، آیا برای مهارت من و رشته ی تحصیلی من کار پیدا می شود؟
همسرم مسلط به انگلیسی و کارشناس مدیریت بازرگانی است و همچنین دارای دو فر ند دختر ۱۱ و ۶ ساله هستم، لطفا در صورت امکان راهنمایی های لازم را بفرمایید
با درود و احترام
برای کار در رشته مورد نظر شما باید فارغ التحصیل از دانشگاه های آلمان باشید اما برای خودتان می توانید از طریق جاب آفر کمک پرستاری اقدام کنید. اگر همسرتان هم تمایل به ادامه تحصیل داشته باشن می توانید از طریق تحصیل ارشد در رشته مدیریت بازرگانی اقدام کنند و بقیه اعضای خانواده به عنوان همراه درخواست ویزا دهند. البته لازم است بدانید اقدام از طریق تحصیل همسرتان نیاز به ارائه تمکن مالی خواهد داشت. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.
سلام مهندس مکانیک هستم ۳۸ ساله متاهل فاقد فرزند.۱۵ سال سابقه کاری راننده قطار برقی درون شهری هستم .سطح زبانم نهایتا در حد A1 است .امکان اخذ ویزای کاز الکان دارم با این سطح زبان یا خیر
با درود و احترام
خیر متاسفانه. سطح زبان b2نیاز هست و درنهایت رزومه شما باید بررسی بشه. لطفا تماس بگیرید.