هدف افراد بسیاری از مهاجرت، اخذ اقامت دائم است. به این معنا که بتوانند زندگی و کار خود را در کشوری جدید ادامه دهند و از حقوق شهروندی بهرهمند شوند. آلمان یکی از کشورهایی است که شرایط اقامت را برای متقاضیان فراهم میکند. ژرمنها روشهای مهاجرتی مختلفی را برای اتباع خارجی در نظر گرفتهاند و شرایط اخذ اقامت آلمان برای بسیاری از متقاضیان به وجود آمده است.
آلمان برای جذب نیروی متخصص و تربیت افراد ماهر، روشهای مهاجرتی مختلفی را ایجاد کرده و تسهیلات ویژهای برای اقامت اتباع خارجی در کشور خود در نظر گرفته است. متقاضیان میتوانند با مشاوره مهاجرتی، یکی از راههای نقل مکان به این کشور را انتخاب کنند. سپس اقدامات لازم برای اخذ اقامت آلمان را انجام دهند.
فهرست مطالب
انواع راه های اخذ اقامت آلمان
- اخذ اقامت از راه تحصیل
- اخذ اقامت از راه کار
- اخذ اقامت از راه سرمایهگذاری
- اخذ اقامت از راه ازدواج
- پناهندگی
اخذ اقامت از راه تحصیل
یکی از روشهای مهاجرتی متداول به آلمان، تحصیل در این کشور است. ژرمنها شرایط مناسبی برای دانشجویان در نظر گرفتهاند تا بتوانند در رشته مورد نظر خود درس بخوانند. برای اخذ اقامت متقاضیان میتوانند ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنند. این ویزا امکان زندگی و کار را برای دانشجویان فراهم میکند.
پس از فارغالتحصیلی، افراد میتوانند وارد بازار کار شوند یا در دورههای آوسبیلدونگ آلمان شرکت کنند. پس از دو سال زندگی در این کشور، متقاضیان میتوانند برای اقامت دائم اقدام کنند. اداره مهاجرت آلمان شرایط آنها را مورد بررسی قرار میدهد. بعد از گذشت سه سال از زندگی مهاجران، پاسپورت آلمانی برای متقاضیان صادر خواهد شد. با دریافت گذرنامه، افراد به عنوان شهروند آلمانی شناخته خواهند شد.
برای آگاهی بیشتر: تحصیل در آلمان برای ایرانیان
اخذ اقامت از راه کاری
چند سالی است که آلمان از کمبود نیروی متخصص در کشور خود رنج میبرد. دولت آلمان برای جذب افراد مجرب، ویزای کاری را ایجاد کرده است و تسهیلات ویژهای برای مهاجران در نظر گرفته است. متقاضیان میتوانند با دریافت ویزای کار آلمان وارد بازار کار این کشور شوند.
کسانی که به مدت ۴ سال در آلمان مشغول به کار باشند، امکان دریافت اقامت دائم برای آنها فراهم میشود. اداره مهاجرت شرایط متقاضی را مورد بررسی قرار میدهد و پس از گذشت ۲ تا ۳ سال میتوان درخواست شهروندی و صدور پاسپورت کرد.
برای آگاهی بیشتر: کار در آلمان برای ایرانیان
اخذ اقامت از راه سرمایهگذاری
دولت آلمان به دنبال جذب سرمایه است. این کشور برای رشد وضعیت اقتصادی خود، شرایط ویژهای برای سرمایهگذاران در نظر گرفته است. بنابراین، فعالیت تجاری متقاضیان باعث اخذ اقامت آلمان برای آنها میشود. راهاندازی یک کسب و کار میتواند کمک بسزایی برای زندگی در سرزمین ژرمنها کند.
سرمایهگذاران باید ۶ سال در آلمان اقامت داشته باشند. این مدت به دو قسمت سه ساله تقسیم میشود. در سه سال اول، متقاضیان درخواست اقامت دائم میدهند. پس از ارائه مدارک لازم، سرمایهگذاران میتوانند در آلمان زندگی کنند. پس از گذشت سه سال دوم، پاسپورت آلمانی برای متقاضیان و اعضای خانواده آنها صادر میشود. با دریافت گذرنامه، افراد به عنوان شهروند آلمانی شناخته خواهند شد.
برای آگاهی بیشتر: سرمایه گذاری در آلمان
اخذ اقامت از راه ازدواج
ازدواج یکی از روشهای راحت برای اخذ اقامت آلمان است. افرادی که با شهروند آلمانی ازدواج کنند، میتوانند در این کشور زندگی کنند. البته دریافت اقامت دائم شرایط خاصی دارد. زوجین باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند. آنها باید به مدت سه سال در آلمان زندگی کنند. به طوری که دو سال از این سه سال زندگی، به صورت مشترک باشد. پس از سپری شدن این مدت، متقاضی اقامت دائم آلمان را دریافت خواهد کرد.
اخذ اقامت از راه پناهندگی
یکی از روشهای نامناسب برای اخذ اقامت آلمان، پناهندگی است. این راه به هیچوجه توصیه نمیشود. دولت آلمان هم برخورد مناسبی با پناهندگان نمیکند. به طوری که آنها به عنوان شهروند درجه سوم شناخته میشوند. این موضوع باعث میشود پناهندگان شرایط دشواری را تجربه کنند.۴
راحتترین راههای دریافت اقامت آلمان برای ایرانیان
متقاضیان ایرانی میتوانند با تمام روشهای مهاجرتی به آلمان سفر کنند. ویزای تحصیلی برای دانشجویان ایرانی که بازه سنی ۱۸ تا ۳۰ سال دارند روش مناسبی است و در بازههای سنی بالاتر با توجه به مدارک تحصیلی، سوابق کاری و مدرک زبان امکانپذیر است. با پذیرش دانشگاه، ایرانیان میتوانند برای دریافت اقامت آلمان اقدام کنند.
کسانی که سابقه کار مناسبی دارند و در رشته شغلی تخصص دارند، میتوانند از طریق ویزای کاری به آلمان مهاجرت کنند. این روش شرایط مناسبی دارد که باعث رشد شغلی آنها میشود. بنابراین، متقاضیان ایرانی با بازه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال امکان کار در آلمان را خواهند داشت. همچنین، این افراد باید رزومه قوی در یک رشته کاری مرتبط داشته باشند.
حقوق شهروندی و مزایای اخذ اقامت آلمان
- متقاضی نیازی به تمدید اقامت ندارد
- امکان سفر بدون ویزا به کشورهای اتحادیه اروپا
- اجازه تحصیل در مراکز علمی آلمان
- حق رأی در انتخابات کشور
- برخورداری از تمامی حقوق شهروندی و بیمه سلامت آلمان
- امکان خوداشتغالی و راهاندازی کسب و کار
- بستههای حمایتی آموزشی برای فرزندان
- امکان دریافت وام از بانکهای آلمانی
- صدور پاسپورت آلمانی برای نوزادان متولد شده در آلمان
- گسترش روابط تجاری بین کشورهای اتحادیه اروپا
- امکان خرید ملک بدون محدودیت
- کار کردن بدون محدودیت در آلمان
- دریافت شهروندی آلمان و پذیرش در جامعه
- امکان کار در شرکتهای معتبر
- حمایت مالی دولت به شهروندان آلمانی
محدودیتهای اقامت دائم آلمان
- ارتکاب جرم و تخلف قانونی در آلمان
- شکایت و تشکیل پرونده قضایی مداوم در دادگاه
- پناهندگان اقامت دائم آلمان دریافت نمیکنند
مدارک مورد نیاز اخذ اقامت آلمان
- پاسپورت معتبر
- نامه درخواست دریافت اقامت آلمان
- رسید پرداخت بیمه سلامت (حداقل ۶۰ ماه)
- مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی تحت شرایط خاص تحصیلی و کاری
- یک قطعه عکس استاندارد با پسزمینه سفید
- مدرک تحصیلی از دانشگاه آلمانی (برای متقاضیان ویزای تحصیلی)
- سند ازدواج (برای اخذ اقامت آلمان از راه ازدواج)
- گواهی تمکن مالی
- نامه کارفرما یا دانشگاه
هزینههای اخذ اقامت آلمان
برای اخذ اقامت آلمان باید هزینهای به اداره مهاجرت پرداخت شود. برای هر فرد بزرگسال مبلغ ۲۵۵ یورو اعلام شده است. متقاضیان به ازای هر یک فرزند، میبایست مبلغ ۵۱ یورو پرداخت کند. در صورت پایین بودن درآمد مهاجر یا بالا بودن تعداد فرزندان، مقامات آلمانی شرایط آنها را مورد بررسی قرار میدهند. با نهایی شدن تحقیقات، امکان کاهش هزینه دریافت اقامت یا لغو پرداخت مبلغ برای متقاضیان وجود خواهد داشت.
در پایان
خانواده بزرگ و بینالمللی اِلو ویزا کارگزار و مجری قدرتمند روشهای مهاجرتی از ایران و خاورمیانه همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.