جدیدترین شرایط مهاجرت کاری به آلمان | ویزای کار آلمان برای ایرانیان

ویزای کار آلمان یکی از بهترین روش‌های مهاجرت به قاره‌ی اروپا و کشورهای حوزه‌ی شنگن است. برای مهاجرت کاری به آلمان می‌توان از روش‌های مختلفی مانند جاب آفر، کارت شانس، آوسبیلدونگ و بلوکارت استفاده کرد. کشور آلمان با قرارگیری در جایگاه اول اقتصادی اروپا، یکی از مهم‌ترین مقاصد کاری مهاجران لقب گرفته است. براین‌اساس دولت این کشور با افزایش متدهای پذیرش مهاجر، روش‌هایی را تدوین کرده است که امکان مهاجرت با هر سطحی از بودجه و سواد فراهم باشد. در مهاجرت کاری، امکان‌پذیرش برای تمام سنین (از سن قانونی به بعد) فراهم است و داوطلبان با ویژگی‌های خاص خود می‌توانند بهترین مدل مهاجرت کاری را انتخاب کنند. در ادامه به مهاجرت کاری به آلمان و ویزای کاری این کشور خواهیم پرداخت؛ همراه ما باشید.

تسهیل شرایط برای کار در آلمان

خانواده بزرگ و بین‌المللی «اِلو ویزا» کارگزار و مجری قدرتمند روش‌های مهاجرتی در ایران و خاورمیانه است که در کنار خدمات مهاجرتی اقدام به آموزش و آماده سازی نیروی کار برای استخدام در کشورهایی مانند آلمان و شرکت‌های بزرگ خارجی می‌نماید. در زیر شرایط کار در آلمان را به طور خلاصه بیان کرده‌ایم.

شرایط کمک پرستاری
  1. مدرک تحصیلی حداقل دیپلم
  2. داشتن سن بین ۱۸ تا ۴۴
  3. بدون نیاز به سابقه کار
  4. مدرک سطح B1 زبان آلمانی
شرایط نیروی کار مهندسی
  1. مدرک تحصیلی حداقل لیسانس در رشته های مهندسی برق (کلیه گرایش ها)، مهندسی مکانیک (کلیه گرایش ها) و مهندسی IT
  2. داشتن سن کمتر از ۴۴ سال
  3. حداقل ۳ سال سابقه کار مرتبط
  4. مدرک سطح B2 زبان آلمانی

با توجه به تغییرات مکرر قوانین مهاجرتی کشورهای مختلف، پیشنهاد ما این است که فرصت را از دست ندهید و همین حالا برای دریافت مشاوره و راهنمایی با ما تماس بگیرید یا اینکه از طریق واتساپ موجود در وب سایت با ما در ارتباط باشید و این فرصت ویژه را از دست ندهید.

فهرست مطالب

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

مناسب‌ترین مشاغل آلمان برای ایرانیان

طبق بررسی‌های انجام گرفته، مشاغل زیر بیشترین میزان موفقیت در پرونده‌های مهاجرت کاری را داشته‌اند.

  • برنامه‌نویسی
  • پرستاری
  • مهندسی برق
  • رانندگی پایه یک
  • رشته‌‌های پیراپیزشکی
  • نجاری
  • لوله‌کشی
  • مکانیکی
  • حسابداری
  • مهندس شیمی

برای آگاهی بیشتر: لیست کامل مشاغل مورد نیاز آلمان

انواع روش‌های مهاجرت کاری به آلمان

کشور آلمان روش‌هایی متنوع برای مهاجرت کاری به این کشور را تدوین کرده است که در راستای تأمین نیروی انسانی متخصص و مستعد در دستور کار دولت این کشور قرار دارد. افزایش سرعت صنعت و تکنولوژی خیلی سال است که از رشد جمعیت آلمان پیشی گرفته و بحران نیروی انسانی در این کشور به وجود آمده است. استفاده از مهاجران بین‌المللی تدبیری است که این کشور به‌منظور حفظ مرکزیت اقتصادی آلمان در پیش گرفته است. در ادامه به انواع روش‌های مهاجرت کاری به آلمان خواهیم پرداخت.

ویزای کار عمومی (جاب آفر)

ویزای کار عمومی برای افرادی که یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی دارند، صادر می‌شود. ویزای پیشنهاد شغلی (Job Offer) برای متقاضیانی مناسب است که پیش از مهاجرت به آلمان، سابقه‌ی مناسبی در یک شغل به ثبت رسانده‌اند و توانایی ارائه‌ی آن را به کارفرمای آلمانی به دست آورده‌اند. در این مدل مهاجرتی، متقاضیان پس از مراجعه به وب‌سایت‌ها و پایگاه مشاغل در آلمان می‌توانند با کارفرمایان مختلف مذاکره کرده و پس از جلب نظر ایشان، جاب آفر رسمی دولت آلمان را دریافت کنند. موسسه‌ی مهاجرتی الو ویزا با در اختیار داشتن بانک مشاغل آلمان می‌تواند پیشنهادات مناسبی را در اختیار تمام متقاضیان قرار دهد.

اعتبار ویزای کاری جاب آفر آلمان معمولا دو سال است که قابلیت تمدید نیز دارد.

شرایط اصلی ویزای کاری جاب آفر

  • داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در آلمان
  • مدارک تحصیلی معتبر
  • دانش زبان آلمانی (حداقل سطح B1 در اکثر موارد)
  • سوابق شغلی مرتبط و قابل‌ارائه
  • تمکن مالی: در این مدل مهاجرتی نیازی به ارائه‌ی تمکن مالی نیست چرا که تحقق این شکل از ویزا صرفا با پیشنهاد شغلی انجام می‌پذیرد که کف حقوق متقاضی را مشخص کرده است. بااین‌حال درصورتی‌که مجموع حقوق دریافتی متقاضی از میزان تمکن مالی برای زندگی عادی در آلمان کمتر باشد، متقاضی لازم خواهد داشت به‌اندازه‌ی کمبود حقوقی خود، منابع مالی معتبر ارائه کند.

ویزای کار برای متخصصان (EU Blue Card)

این ویزا برای افراد با تحصیلات عالی، به‌ویژه در زمینه‌های تخصصی مانند مهندسی، فناوری اطلاعات و پزشکی طراحی شده است.

شرایط اصلی متقاضیان برای دریافت بلو کارت

  • مدرک تحصیلی

متقاضی باید یک مدرک دانشگاهی معتبر (کارشناسی، کارشناسی‌ارشد، دکترا و یا مدارک معادل) داشته باشد.

  • پیشنهاد شغلی

کارفرمای آلمانی لازم است جاب آفر رسمی و مهر شده را با ویژگی‌های شغل موردنظر برای متقاضی ارسال کند. یکی از مهم‌ترین مفاد جاب آفر، برآورد دستمزد متقاضی است. حداقل دستمزد سالیانه (برای سال ۲۰۲۳، حدود ۵۸,۴۰۰ یورو برای مشاغل معمولی و ۴۵,۵۵۲ یورو برای مشاغل با کمبود نیروی کار است)

  • درآمد سالیانه:

متقاضی باید حداقل درآمد سالیانه مشخصی را گزارش کند. برای سال ۲۰۲۳، این مبلغ برای مشاغل معمولی حدود ۵۸,۴۰۰ یورو و برای مشاغل با کمبود نیروی کار (مانند مهندسی، فناوری اطلاعات، و علوم پزشکی) حدود ۴۵,۵۵۲ یورو است.

  • مدرک زبان:

درحالی‌که نیاز به تسلط به زبان آلمانی وجود ندارد، دانستن زبان می‌تواند در برخی موارد بسیار مفید باشد. برخی کارفرمایان ممکن است تقاضای دانش زبان آلمانی (حداقل سطح B1) را داشته باشند.

  • بیمه درمانی:

متقاضی باید مدرکی دال بر داشتن بیمه درمانی معتبر ارائه دهد.

مزایای استفاده از کارت شانس آلمان

  • امکان کار در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا (غیر از دانمارک و ایرلند)
  • مسیر سریع‌تر برای دریافت اقامت دائم

ویزای کار ویژه مشاغل موردنیاز

این ویزا برای مشاغلی که در آلمان با کمبود نیروی کار مواجه‌اند، مانند بهداشت و درمان و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده است. اعتبار ویزای کار ویژه نیز ۲ سال است که قابلیت تمدید دارد.

شرایط اصلی ویزای کار ویژه

  • داشتن مدارک تحصیلی مرتبط و تجربه کاری مفید
  • پیشنهاد شغلی از یک کارفرما

ویزای کار برای کارآفرینان و فریلنسرها

این ویزا به کارآفرینان و افرادی که قصد دارند به‌عنوان فریلنسر در آلمان فعالیت کنند، ارائه می‌شود.

شرایط اصلی ویزای کارآفرینی و فریلنسری

  • ارائه طرح تجاری یا برنامه شغلی (بیزینس پلن)
  • تأمین مالی کافی برای زندگی در آلمان
  • مدارک مرتبط باتجربه و تخصص

ویزای جستجوی کار (جاب سیکر)

این ویزا برای افرادی که می‌خواهند به آلمان بیایند و به دنبال شغل بگردند، صادر می‌شود. در این شکل از ویزای کاری دیگر نیازی به ارائه‌ی جاب آفر نیست و متقاضی فرصت خواهد داشت که به‌صورت حضوری به دنبال فرصت شغلی مناسب در آلمان باشد و پس از امضای یک قرارداد کاری، اقامت خود را در آلمان به ثبت برساند.

  • نکته‌ی مهم: ویزای جاب سیکر در سال‌های اخیر برای ایرانیان بسته شده؛ بر همین اساس به متقاضیان توصیه می‌گردد که یکی دیگر از انواع روش‌های مهاجرت کاری به المان را انتخاب کرده و یا برای بررسی تکمیلی شرایط خود با کارشناسان مرکز الو ویزا در ارتباط باشند.

شرایط اصلی ویزای جاب سیکر

  • داشتن مدرک دانشگاهی یا مهارت‌های شغلی
  • عدم نیاز به پیشنهاد شغلی قبلی

ویزای آوسبیلدونگ (برنامه کار و تحصیل) آلمان

آوسبیلدونگ یکی از روش‌های مهاجرتی جالب آلمان است که توسط همین کشور طراحی و رونمایی شده است. برنامه‌ی آوسبیلدونگ روش تحصیل و کار هم‌زمان است که از طریق آن امکان مهاجرت به آلمان فراهم شده است. جامعه‌ی هدف آوسبیلدونگ معمولا افراد زیر ۲۵ ساله‌ای هستند که حداقل مدرک دیپلم رسمی خود را دریافت کرده‌اند و به زبان آلمانی تسلط مناسبی دارند. ویژگی مهم آوسبیلدونگ آلمان قابلیت تحصیل و اشتغال هم‌زمان در بازار کار رشته موردنظر است.

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

شرایط اقتصادی کشور آلمان

آلمان صاحب بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا است و معمولا بحران‌های مالی جهانی، اثر ناچیزی بر سیستم اقتصادی آلمان دارد. براین‌اساس اشتغال در آلمان امنیت کاری مناسبی را برای متقاضیان فراهم خواهد کرد و مسائلی چون تعدیل‌نیرو در این کشور موضوعیت ندارد.

آلمان در سال ۲۰۱۹ توانست به رکورد ۱۸۱۱ میلیارد دلار صادرات کالا و خدمات برسد که از یک سو نشانگر توان اقتصادی آن است و از طرف دیگر نشان می‌دهد بازار کار آن چه ظرفیت عظیمی برای جذب نیروهای جدید از سراسر دنیا دارد. شاید به همین دلیل است که دولت آلمان در ماه مارس سال ۲۰۲۰ قانون جدیدی را به اجرا گذاشت که طبق آن، کارگران ماهر اهل کشورهای غیر اتحادیه اروپا بدون داشتن مدرک دانشگاهی و تنها با گذراندن دوره‌های فنی هم می‌توانند برای کار به آلمان مهاجرت کنند. همچنین اولویت‌بندی برای استخدام در مشاغل نیز برداشته شد، یعنی وقتی متقاضی برای یک شغل خاص درخواست استخدام می‌دهد، شانس او برای تصدی آن شغل با یک فرد آلمانی برابر است. پیش‌تر، آلمانی‌ها یا متقاضیان دارای پاسپورت اتحادیه اروپا، اولویت بالاتری نسبت به مهاجران کشورهایی مثل ایران داشتند.

بازار کار و شرایط کار در آلمان

آلمان با شرکت‌های غول‌آسای تولید ماشین، مواد شیمیایی و لوازم برقی در جهان شناخته می‌شود. فولکس‌واگن (تولیدکننده پورشه، آئودی)، دایملر (تولیدکننده بنز)، بی ام و، BASF (بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد شیمیایی در دنیا) و زیمنس (تولیدکننده لوازم الکترونیک) برندهای درجه یک جهانی هستند که در کشور آلمان و در شهرهای مختلف ان اقدام به جذب نیروی کار می‌کنند. البته شرکت‌های دیگر درصد بیشتری از جمعیت متقاضی کار را پوشش می‌دهند. طبق آخرین آمار منتشر شده ۶۱% کل نیروی کار آلمان در شرکت‌های متوسط یا کوچک مشغول به کار هستند.

طبق آمارهای منتشر شده از وضعیت کار در آلمان می‌توان مشاهده کرد که نه‌تنها در این کشور برای همه کار هست، بلکه بخش زیادی از صنایع عملا با کمبود نیروی کار مواجه‌اند؛ بنابراین مسیر برای مهاجرت و کار در آلمان بسیار روشن است.

ساعات کاری و مالیات در آلمان

میانگین ساعت کاری در آلمان بین ۳۶ تا ۴۰ ساعت در هفته است. اغلب مشاغل تمام‌وقت هفت تا هشت ساعت در روز و پنج‌روز در هفته هستند و نیم تا یک‌ساعته وقت ناهار در میانه روز دارند. شرکت‌هایی که ساعت کاری بیشتری دارند و کارگران و کارمندانشان ناچارند بیش از ۴۸ ساعت در هفته کار کنند، حقوق یا پاداش بیشتری می‌پردازند.

میزان مالیات در آلمان بر اساس میزان درآمد سالیانه تعیین می‌شود؛ در ادامه جدول مالیاتی کشور آلمان قرار داده خواهد شد. مسائلی به‌جز درآمد (وضعیت تأهل و تعداد فرزند) نیز در برآورد مالیات تأثیرگذار است که متقاضیان محترم برای اطلاع از آن می‌توانند با مشاوران متخصص ویزای کاری آلمان در ارتباط باشند.

میزان حقوق و درآمد (سالیانه)میزان مالیات
کمتر از ۹۹۸۴ یورو۰
۹۹۸۵ تا ۵۸۵۹۶ یورو۱۴% تا ۴۲%
۵۸۵۹۷ تا ۲۷۷۸۲۵ یورو۴۲%
بیش از ۲۷۷۸۲۶ یورو۴۵%

راه‌های ورود به بازار کار آلمان برای ایرانیان | مراحل مهاجرت کاری به آلمان

بهترین مسیر مهاجرت به آلمان برای ایرانی‌ها به‌این‌ترتیب است:

مرحله ۱- شناخت بازار کار آلمان

  • تحقیق در مورد مشاغل موردنیاز

قبل از هر چیز، متقاضیان لازم است به بررسی مشاغل موردنیاز در آلمان بپردازند. وب‌سایت‌هایی مانند Make it in Germany و Federal Employment Agency می‌توانند اطلاعات دقیقی در این زمینه ارائه دهند.

  • شناسایی فرصت‌های شغلی

جستجوی فرصت‌های شغلی از طریق وب‌سایت‌های استخدامی، شبکه‌های حرفه‌ای و آژانس‌های کاریابی امکان‌پذیر است. کارگزار مهاجرتی الو ویزا در این مرحله کامل‌ترین لیست مشاغل آلمان را باتوجه‌به علایق متقاضیان ارائه خواهد کرد.

مرحله ۲- آماده‌سازی مدارک

  • تهیه مدارک شغلی

مدرک تحصیلی معتبر (کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و معادل‌های آن)

  • سوابق کاری و رزومه کامل
  • مدارک شناسایی (پاسپورت و شناسنامه)
  • گواهی‌های مهارتی و زبان (در صورت نیاز)
  • ترجمه مدارک

مدارک متقاضیان لازم است به زبان آلمانی یا انگلیسی توسط مترجم رسمی ترجمه شود تا هنگام ارائه به مقامات بررسی شوند.

مرحله ۳- درخواست شغل

  • ارسال درخواست

در این مرحله متقاضیان می‌توانند درخواست‌های شغلی را به کارفرماهای موردنظر ارسال کنند. درخواست‌ها لازم است بسیار حرفه‌ای نوشته شوند و به نیازهای شغلی اشاره داشته باشند. پیشنهاد می‌شود باتوجه‌به اهمیت این مرحله حتما از راهنمایی مرکز رسمی مهاجرت الو ویزا استفاده شود.

  • مصاحبه شغلی

در این مرحله و در صورت دعوت به مصاحبه، متقاضیان لازم است آماده‌ی مصاحبه شوند. برای این منظور لازم است اطلاعاتی درباره کارفرما و وضعیت شغلی به دست آورده و پرسش‌های احتمالی از قبل آماده شود. در این مرحله نیز کارشناسان الو ویزا، چندین مرحله مصاحبه‌ی شغلی را برای متقاضیان محترم شبیه‌سازی خواهند کرد.

مرحله ۴- دریافت پیشنهاد شغلی (روش ویزای جاب آفر)

  • پیشنهاد شغلی (جاب آفر)

درصورتی‌که متقاضی در فرایند مصاحبه موفق شده باشد، یک پیشنهاد شغلی رسمی از طرف کارفرمای آلمانی ارسال خواهد شد. متقاضی در این مرحله لازم است مفاد قرارداد را به‌دقت بررسی کند و در صورت تأیید، آن را امضا کند. در این مرحله مشاوران حقوقی الو ویزا تمام بندهای قرارداد را با آخرین شرایط حقوقی المان تطبیق داده و تنها در صورت تأیید، متقاضیان را برای ادامه‌ی روند آماده می‌کنند.

مرحله ۵: درخواست ویزای کاری

  • انتخاب نوع ویزا

در این مرحله داوطلبان باتوجه‌به نوع شغل و شرایط شخصی، نوع ویزای کاری (بلو کارت، ویزای جستجوی کار یا ویزای کار) را انتخاب خواهند کرد.

  • جمع‌آوری مدارک لازم

پس از انتخاب نوع ویزا، متقاضیان لازم است مدارک خواسته شده از سفارت را آماده کنند.

  • پیشنهاد شغلی (Job Offer)
  • مدرک تحصیلی
  • مدارک شناسایی
  • بیمه درمانی
  • گواهی تمکن مالی (در صورت نیاز)
  • تکمیل و ارسال درخواست ویزا

پس از طی مراحل فوق، متقاضیان لازم است درخواست ویزای خود را به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود ارسال کنند. برای این منظور حتماً از فرم‌های به‌روز و صحیح استفاده گردد.

مرحله ۶: مصاحبه در سفارت

  • آمادگی برای مصاحبه

در صورت نیاز به مصاحبه در سفارت، متقاضیان لازم است به سؤالات مربوط به شغل و دلایل مهاجرت خود به طور کامل و صادقانه پاسخگو باشند.

  • پیگیری درخواست

پس از مصاحبه، متقاضیان می‌توانند روند وضعیت درخواست خود را پیگیری کنند.

مرحله ۷: دریافت ویزا

  • اخذ ویزای کاری

درصورتی‌که درخواست متقاضی تأیید شود، ویزای کاری برای فرد ارسال خواهد شد.

  • سفر به آلمان

پس از دریافت ویزا، متقاضیان می‌توانند برای سفر به کشور المان آماده شوند. در این مرحله نیز مشاوران مرکز الو ویزا در تمام طول سفر همراه داوطلبان خواهند بود و جزئیات سفر را در اختیارشان قرار خواهند داد.

مرحله ۸: ثبت‌نام در آلمان

  • ثبت‌نام در شهرداری

متقاضیان بلافاصله پس از ورود به آلمان، لازم است به شهرداری محلی مراجعه کرده و آدرس محل سکونت خود را ثبت کنند

  • گرفتن شماره مالیاتی

همچنین برای شروع کار، متقاضیان لازم است شماره مالیاتی خود را از اداره مالیات محلی (Finanzamt) دریافت کنند.

مرحله ۹: اقامت دائم

  • شرایط اقامت دائم

متقاضیان پس از چند سال کار در آلمان (معمولاً ۳۳ ماه یا ۲۱ ماه برای افرادی که زبان آلمانی را می‌دانند)، می‌توانند برای اقامت دائم درخواست دهند.

شرایط موردنیاز برای کار در آلمان

شرایط سنی

حداقل سن برای درخواست ویزای کاری ۱۸ سال است اما سقف سنی برای آن تعیین نشده؛ بااین‌حال، مهاجرت کاری به آلمان برای ایرانی‌ها بعد از ۴۵ سالگی دشوار خواهد بود.

مؤسسه مهاجرتی الو ویزا می‌تواند برای متقاضیان تا ۴۴ سالگی به‌عنوان کمک پرستار و همچنین به‌عنوان نیروی متخصص تحصیل‌کرده در رشته‌های مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر و رشته‌های مختلف حوزه IT جاب آفر (پیشنهاد کاری از طرف شرکت‌های آلمانی) بگیرد و عملاً دریافت ویزای کاری شما را تضمین کند. برای مهاجرت به‌عنوان نیروی متخصص متقاضیان لازم است حداقل ۳ سال سابقه‌ی کاری داشته باشند.

مدرک تحصیلی

تا پیش‌ازاین، برای پیداکردن کار در آلمان، داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی لازم بود اما از سال ۲۰۲۰ با تصویب قانونی جدید در آلمان، گذراندن دوره‌های فنی و حرفه‌ای نیز راهی جایگزین برای مهاجرت کاری به آلمان است.

مدرک زبان موردنیاز

آموزش زبان آلمانی به سه سطح A یا مقدماتی، B یا متوسط و C یا پیشرفته تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها نیز دو بخش دارند؛ برای مهاجرت کاری به آلمان متقاضیان دست‌کم باید زبان آلمانی را تا سطح «B1» فراگرفته باشند.

بهترین مشاغل موردنیاز در آلمان

اقتصاد روبه‌رشد آلمان، نیاز جدی به نیروی کار جدید دارد، تا جایی که مسئولان این کشور در پاییز گذشته اعلام کردند با کمبود ۳۹۰ هزار نیروی ماهر روبرو هستند. بر همین اساس دولت آلمان، مهاجرت نیروی کاری از کشورهای غیر اتحادیه اروپا را تسهیل کرده و از کشورهایی مثل ایران نیروی کارآزموده و باتجربه بیشتری را جذب می‌کند.

بهترین حوزه‌ کاری در آلمان

کادر درمان

در حال حاضر آلمان با کمبود دو هزار پزشک روبرو است و بسیاری از کلینیک‌ها در شهرهای کوچک قادر نیستند پزشک جدید پیدا کنند. این کمبود هم در زمینه پزشک عمومی و هم در زمینه پزشک متخصص هست. علاوه بر دکتر، آلمان سال‌ها است با کمبود پرستار دست‌به‌گریبان است، به‌ویژه که جمعیت این کشور به‌سرعت در حال پیرشدن است و به همین دلیل برای مراقبت از سالخوردگان به پرستاران مهاجر نیاز دارند.

مهندسی

آلمان بهشت مهندسان است. نقل‌قولی وجود دارد که می‌گوید، در خیابان‌های آلمان از هر دو نفر، یکی مهندس هستند؛ بااین‌حال، این کشور همچنان با کمبود مهندس روبرو است و تقریبا در تمامی رشته‌های مهندسی از خارج از اتحادیه اروپا نیرو جذب می‌کند؛ اما این روند استخدام در رشته‌های برق، مکانیک و هر آنچه به خودرو مربوط باشد، شدت بیشتری دارد.

حوزه IT

تنها در سال ۲۰۱۸ حدود ۴۲ هزار شغل جدید در حوزه IT در آلمان ایجاد شد و تحقیقات نشان می‌دهد کمبود نیرو در مشاغل مربوط به آن حدود ۱۲۴ هزار نفر است. تحلیلگر فناوری اطلاعات (IT Analyst)، دیتاساینتیست و توسعه‌دهنده نرم‌افزار از مشاغل پرطرف‌دار در این حوزه هستند.

دانشمند

دانشگاه‌ها، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و بسیاری دیگر از کسب‌وکارها در این کشور اروپایی با کمبود متخصصان علوم طبیعی روبرو هستند و در صورت داشتن تخصص در این زمینه می‌توانید برای کار در آلمان به این کشور مهاجرت کنید.

ریاضی‌دان

به نظر می‌رسد ریاضی از رشته‌های محبوب بین مردم آلمان نیست و به همین خاطر است که با کمبود جدی ریاضی‌دان روبرو هستند؛ بنابراین اگر در دانشگاه ریاضی خوانده‌اید و فکر می‌کنید هنوز کار مناسبی پیدا نکرده‌اید، ژرمن‌ها به افرادی مثل شما نیاز دارند.

میزان حقوق و دستمزد مشاغل مختلف در آلمان

بیشترین دستمزد در آلمان متعلق به پزشکان است. میانگین حقوق یک پزشک در این کشور ۶۵ تا ۸۵ هزار یورو در سال است.

یک مشاور IT سالانه به طور میانگین ۷۵ هزار یورو و توسعه‌دهنده نرم‌افزار ۵۰ تا ۶۱ هزار یورو دستمزد دریافت می‌کند. البته بنا بر تجربه و کیفیت کاری، این دستمزد می‌تواند تا نزدیک ۱۰۰ هزار یورو در سال هم برسد؛ اما این رقم میانگین کلی است.

میانگین دستمزد برای مهندسان برق ۶۰ هزار و مهندسان عمران ۶۲ هزار یورو است.

اگر ریاضی‌دان خوبی باشید می‌توانید امیدوار باشید حقوق سالانه‌تان از میانگین ۶۴ هزار یورو در سال به ۷۵ هزار یورو برسد.

دستمزد پرستاران در آلمان ۳۸ هزار و کسانی که از سالمندان مراقبت می‌کنند، ۳۲ هزار یورو در سال است.

شرایط بیمه و بازنشستگی در آلمان

سیستم درمانی آلمان یکی از بهترین‌های دنیا است و همه کسانی که در این کشور زندگی می‌کنند، به خدمات درمانی ارزان و با کیفیت دسترسی دارند؛ بنابراین متقاضیان اگر به طور قانونی در آلمان اقامت داشته باشند، تحت پوشش بیمه دولتی قرار خواهند گرفت. البته اگر درآمد مهاجران بیش از ۶۴ هزار و ۳۵۰ یورو باشد، می‌توان به‌جای بیمه دولتی، تحت پوشش بیمه‌های خصوصی قرار گرفت.

بازنشستگی در آلمان

روش‌های مختلفی برای بازنشستگی در آلمان وجود دارد که مدل دولتی آن به این شرح است:

هر ماه ۱۸/۶ درصد از حقوق به‌عنوان حق بیمه بازنشستگی کسر می‌شود که نیمی از آن را فرد متقاضی می‌پردازد و نیم دیگر برعهده کارفرما است. میزان حقوق بازنشستگی نیز ۷۰ درصد از حقوق دریافتی در زمان فعالیت است و برای دریافت آن باید حداقل ۳۳ سال حق بیمه پرداخت شده باشد.

مدارک موردنیاز برای کار در آلمان

مدارک موردنیاز برای کار در آلمان

تا پیش از سال ۲۰۲۰ در اغلب موارد تنها کسانی که مدرک دانشگاهی معتبر داشتند، قادر بودند از خارج از اتحادیه اروپا با دریافت ویزای کاری به آلمان بروند اما اکنون با تغییر قانون، با گذراندن دوره‌های فنی و داشتن مهارت کافی می‌توان به آلمان مهاجرت کرد.

شرایط دریافت ویزای کار آلمان

  • حداقل ۱۸ سال سن
  • مهارت در حرفه‌های موردنیاز آلمان

شرایط دریافت اقامت دائم بعد از پیداکردن کار در آلمان

ویزای کاری در آلمان حداکثر چهار‌ساله است و بعد از آن، باید برای تمدید آن اقدام کرد. البته متناسب با درآمدتان، بعد از سه تا چهار سال کار در آلمان می‌توانید درخواست اقامت دائم بدهید. همچنین اگر در آلمان تحصیل‌کرده باشید، می‌توانید بعد از دو سال کار، درخواست اقامت دائم بدهید.

با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار یورویی در آلمان، می‌توان اقامت موقت این کشور را دریافت کرد و بعد از سه سال برای دریافت اقامت دائم اقدام کرد.

شرایط موردنیاز برای همراه یا همراهان

خیلی از افرادی که ویزای کاری آلمان را دریافت کرده‌اند، در تلاش برای گرفتن ویزا برای همسر و فرزندان خود هستند. در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های ویزای همراهان خواهیم پرداخت.

شرایط همسر

همسر متقاضی باید زبان آلمانی را در سطح A صحبت کند، یعنی با مقدمات این زبان آشنا باشد؛ البته این قانون چند استثنا هم دارد که در این موارد نیازی به تسلط همسر متقاضی به زبان المانی نیست.

  • اشتغال متقاضی در مجموعه‌ای تحقیقاتی
  • مدرک دانشگاهی در سطح بسیار بالا
  • مدرک دانشگاهی همسر حداقل تا کارشناسی‌ارشد
  • در صورت دریافت‌کردن بلو کارت
  • اگر متقاضی به‌عنوان دانشمند در مجموعه‌ای تحقیقاتی کار کند یا مدرک دانشگاهی سطح بالایی داشته باشد و یا اگر مدرک تحصیلی کارشناسی

شرایط فرزندان

کمتر از ۱۸ سال داشته باشند.

برای کودکان زیر ۱۶ سال شرط زبان وجود ندارد اما فرزندان بالاتر از ۱۶ سال باید با زبان آلمانی در سطح A آشنا باشند.

نباید فرزند شما ازدواج کرده باشد؛ در غیر این صورت باید از راه‌های دیگری برای دریافت ویزا اقدام کند.

شرایط کار در آلمان بدون مدرک تحصیلی یا با مدرک دیپلم

متقاضیان ویزای کاری آلمان می‌توانند به‌عنوان کارگر ماهر و بعد از گذراندن دوره‌های فنی مورد قبول دولت آلمان به این کشور مهاجرت کنند. همچنین امکانات خاصی برای متقاضیان فراهم شده که می‌توان با گذراندن دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت، ویزای کاری آلمان را دریافت کرد.

آنچه گفته شد

در این مقاله به روش‌های مهاجرت کاری به آلمان پرداختیم. کشور المان با افزایش رویش‌های مهاجرتی باعث جذب متقاضیان کار به آلمان شده است. جایگاه اقتصادی آلمان در جهان، بهترین محرک برای جذب افرادی است که در آرزوی پیشرفت شغلی و زندگی خود هستند. ویزای کاری کشور آلمان با روش‌های جاب آفر، بلوکارت، آوسبیلدونگ و کارت شانس قابل دست‌یابی است و متقاضیان ایرانی باتوجه‌به شرایط خاص خود می‌توانند اقدام به دریافت یکی از ویزاهای کاری کنند. برای اتخاذ بهترین روش مهاجرت کاری به آلمان می‌توانید همین‌الان با مشاوران کارگزار الو ویزا در ارتباط باشید.

مدارک مورد نیاز برای کار در آلمان

در پایان

 خانواده بزرگ و بین‌المللی اِلو ویزا کارگزار و مجری قدرتمند روش‌های مهاجرتی از ایران و خاورمیانه همراه شماست. برای دریافت مشاوره و آگاهی از شرایط ویژه مهاجرتی می‌توانید با شماره‌های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق وب سایت وقت مشاوره بگیرید و منتظر تماس مشاوران ما باشید.

39 دیدگاه برای “جدیدترین شرایط مهاجرت کاری به آلمان | ویزای کار آلمان برای ایرانیان

  1. علی شیری گفته:

    سلام وقت بخیر
    من ۳۰سالمه و نقاش خودرو هستم
    مدرکمم کاردانی برق صنعتی
    شرایط برای جاب آفر آلمان و هزینه ها به چ شکله؟

    • مدیر گفته:

      سلام وقت بخیر
      روش های بسیاری با توجه به شرایط شما وجود دارد لطفا از طریق سایت وقت مشاوره دریافت بفرمایید تا رزومتون توسط مشاورین بررسی شود.

  2. سلطانی گفته:

    سلام من کاردانی کامپیوتر .دارای مدرک فنی حرفه ای کامپیوتر.مدرک علوم ازمایشگاه از شهید بهشتی تهران.مدرک امدادگری از هلال احمر.مدرک حسابداری
    با ۴۵سال سن .مجرد .سطح زبان انگلیسی مقدماتی
    آیا شرایط دارم؟

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      باید رزومتون توسط مشاورین بررسی شود، لطفا وقت مشاوره دریافت کنید توضیحات تکمیلی خدمتتون داده می شود.

  3. وحید گفته:

    با سلام، بنده ۶ سال سابقه آتش نشانی، دارای دو مدرک مهندسی ایمنی و مهندسی کشاورزی هستم، مدارک فنی و حرفه ای مرتبط با ایمنی، آمادگی جسمانی بسیار خوب، کار با کامپیوتر و نرم افزارهای مختلف، گواهینامه پایه یکم و… زبان انگلیسی هم بد نیست، انگلیسی یا آلمانی هم میتوانم در مدت کوتاهی به حد مورد نظر برسم، قصد کار در آلمان یا کشورهای دیگه دارم، متاهلم و یک فرزند ۵ ساله دارم، چه راه هایی برای من وجود داره که بتونم توی اروپا کار کنم؟ با تشکر

  4. محمدهادی گفته:

    سلام من ۳۷ سال دارم مجرد لیسانس آمار آیا با گذراندن دوره کمک پرستاری امکان کار در آلمان هست حدود هزینه رو فقط میشه لطف کنین چقدر میشه ممنونم

  5. امین موسوی گفته:

    سلام.خسته نباشید
    من ۴۲ساله.کاردانی کامپیوتر دارم.به تعمیرات سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر مسلط هستم و به استانداردهای مدیریت کیفیت آشنایی دارم و در حال حاضر هم تویه شرکت تولید قطعات برای ایران‌خودرو و سایپا مشغول بکار هستم.
    به زبان انگلیسی هم تقریبا مسلط هستم.
    راهنمایی می فرمایید؟

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      برای کار در آلمان حتما باید سطح زبانی b1 را پاس کنید. همچنین شما می توانید با شغل غیرمرتبط ورود کنید و بعد از ورود دنبال شغل تخصصی خودتون باشید.

  6. مرتضی دامک گفته:

    درود به شما
    من دیپلم فنی و حرفه ای ماشین افزار یا بقولی تراشکاری دارم. بدون سابقه کار بیمه ای. جوشکاری و چیزای دیگه هم بلدم بقولی دست به آچار هستم. متاهل و دارای فرزند فعلا هم میخوام برای کار اقدام کنم بنظرتون با مدرکم اقدام کنم بهتر هست یا با شرایط شما از طریق جاب افر پرستاری. و در این زمینه طب ایرانی رو بلد هستم حجامت و زالو و فصد و تزریقات و پانسمان رو فرا گرفتم که البته مدرکش اعتبارش تموم شده. به غیر از این برآورد هزینه چقدر میشه برای ویزای کار.
    ممنون از راهنماییتون

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      مدارک ایرانی برای کشور آلمان مورد تایید قطعی نیست ولی مدارک کمک پرستاری که توسط موسسه ما برگزار می شود مورد تایید سفارت آلمان است. همچنین برای اقدام از طریق کمک پرستاری، شما قبل از ورود به آلمان پیشنهاد کار دریافت می کنید. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.

  7. کامیار گفته:

    سلام مهندس مکانیک هستم ۳۸ ساله متاهل فاقد فرزند.۱۵ سال سابقه کاری راننده قطار برقی درون شهری هستم .سطح زبانم نهایتا در حد A1 است .امکان اخذ ویزای کاز الکان دارم با این سطح زبان یا خیر

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      خیر متاسفانه. سطح زبان b2نیاز هست و درنهایت رزومه شما باید بررسی بشه. لطفا تماس بگیرید.

  8. عليرضا گفته:

    با سلام
    بنده با ۴۰ سال سن و حدودا ۱۴ سال سابقه بیمه با مدرک مهندسی محیط زیست و آشنا به اپراتوری تصفیه خانه های فاضلاب از نوع بیولوژیکی همچنین تجربه ی کار فروشندگی و کار در کشتارگاه مرغ درخواست کار در آلمان را دارم، آیا برای مهارت من و رشته ی تحصیلی من کار پیدا می شود؟
    همسرم مسلط به انگلیسی و کارشناس مدیریت بازرگانی است و همچنین دارای دو فر ند دختر ۱۱ و ۶ ساله هستم، لطفا در صورت امکان راهنمایی های لازم را بفرمایید

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      برای کار در رشته مورد نظر شما باید فارغ التحصیل از دانشگاه های آلمان باشید اما برای خودتان می توانید از طریق جاب آفر کمک پرستاری اقدام کنید. اگر همسرتان هم تمایل به ادامه تحصیل داشته باشن می توانید از طریق تحصیل ارشد در رشته مدیریت بازرگانی اقدام کنند و بقیه اعضای خانواده به عنوان همراه درخواست ویزا دهند. البته لازم است بدانید اقدام از طریق تحصیل همسرتان نیاز به ارائه تمکن مالی خواهد داشت. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.

  9. سمیه اکرم ثانی گفته:

    با سلام و وقت بخیر من مهندسی فناوری اطلاعات دارم کارشناسی با ۱۶سال سابقه کار و گواهینامه پایه یک هم دارم بهترین و کم هزینه ترین راه مهاجرت کدام هستش

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      اگر سابقه کار شما مرتبط با تحصیلات دارید می توانید برای دریافت ویزای کار آلمان اقدام کنید در غیر این صورت از طریق روش های دیگر امکان اقدام دارید. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      بله با سپری شدن ۱ تا ۳ سال از اقامت دائم شما امکان دریافت پاسپورت و شهروندی است.

  10. زهرا ملکی گفته:

    سلام
    من ۲۵سالمه لیسانس الکترونیک دارم ۲سال سابقه کار تعمیرات برد الکترونیکی دارم.
    درحال خواندن زبان انگلیسی هستم برای مدرک
    شرایطم برای نیروی کار مهندسی خوبه؟میتونم اقدام کنم؟

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      یکی از شرایط مهم برای کار در آلمان دانش زبان آلمانی است. برای بالا بردن شانس پیدا کردن کار در این کشور باید زبان آلمانی یاد بگیرید. برای راهنمایی بیشتر تماس بگیرید.

  11. مهرداد دیناشی گفته:

    سلام برای دوره های آوسبیلدونگ پلیسی آلمان باید پاسپورت آلمانو داشته باشیم و چگونه اقدام کنیم؟

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      خیر نیازی به پاسپورت نیست. لطفا برای دریافت مشاوره و راهنمایی کامل تماس بگیرید.

  12. علیرضا گفته:

    سلام ما که افغانستانی هستیم و تو ایران زندگی میکنیم میتونیم مارم ببرین یا نه
    تا راهنمایی درس خونده باشیم

  13. علی گفته:

    سلام من مدرک کاردانی مکانیک دارم و راننده سنگین هم هستم و جوشکاری هم بلدم و در حال حاضر ترکیه زندگی میکنم آیا شرایطی هست برای مهاجرت من به آلمان

    • مدیر گفته:

      با درود و احترام
      با مدرک بین المللی در زمینه جوشکاری میتونید مهاجرت کنید. برای دریافت راهنمایی و مشاوره تماس بگیرید.

  14. محمد رحیمی گفته:

    با سلام.من مدرک کاردانی کشاورزی دارم با ۱۲ سال سابقه در زمینه گلخانه و تولید انواع گل و گیاه و نگهداری و احداث پروژه های دولتی و خصوصی.شرایطی جهت مهاجرت بنده به آلمان موجود است?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *